reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2011

mamaoskarka nie wiem jak to jest z tymi bioderkami:) Podobno lepiej pieluchowac tetrowymi. U nas całe szczęście problemów z bioderkami nie było:)

izi ja też jestem w takim układzie staroświecka bo przez pierwszy miesiąc Marika była myta mydłem dla dzieci i smarowana oliwka bambino:) i teraz też tak zamierzam:)

reklama
A ja dziś w dziwnym nastroju od rana nerwy i nerwy ... z M się na maxa pokłuciłam aż nie gadamy do tej pory zamknął się w pokoju i telewizje ogląda bo stwierdził że ze mną to już nie może wytrzymać:baffled: trochę ma racje ja zaczynam fiksować mam jakiś nerw i wszystko mnie wkurza.... Rano odprowadzałam moją Zu do przedszkola bo zazwyczaj to on robi ale raniutko musiał wyjechać co ja się z niądziś nagimnastykowałam ubierała się 1,5 godziny myślałam że ją :crazy: powstrzymywałam się ale z niemocy popłakałam się pod przedszkolem jak mi scene zrobiła że nie wysiądzie z samochodu ja z tym bebzunem ludzie się patrzą dziś wymiękłam:angry::angry::angry:

po za tym to dziś mój brzuch dziwny jest zmienił kształt był podłużny a teraz się rozlał... tzn czytałam że może dziecko się odwróciło poprzecznie ale kopie mnie coś wysoko jakoś dziwnie dziś i lepiej mi oddychać,

jutro będę wiedziała co jest idę do lekarza chociaż nie mam USG to on zawsze lub prawie namacalnie sprawdza położenie dziecka o ile mu się to uda ... ciekawa jestem a może mi się opuścił poprostu ale i spojenie dziś mniej boli nie mam pojęcia

Jeśli chodzi o pieluszki i kosmetyki to ja mam na razie tylko jedną paczuszkę pieluch newborn huggies 27szt i biorę ją do szpitala, pieluszki na później jeszcze muszę dokupić, mam też huggies 8op chusteczek nawilżanych bo była super promocja, jeśli się okaże (odpukać), że akurat te uczulałyby małą to takie chusteczki zawsze się zużyje nawet dla siebie. Mam dwa olejki do kąpieli bo dostałam je w prezencie od osoby, która nie zużyła, więc może spróbuję ich użyć chociaż też najbardziej skłaniam się ku mydełku i zwykłej oliwce. Wydaje mi się, że co najprościej to najlepiej.

Jutro mam wizytę po południu w celu sprawdzenia ilości wód płodowych, trzymajcie kciuki, żeby znów nie spadły do 5cm bo nie bardzo mi się widzi zostawać w szpitalu. :)

No i muszę się pożalić, że na długi weekend przyjeżdżają do mnie teściowie i jakoś nie bardzo mi się chce tej wizyty, a muszę robić dobrą minę do złej gry ze względu na M. Ech :crazy:

Dziewczyny nie nadrobię dzisiaj Was ale w kolejne dni napewno. Dopiero dostałam laptopa ale na patologii ciąży niee ma zasięgu sieci więc muszę siedzieć na izbie przyjęć na korytarzu. zPrzyjeli mnie tu w czwartek, zrobili USg i badania. maly wazyl 1660g więc o jakieś minimum 300 g za mało. Ma dobry wymiar główki i kości udowej ale mniejszy brzuszek. Niestety mam jakiś stan zapalny w organiźmie (CRP wyszło za wysokie). podają mi antybiotyki i leki które pomagają w przepływie krwi do maluszka. 16-17 listopada zrobią mi kolejne USG. Jeśli mały urośnie i nie będę miała stanu zapalnego wypuszczą mnie. Jeśli nie - będą rozwiązywać ciążę cesarką. Szczerze mówiąc jestem przerażona i nie ma dnia żebym nie płakała. brzuch wyraźnie mi podrósł i mam nadzieje że to synek skoczył na wadze. moja lekarka pracuje w tym szpitalu i jest u mnie codziennie więc nie czuje się olewana :) Szpital (dla krakowianek UJASTEK) jest naprawde rewelacyjny. pielęgniarki, położne bardzo miłe, pokoje 3 osobowe z łazienkami. Warunki całkiem dobre. Oczywiście musze się dokarmiać bo na szpitalnym jedzeniu nie przeżyłabym ani jednego dnia. Trzymajcie za mnie i maluszka proszę kciuki - bardzoo nam się teraz przydadzą. pozdrawiam Was cieplutko!

