reklama
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
żebym to ja wiedziała... pogoda szaleje, od tygodnia u nas dzień zimny i deszczowy na zmianę ze słońcem i 25 stopniami... poza tym chrześnica męża chora a dzień wcześniej się do mnie tuliła... nie wiem, no co zrobić... co się stało to się nie odstanie. oby szybko przeszło.
mi lekarz powtarzal ze lepiej zbic temperature paracetamolem niz "ugotowsac" dziecko !! ze goraczka wiele bardziej szkodzi niz lek !! wez to pod uwage !! mi mowil tez o tempce rzedu 38 st
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
a właśnie, przy okazji - mam takiego problema...
w moim mieście nie ma porodówki, jest najbliższa w miasteczku oddalonym o ok.20km. Tam chciałam rodzić, ale przeczytałam artykuł w gazecie i już nie chcę (możecie przeczytać krótki artykulik: http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090910/POWIATSLUPSKI/179623191 )Następny szpital jest ok.45-55km stąd... Co myślicie? Zdążymy dojechać w razie czego?
zdazycie przeciez wszyscy mowia ze nie rodzi sie w pol godziny
co za czary mary mam 38 stopni, chyba wezmę chłodniejszą kąpiel
Weź, paracetamol, to nie jest szkodliwy lek dla kobiet w ciąży, nie biorąc go bardziej możesz sobie zaszkodzić- teraz jedna tabl może pomóc, a potem będzie to za mało.
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
magdas przeczytalam ten artykol i mi sie wlosy zjezyly na glowie !! kobietko jedz i 100 km ale badz w bezpiecznym miejscu gdzie sa ludzie ktorzy chca pracowac i zaplecze logistyczne dajace tobie i dziecku bezpieczenstwo !!!
a gdzie pracuje twoj lekarz ?? w ktorym szpitalu ??
a gdzie pracuje twoj lekarz ?? w ktorym szpitalu ??
mój lekarz to właśnie Ciemiński - był ordynatorem w tym szpitalu o którym czytałaś... Teraz prowadzi działalność prywatną i chodzę prywatnie. A dyżury ma właśnie w tym szpitalu gdzie myślę, żeby jechać (Lębork), ale tylko w czwartki, więc nie wiadomo czy na niego trafię.
kopciuszek2107
Fanka BB :)
stosuje któraś do smarowania się krem Fissan?
bo zaczynają mi wyłazić jakieś fioletowo-czerwonawe kreseczki na brzuchu i trzeba działać - zaufana aptekarka poleciła mi własnie tę maść - ponoć to samo co Mustella tylko zdecydowanie tańsze (zapłaciłam 25 zł)...
Ja stosowalam w pierwszej ciazy i jak dla mnie byl oknie mam ani jednego rozstepa na brzuchu,na piersi jest kilka ale one wyskoczyly dopiero jak przestalam karmic.
dziewczyny tak zupelnie z innej beczki ... czy was boli moze kosc lonowa ?? bo ja jak chodze to czuje taki tepy bol jak by mi cos uciskalo na kosc !! najlepiej jak siedze albo leze
Mnie nie boliale mysle ze w pierwszej jest gorzej bo bolalo
Ginka mnie dziś zagięła pytaniem jaki stosuję płyn do miejsc intymnych hehe. No ale akurat nazwy nie pamiętałam. Poleciła Tamtum Rosa czy siakoś tak.
Tantum Rosa jest super po porodzie ale pierwsze slysze ze stosuje sie go w ciazy
co jest bezpieczne na zbicie temperatury u ciężarnej?
Paracetamol jest jak najbardziej bezpiecznylepiej zbij temperature bo jesli jest powyzej 38 ty nie jest za ciekawie:-(
będzie dobrze, zdrówka życzę ;-)
przeżyłam swoją pierwszą rocznicę, ufff
WSZYSTKIEGO DOBREGO;-)
a właśnie, przy okazji - mam takiego problema...
w moim mieście nie ma porodówki, jest najbliższa w miasteczku oddalonym o ok.20km. Tam chciałam rodzić, ale przeczytałam artykuł w gazecie i już nie chcę (możecie przeczytać krótki artykulik: http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090910/POWIATSLUPSKI/179623191 )Następny szpital jest ok.45-55km stąd... Co myślicie? Zdążymy dojechać w razie czego?
Lepiej rodzic tam gdzie jest bezpieczniea kilometry napewno wytrzymasz;-)
Hejka. A ja już po USG!) Byłam z Moim Kochaniem.
No to tak:
Maleńka oczywiście 26 tydzień, waży 833g) Podczas USG przecierała sobie oczka Ma zdrowe cudne i cudnie bijące serduszko z 4 komorami jak być powinno, 2 półkule, mózg - wsjo w normie, zdrowa Stópki takie rozkoszne Pani mówiłam, że Mała ma zgrabne nóżki No i że cała mamusia z wyglądu Mam dużo wód płodowych. Szyjka długa zamknięta, macica nad pępkiem jak być powinno Nie ma żadnej infekcji Widziałam też aortę, żołądek.
Wypytałam ginkę o to co chciałam. SZCZEPIENIA NIEDOZWOLONE W CIĄŻY PRZECIW GRYPIE! Pytałam też o szpital, w którym chcę rodzić i w sumie same superlatywy. Więc na pewno tam będę rodzić. Ok listopada zajedziemy pooglądać porodówkę. Pytałam też o farbowanie. Niezbyt dozwolone, chyba, że do 3% stężenie. Ale nie będę ryzykować. Kolejna wizyta 12.10. Wagę mam 2.6kg na plusie Ginka powiedziała, że fajnie, że jestem szczupła bo lepszy obraz na USG Zdjęcie Myszki wkleję wieczorem
SUPER !!!!!!! Alez fajnie czytac takie dobre wiesci
reklama
Ja tez za ok 2 tygodnie 23 mam wizyte u mojego gina z tydzien pozniej jedziemy na 3d znowuja dopiero za 2 tygodnie ((