reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
dzisiaj mój Antoś od rana się coś nie ruszał i jak już sie zdenerwowalam na maksa to dal na szczescie o sobie znac. brzuch mi sie dzis straszliwie napina że az skora swedzi ale nic poza tym,zadnych boli,skurczy...doslownie nic!!!
Jutro jade do gin ciekawe co mi powie. troche sie denerwuje czy wszystko ok jest bo maly od paru dni na prawde mniej sie rusza...
dziewczyny a miala ktoras tak że nie miala zadnych skurczy,doslownie nic a dopiero przed samym porodem sie rozpoczela akcja??
bo jak was czytam to kazda cos tam z dolegliwosci miala a ja nic. ja mialam tylko od 32tci wtedy bralam lute w 37tc odstawialam i juz zadnych skurczy... nie wiem czy to noramalne...

Moj maz ma wolne do polowy stycznia:tak:.Ja karmie i piersia i z butelki ,mamy taki system z mezem ,ze ja ide spac o 21 a on czuwa do polnocy albo dluzej i wtedy podaje butle ,a ja wstaje o 6 i wtedy mala na piersi wisi do woli.Mala spi po 5 godzin ,chyba wynagradza mi ciezki porod:-D

Zważyłam Malutką, waży 3,2kg:) i mierzy 55cm:) Jak się urodziła miała 2860 (potem spadki fizjologiczne) i mierzyła 53cm. Ależ nam rośnie Szczęście:)

Moj maz ma wolne do polowy stycznia:tak:.Ja karmie i piersia i z butelki ,mamy taki system z mezem ,ze ja ide spac o 21 a on czuwa do polnocy albo dluzej i wtedy podaje butle ,a ja wstaje o 6 i wtedy mala na piersi wisi do woli.Mala spi po 5 godzin ,chyba wynagradza mi ciezki porod:-D

ściągasz sobie mleko?

Tak sciagam ale mala pije tez sztuczne bo mojego moze zjesc 160ml i jest caly czas glodna .Jakbym karmila sama piersia to chyba bym z pokoju nie wychodzila ,wiem ze zaraz ktos mnie opieprzy ze powinnam tylko piersia karmic ale z ta butelka to strasznie wygodne bo wiem ile zjada i wiem ze ma pelny brzuszek

Czytałam w wątku o becikowym, ale wolę jeszcze tutaj spytać.. jutro idziemy załatwiać becikowe. Potrzebne są tylko te zaświadczenia od gin?? Że byłam pod stałą opieką lekarską. Czy też trzeba mieć jeszcze pesel dziecka ażeby cosik załatwić??

Czytałam w wątku o becikowym, ale wolę jeszcze tutaj spytać.. jutro idziemy załatwiać becikowe. Potrzebne są tylko te zaświadczenia od gin?? Że byłam pod stałą opieką lekarską. Czy też trzeba mieć jeszcze pesel dziecka ażeby cosik załatwić??

trzeba miec pesel a jak nie masz to bedziesz musiala doniesc !!

mam kilka klopotow ... po pierwsze w prawej piersi mam strasznie malo pokarmu !! mala sie nie najada a jak jej dam butle to wszystko ulewa !! poza tym dzis mam wogole malo pokarmu !! normalnie puste piersi i jak to dzieciatko ma sie najesc ???!!!???
druga rzecz to to ze mala ma jakies paskudne uczuenie !! normalnie jest jakby cala odparzona pod koszulka na szyjce i na nogach !! nogi to sudokremem smaruje i jest lepiej ale z tym brzuszkiem i szyja to nie wiem co zrobic !! mysle ze to jest od oliwki ... ale na 100% nie wiem ... wczoraj ja posmarowalam kremem pielegnacyjnym zamiast oliwka i zobaczymy jaki bedzie efekt ... moze to cos da ... a co wy uzywacie po kapieli ??

mea, nie chcę się mądrować, ale ponoć na pokarm dobrze robi położenie się z dzieckiem - na ile to możliwe - na cały dzień do łóżka i niech sobie ssie dowoli. I Ty pij, pij, pij i pij!

My do kąpieli używamy Oilatum i potem niczym już nie smaruję, chyba, że łuszczy się na nóżkach, to trochę oliwką Bambino.

macie jakis sposob zebym prestala ryczec ? bo ja dzis od samego rana nic tylko placze i placze ...

Znam to. Ja po każdym porodzie, jakiegoś 4-5 dnia też ryczałam bez przerwy. Nie panowałam nad sobą a łzy mi ciekły. Nawet nie byłam na nic zła, wystarczyło, że pomyślałam o moich Cudeńkach i zaraz byłam cała zryczana. To przechodzi!

Witam dziewczynki :)
A co z tą witaminą D dziewczynki ? raz dziennie czy 2 razy dziennie podawac ? mi mówili 2 x, ale na ulotce pisze, że 1:confused:

ja mam dawać 1 x 2 krople. I do tego wit. K. Też macie przepisaną wit K?? To chyba jakaś nowość, bo starszym dziewczynkom nie dawałam.

reklama
Do góry