xxasienkaxx2
MamusiaMichasia:*
no dziewczyny zaczęło się hehehe teraz to polecimy na moje to nasza maxwell będzie następna:-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No to pięknie się podziało. Tylko ta wiadomośc nas uziemi przed laptopami, a ja tyle dziś do zrobienia mam
Kochanie, moim zdaniem to jest jednak czop śluzowy... Skonsultowałabym to z lekarzem, ale bez paniki bo masz jeszcze chwilę czasu. Od odejścia czopu wg większości opinii może minąć nawet dwa tygodnie, ale tez równie dobrze tylko kilka, dwa, trzy... Zachowaj spokój, Kochanie! Wszystko będzie dobrze!Witam kolejnego poranka:-)
Noc jak noc, wstałam raz na siusiu, troszkę sie kręciłam ale nie było najgorzej;-)
Tak własnie sobie myślę jeszcze raz odczytując Wasze posty, że własnie wcale głupim pomysłem nie byłoby podzielić tej torby na połowę tzn. pieluszki bella dla mamy i podkłady zajmują już połowę naszych torb. Przecież nie zużyjemy wszystkiego już pierwszego dnia. to samo tyczy się pieluszek dla maleństwa Ja chyba dziś jeszcze raz przejrzę zawartość mojej torby i sprawdzę, co może poczekać na później:-);-)
Sergi dobrze że się pokazałaś bo po tym obniżającym brzuszku zaczęłam się martwić Widzę jednak, że Twoja nocka musiała być bardzo ciężka.
Czop nie musi mieć konsystencji śluzu, kisielu, budyniu... Równie dobrze może być wodnisty! Jego znakiem szczególnym jest właśnie kolor sugerujący obecność jakiejś ilości krwi. Może być brunatny, różowy, może mieć niteczki krwi. Ilość też nie jest jedna i taka sama u wszystkich kobiet.Mari na początku myślałam że to czop i nie masz czego się obawiać ale jak napisałas że konsystencja płynna to juz nie wiem. Może jakieś obtarcie? jak masz możliwość to idź do swojego ginekologa niech Cię zbada i będziesz spokojniejsza. Fakt czop może wychodzić dużo wcześniej u mnie tak z Marika było i też odchodził na raty potem dwa tygodnie był spokój nic się nie działo i zaczęłam plamic i urodziłam. Więc ja na Twoim miejscu bym to sprawdziła u lekarza
ZACZĘŁO SIĘ!!
Salsik odeszły dziś rano wody!!!