reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2011

reklama
Pyszczek, Inka, mocno trzymam kciuki za Was i za Wasze maleństwa!!

ja po szkole rodzenia i po wizycie na naszej budowie jestem padnięta, jutro postaram się napisać w odpowiednim temacie kilka informacji o kąpieli i pielęgnacji noworodka.

miłej i spokojnej nocki, do jutra!!

Ja może jestem staroświecka, ale noworodki zawsze myję mydełkiem i oliwkuję oliwką przeważnie Bambino

no wlasnie tez mi sie tak wydaje ze oliwka to oliwka....i sie waham miedzy bambino a johnosonem bo ceny sie prawie wcale nie roznia a z johnosana jest oliwka w zelu co mi jakos tak bardziej odpowiada...

dziekuje za rade ;-)

Witam kolejnego poranka:-)

Noc jak noc, wstałam raz na siusiu, troszkę sie kręciłam ale nie było najgorzej;-)
Tak własnie sobie myślę jeszcze raz odczytując Wasze posty, że własnie wcale głupim pomysłem nie byłoby podzielić tej torby na połowę tzn. pieluszki bella dla mamy i podkłady zajmują już połowę naszych torb. Przecież nie zużyjemy wszystkiego już pierwszego dnia. to samo tyczy się pieluszek dla maleństwa:tak: Ja chyba dziś jeszcze raz przejrzę zawartość mojej torby i sprawdzę, co może poczekać na później:-);-)

Sergi dobrze że się pokazałaś bo po tym obniżającym brzuszku zaczęłam się martwić:tak: Widzę jednak, że Twoja nocka musiała być bardzo ciężka.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty....

Ja kąpałam dziewczynki w emolium z olejkiem własnie a smarowałam emulsja emolium , po oliwce czesto robiły im sie potówki
lekarz kazał nam utrzymywac w domu temperature 20 max 22 stopnie do spania 18
dla moich rodziców to antarktyda !!!!
a my przyzwyczailismy sie do takiej temperatury
oliwka chyba bardzo zatyka pory

Mari88, akurat Sergi w wątku "Szkoła rodzenia" napisała o objawach porodu i o czopie śluzowym. Sądzę, że w Twoim przypadku to właśnie to. Jednak czop może odejść nawet 2 tyg. przed porodem, więc nie ma wielkiego alarmu. Ja na Twoim miejscu koniecznie poszłabym do lekarza jak najszybciej, żeby to sprawdzić. Nie możemy ryzykować na tym etapie....

Pyszczek, pewnie że myślimy o Tobie i ciągle trzymamy kciuki. Pisz co i jak!

reklama
Witamy z rana i my :)

co do nawilżania skory maluszka, moge się podzielić swoimi spostrzeżeniami :
pierwsza córka ma atopowe zapalenie skory od urodzenia praktycznie i tu faktycznie emolium i podobne sprawy muszą być, najbardziej mnie wkurza, że to jest bardzo drogie, ale, druga córeczka ma zdrową skórę i na początek stosowałam bambino[ mydełko, oliwka i krem] potem zaczęłam używać nivea balsamu i nie ma większej potrzeby, nie powinno przyzwyczajać skóry maluszka do nawilżania emolientami , dopiero jak pojawi się problem
to jak z pampresami, trzeba niestety popróbować i wybrać

Do góry