Pyszczek no oczywiście że wszystkie trzymamy i żadna nie puszcza :) Dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa kochana. I nie płacz tyle bo będziesz mieć dziecko płaczliwe;-)

Pyszczku trzymam za Was kciuki z całych sił!

Ja równiez polecam dady premium, uzywamy ich w ciągu dnia, a na noc pampers, bo jest bardziej chłonny i wytrzymuje 10-12 h na tyłku Młodego bez przecieków.

Witam i ja, teraz mam lenia, leżę sobie, dzisiejsza nocka nawet dobrze, padłam koło 21, tylko 2 pobudki na siusiu i córcia dziś dłużej spała prawie do 7 a ja razem z nią, bo teraz ciągle jestem sennna. Dziś do koleżanki się wybrałam bo dawno się nie widziałyśmy bo pracę zaczęła i dziś się udało, zapewne widziała mnie ostatni raz z brzuszkiem, jeszcze muszę mojego K wyciągnąć w weekend do znajomych, którym ciężko do nas wpaść bo są bez auta i z trójką małych dzieciaczków. Więc my jako mobilni musimy się wybrać a też chcę przed rozpakowaniem się bo potem malutki będzie więc tak nie będziemy jeździć a i zima do tego też dojdzie.
Dziewczyny jakiej firmy kupiłyście pampersy i chusteczki nawilżane???
Witajcie!!!
ja mam premium care 1,pampersy 1,huggiesy 1 i happy bella 1..pampersy 2...
na razie wystarczy:) husteczki mam pampersa biale...

Jutro do gina na 9:)
to zobacze jak Mloda sobie przybiera,mam nadzieje ze wszystko ok....
Kurcze dziewczynki ja nadal nie jestem spakowana!!!nie moge sie do tego zabrac jakos:(

Kochane macie jakies fajne szybkie przepisy na kolacje???
Bo w sobote robie urodzinki dlka kolezanek i musze cos upichcic na kolacyjke:)

pyszczek trzymaj sie!!!!bedzie dobrze!!

Izi nie martw się, ja też nie jestem spakowana i też zupełnie nie umiem się zorganizować. A co dopiero będzie jak bejbi będzie już w domu, my oboje z M jesteśmy jacyś nieogarnięci, moja mama się śmieje, że położymy gdzieś dziecko i zapomnimy gdzie :-D

reklama
Pyszczku oczywiście że wszystkie trzymamy za Was kciuki!!! życzymy dużo zdrówka!!

co do mojego pobytu w szpitalu to praktycznie przez to że już jutro nie miał gdzie mnie wcisnąć na wizytę a po drugie to przez tą dużą ilość wód płodowych- dlatego ta jutrzejsza wizyta jest taka ważna, musimy skontrolować czy ich nie przybiera a niestety mierząc obwód brzuszka wg zaleceń zauważyłam, że regularnie się powiększa, a waga praktycznie stoi w miejscu i do tego dochodzą te coraz częstsze skurcze, twardnienie i bóle... no i skrócona szyjka, dlatego taka decyzja!

Autostopowiczko będę rodzić w Lubaniu- czyli jakieś 40km od JG

najgorsze że moje czwartkowe urodziny spędzę właśnie na oddziale...
w zeszłym roku 25te spędziłam w domu, w łóżku z gorączka 40stopni, anginą, grypą i jakimiś bakteriami a teraz znów coś...

Ostatnia edycja:
Do góry