reklama
kota-behemota
Q & H team
Pyszczek, Inka, mocno trzymam kciuki za Was i za Wasze maleństwa!!
ja po szkole rodzenia i po wizycie na naszej budowie jestem padnięta, jutro postaram się napisać w odpowiednim temacie kilka informacji o kąpieli i pielęgnacji noworodka.
miłej i spokojnej nocki, do jutra!!
ja po szkole rodzenia i po wizycie na naszej budowie jestem padnięta, jutro postaram się napisać w odpowiednim temacie kilka informacji o kąpieli i pielęgnacji noworodka.
miłej i spokojnej nocki, do jutra!!
Dolcia2912
Mamunia MILANA :)
Ja może jestem staroświecka, ale noworodki zawsze myję mydełkiem i oliwkuję oliwką przeważnie Bambino
no wlasnie tez mi sie tak wydaje ze oliwka to oliwka....i sie waham miedzy bambino a johnosonem bo ceny sie prawie wcale nie roznia a z johnosana jest oliwka w zelu co mi jakos tak bardziej odpowiada...
dziekuje za rade ;-)
Dolcia2912
Mamunia MILANA :)
mamaOskarka
Fanka BB :)
Witam kolejnego poranka:-)
Noc jak noc, wstałam raz na siusiu, troszkę sie kręciłam ale nie było najgorzej;-)
Tak własnie sobie myślę jeszcze raz odczytując Wasze posty, że własnie wcale głupim pomysłem nie byłoby podzielić tej torby na połowę tzn. pieluszki bella dla mamy i podkłady zajmują już połowę naszych torb. Przecież nie zużyjemy wszystkiego już pierwszego dnia. to samo tyczy się pieluszek dla maleństwa Ja chyba dziś jeszcze raz przejrzę zawartość mojej torby i sprawdzę, co może poczekać na później:-);-)
Sergi dobrze że się pokazałaś bo po tym obniżającym brzuszku zaczęłam się martwić Widzę jednak, że Twoja nocka musiała być bardzo ciężka.
Noc jak noc, wstałam raz na siusiu, troszkę sie kręciłam ale nie było najgorzej;-)
Tak własnie sobie myślę jeszcze raz odczytując Wasze posty, że własnie wcale głupim pomysłem nie byłoby podzielić tej torby na połowę tzn. pieluszki bella dla mamy i podkłady zajmują już połowę naszych torb. Przecież nie zużyjemy wszystkiego już pierwszego dnia. to samo tyczy się pieluszek dla maleństwa Ja chyba dziś jeszcze raz przejrzę zawartość mojej torby i sprawdzę, co może poczekać na później:-);-)
Sergi dobrze że się pokazałaś bo po tym obniżającym brzuszku zaczęłam się martwić Widzę jednak, że Twoja nocka musiała być bardzo ciężka.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty....
Ja kąpałam dziewczynki w emolium z olejkiem własnie a smarowałam emulsja emolium , po oliwce czesto robiły im sie potówki
lekarz kazał nam utrzymywac w domu temperature 20 max 22 stopnie do spania 18
dla moich rodziców to antarktyda !!!!
a my przyzwyczailismy sie do takiej temperatury
oliwka chyba bardzo zatyka pory
Ja kąpałam dziewczynki w emolium z olejkiem własnie a smarowałam emulsja emolium , po oliwce czesto robiły im sie potówki
lekarz kazał nam utrzymywac w domu temperature 20 max 22 stopnie do spania 18
dla moich rodziców to antarktyda !!!!
a my przyzwyczailismy sie do takiej temperatury
oliwka chyba bardzo zatyka pory
Mari88, akurat Sergi w wątku "Szkoła rodzenia" napisała o objawach porodu i o czopie śluzowym. Sądzę, że w Twoim przypadku to właśnie to. Jednak czop może odejść nawet 2 tyg. przed porodem, więc nie ma wielkiego alarmu. Ja na Twoim miejscu koniecznie poszłabym do lekarza jak najszybciej, żeby to sprawdzić. Nie możemy ryzykować na tym etapie....
Pyszczek, pewnie że myślimy o Tobie i ciągle trzymamy kciuki. Pisz co i jak!
Pyszczek, pewnie że myślimy o Tobie i ciągle trzymamy kciuki. Pisz co i jak!
reklama
kasiabzymek
Zaangażowana w BB
Witamy z rana i my
co do nawilżania skory maluszka, moge się podzielić swoimi spostrzeżeniami :
pierwsza córka ma atopowe zapalenie skory od urodzenia praktycznie i tu faktycznie emolium i podobne sprawy muszą być, najbardziej mnie wkurza, że to jest bardzo drogie, ale, druga córeczka ma zdrową skórę i na początek stosowałam bambino[ mydełko, oliwka i krem] potem zaczęłam używać nivea balsamu i nie ma większej potrzeby, nie powinno przyzwyczajać skóry maluszka do nawilżania emolientami , dopiero jak pojawi się problem
to jak z pampresami, trzeba niestety popróbować i wybrać
co do nawilżania skory maluszka, moge się podzielić swoimi spostrzeżeniami :
pierwsza córka ma atopowe zapalenie skory od urodzenia praktycznie i tu faktycznie emolium i podobne sprawy muszą być, najbardziej mnie wkurza, że to jest bardzo drogie, ale, druga córeczka ma zdrową skórę i na początek stosowałam bambino[ mydełko, oliwka i krem] potem zaczęłam używać nivea balsamu i nie ma większej potrzeby, nie powinno przyzwyczajać skóry maluszka do nawilżania emolientami , dopiero jak pojawi się problem
to jak z pampresami, trzeba niestety popróbować i wybrać