reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Witam się dziewczyny z rana.
Kilka dni zaglądałam tu tylko na chwilkę, wczoraj wogóle i nie jestem w stanie Was nadrobić. Nie wiem co się dzieje z Pyszczkiem i Inką, muszę cofnąć się cofnąć wstecz ....
Ja dzisiaj wizyta o 14.30 u gina i mam nadzieję, że ustali ze mną termin CC. Nadal walczę z infekcją dróg moczowych, po 10 dniach zażywania antybiotyku, wynik moczu jeszcze gorszy:-(i morfologia też kiepska. Boję się, czy z małą wszystko Ok.....Trzymajcie kciuki!!! Proszę!

Kiedyś tu któraś pisała o tg ciąży. Jak ja mam na pasku 35tg i 2 dni tzn że zaczęłam 36 tg???

Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie mamusie. Już niedługo dziewczyny:happy2:

reklama
Mari88 - ja tylko na szybko w celu uspokojenia, potem doczytam resztę - z Twojego opisu wynika, że to czop śluzowy..kochana, nie przejmuj się, bo czop może odejść dużo wcześniej i potem nic się nie dzieje..aaa i może odchodzić w ratach!! Mi tym razem odchodził w ten sposób : w czwartek po wizycie u ginki wychodził mi w ratach chyba z 4 razy po trochę, potem w sobotę i w niedzielę też jeszcze trochę wyszło..i najpierw był kolor brązowy, potem szedł w stronę "kawy z mlekiem" i "miodu"..
Edit:
U mnie noc też spokojna..wstałam "tylko" jeden raz na siusiu:tak:, więc spoko..a teraz mnie maleństwo dźga pod żebra..
Pyszczku, Inka - mocno trzymam kciuki za Was i Wasze4 dzieciątka!!!!Będzie dobrze:-)
Freiya, Izi85, Mimozami - no i za Was kciukaczę za dzisiejsze wizyty;-)
Mimozami - tak, czyli jesteś już w 36tc

Ostatnia edycja:
teraz byłam znowu w kibelku na siku i na wkładce nic nie przybyło (ogólnie to jest to mała plamka, ale tak bardziej z przodu, że teraz jak patrzę to nawet nie wygląda to jakby było z pochwy tylko może z pęcherzem coś jest nie tak, z drogami moczowymi?), ale podczas podcierania się...nie wiem co to jest :( a kolor to nie jakiś czerwonisty, brązowy czy coś tylko taki mętnawy, lekko różowo-kawa z mlekiem :/
może najpierw powinnam zrobić sobie wyniki moczu? bo ostatnie miałam we wrześniu a lekarz teraz nic nie zlecił... do wizyty 25 listopada baaaaaaaaaaaaaaaaardzo daleko ;/

kasiabzymek zgadzam sie , moje dziewczynki nie miały atopowego zapalenia skóry ale obie jak sie urodziły do około 3 miesiąca miały problemy skórne, a emolium bardzo je łagodziło
potem uzywałam balsamu baby dream i mydełka bambino.
pózniej juz płynów dla dzieci najczęsciej bobini a do mycia zozole tak po roczku i szamon johnson

z czopem nie pomoge ani razu go nie widziałam

Mari88, a za przeproszeniem, konsystencja tego? Taki kisielek jakby czy białko kurze? A może, tak jak piszesz, zrób sobie wyniki moczu..
nawet nie taki śluz co taka trochę gęstsza woda...płynne jak olej może ale nie takie oleiste, tłuste... ciągnące jak śluz to to nie jest ani takie jak białko kurze na pewno.

Hej dziewczynki:)

Mari na początku myślałam że to czop i nie masz czego się obawiać ale jak napisałas że konsystencja płynna to juz nie wiem. Może jakieś obtarcie? jak masz możliwość to idź do swojego ginekologa niech Cię zbada i będziesz spokojniejsza. Fakt czop może wychodzić dużo wcześniej u mnie tak z Marika było i też odchodził na raty potem dwa tygodnie był spokój nic się nie działo i zaczęłam plamic i urodziłam. Więc ja na Twoim miejscu bym to sprawdziła u lekarza:)

U nas Nocka udana:) Marika obudziła się tylko raz więc od razu poszłam sobie na siku i obudziłysmy się o 7.30 gdzie u nas to super godzina bo zwykle Marika wstaje po 6:) Tak więc jestem mega wyspana:)

Dziewczyny dziwna sprawa. Ostatnio czułam Fabiana tak nisko że czasami miałam wrażenie że mi zaraz wypadnie a dzisiaj wstalam i stwierdziłam że synek przesunal się chyba do góry bo nie mam takiego wrażenia że jest tak bardzo nisko:) Przekrecic się nie Przekrecil bo nadal kopie mnie nóżkamh pod cyckami:) Nie wiem czym to spowodowane ale się cieszę bo czuje się dużo lepiej:)

zobaczę co będzie dalej, jak co to zadzwonię do gina i może uda się załatwić wcześniejszą wizytę albo nawet jutro.
Może to faktycznie coś z układem moczowym, tym bardziej że miałam już w ciąży kilka razy bakterie a teraz na dodatek jestem przeziębiona... taka wydzielina wydaje mi się, że zdarzyła mi się kilka razy wcześniej, ale teraz nei wiem czy to było też w trakcie ciąży... zawsze samo mijało. a może to znowu przez bakterie a kolor stąd taki, że ostatnio dużo buraczków jadłam... ehhhh już sama sobie tłumaczę byle się nie stresować i sobie wytłumaczenia wymyślam... :(

reklama
mari być może są to początki odchodzenia tego czopu. Dla uspokojenia umów się może na wizytę gdzieś wcześniej. I nie myśl tak cały czas o przedwczesnym porodzie ;-) myśl odwrotnie, że urodzisz w terminie. Ja też przy pierwszym porodzie strasznie się nakręcałam jak miałam jakiś objaw, a w rezultacie przenosiłam :tak: Będzie dobrze

pyszczek trzymam kciuki

Co do nawilżania dzieci u nas położna mówiła żeby bez powodu nie stosować tych płynów Olilatum czy emoliów bo co będzie gdy dziecko nawet po tym będzie miało problemy ze skórą, wtedy już to nie będzie działać leczniczo. Ja na początku smarowałam oliwką ale wyskakiwały potówki, potem co jakiś czas smarowałam balsamem dla dzieci. Maya w ogóle nie miała przesuszonej skóry.
Jeśli chodzi o kosmetyki dla dzieci u nas zbytnio wyboru nie ma, króluje Johnson na półkach. Maya na szczęście nie była uczulona. Ale do kąpieli maluszka kupiłam już polskie mydełko bambino.

Do góry