helcia81
Fanka BB :)
Ja płaciłam 200zł. Dostaliśmy płytkę z badania.:-)Mam pytanie do Was, ile płaciłyście za usg 3d ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja płaciłam 200zł. Dostaliśmy płytkę z badania.:-)Mam pytanie do Was, ile płaciłyście za usg 3d ?
Dzięki, hehehehe.:-)Proszę bardzo już wysyłam:-):-):-)
A jak ci poszło z tym rzucaniem palenia? Bo ja rzuciłam jak tylko zaczęłam podejrzewać, że w ciąży jestem i wcale nie było mi trudno. Wręcz niechęć miałammój się objada o północy, stąd ten brzuch - alkoholu to on w ogóle nie pije, raz na rok, nawet piwa... a poza tym w kwietniu rzucił palenie razem ze mną, więc to też swoje dało...
A jak ci poszło z tym rzucaniem palenia? Bo ja rzuciłąm jak tylko zaczęłam podejrzewać, że w ciąży jestem i wcale nie było mi trduno. Wręcz niechęć miałam![]()
Ja płaciłam 200zł. Dostaliśmy płytkę z badania.:-)
dzisiaj naszła mnie nieodpartachęć żeby wybrać sie na to usg 3d i dzwoniłam do gdyni (bo jest najbliżej mojej mieściny) i babka mówi ze 180 zł-to duzo nie jest, ale nie wiem czy to usg wogóle coś wnosi, czy można rozpoznać ewentualne wady czy choroby u dzidziusia ?
Z tego co wiem, to USG połówkowe jest najważniejsze, bo wykonuje się je właśnie pod kątem ewentualnych wad u dziecka. Gin oceniał komory mózgu, przeponę, podniebienie, patrzył czy pęcherz moczowy jest zamknięty, czy kanał kręgowy jest zamknięty. Patrzył, czy serduszko ma 4 jamy, mierzył przepływ krwi przez zastawki. Później pomiary: BPD, długość kości ramieniowej i udowej, obwód brzuszka.dzisiaj naszła mnie nieodpartachęć żeby wybrać sie na to usg 3d i dzwoniłam do gdyni (bo jest najbliżej mojej mieściny) i babka mówi ze 180 zł-to duzo nie jest, ale nie wiem czy to usg wogóle coś wnosi, czy można rozpoznać ewentualne wady czy choroby u dzidziusia ?
Witam sie w poludnie. Pracy dzis nareszcie duzo)nessi - ja chętnie oddam te moje kg Tobie!
Kurde wlaśnie podobno bez bioder trudniej się rodzi, a słyszałam też, że za mały obwód w biodrach to cesarka![]()
Kochana moja koleżanka ma Lubomira i mówią do niego Lubek:-)Witam sie w poludnie. Pracy dzis nareszcie duzo)
Ni o obwod chodzi tylko szerokosc bioder mierzona od kupra do przodu (a nie wszerz). Mnie nikt nie mierzyl kiedy bylam w 1 ciazy a teraz lekarz powiedzial, ze jestem troche plaska i moze byc powtorka sprzed 9 lat, choc w ciazy wszysttko sie zmienia. Mam nadzieje, ze nie bede znow rodzic podwojnie
Co do imion... wczoraj obopolnie spodobalo nam sie imie Lubomir. Niezaleznie od tego, czy sie komus podoba czy nie i wlasciwie nie wiem jak zdrobnic to fajne imie, to zauwazylam ze skupiamy sie na chlopcu... ale jaki problem! Lubomira bedzie jakby co![]()