reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Dziewczynki melduję się po wizycie.
Najważniejsze czyli plamka na serduszku: nadal jest (to tzw. bright spot), ale lekarz kazał się tym nie przejmować, podobno występuje to u wielu dzieci, a poza tym serduszko ładnie i miarowo pracuje i on nic niepokojącego nie widzi:) A ta plamka to prawdopodobnie pozostałość po opryszczce, którą miałam w I trymestrze. Ale skoro mam się tym nie denerwować, to tak zrobię.
Poza tym Maleństwo zdrowe i takie śliczne:) Ładnie przybrało na wadze, bo przez ostanie 4y tygodnie dobiło do wagi 650 gram (a ważyło 350).
Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków! Odezwę się jutro, bo Sławek zaraz przejmuje kompa:) Do napisania!
PS. AnOoLa gratuluję córeczki!

reklama
Mea gratuluję ;)
i ja dołaczam do grona szczęsliwych nosicielek DZIEWCZYNEK ;)
haaa a co ;p też bede miała dziewczynkę ;)
zdrowa jak ryba.. wszystko sprawdzone.. wazy 350gram ;D baba jak ... dąb ;D hhehehe
serduszko też ślicznie bije i w ogóle SUPER.. ;)
napiszę więcej innym razem bo przez ten remont nie wiem gdzie ręce włożyć
ale musiałam się pochwalić córeczką ;D

Czyli wiekszosc dziewczynek juz jest:tak:WIELKIE GRATULACJE!

No kochana, ja się nie dziwię ja to 3 raz przerabiam i i tak przeżywam każde usg :-D
jutro znowu zobaczę dzidziolka:-)

Ja tez juz bym chciala to przerabiac:tak:juz nie moge sie doczekac,az wam zazdroszcze tych widoczkow waszych dzidziolkow:-(

Najważniejsze czyli plamka na serduszku: nadal jest (to tzw. bright spot), ale lekarz kazał się tym nie przejmować, podobno występuje to u wielu dzieci, a poza tym serduszko ładnie i miarowo pracuje i on nic niepokojącego nie widzi:) A ta plamka to prawdopodobnie pozostałość po opryszczce, którą miałam w I trymestrze. Ale skoro mam się tym nie denerwować, to tak zrobię.
Poza tym Maleństwo zdrowe i takie śliczne:) Ładnie przybrało na wadze, bo przez ostanie 4y tygodnie dobiło do wagi 650 gram (a ważyło 350).
Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków! Odezwę się jutro, bo Sławek zaraz przejmuje kompa:) Do napisania!

Masz racje,co ci da zamartwianie sie,najwazniejsze ze dzidzia prawidlowo sie rozwija;-)

Bardzo się cieszę, że wszystko OK i że ta plamka to nic niebezpiecznego nie jest :-D

Ja się troszkę boję jutrzejszego usg bo tą grypę teraz przeszłam :-( ale myślę że w 2 trymestrze to nie powinno zaszkodzić :-)

Mokka to super że to nic poważnego i już się nie martw na zapas!:-)
A dla wszystkich mam nadzieję na pocieszenie napiszę że we wtorek miał operacje syn mojego kuzyna, któremu wykryto poważną wadę serca jeszcze w brzuszku jak był! W skrócie wyglądało to tak że odłączyli mu serduszko i płucka i schłodzili do 20 st C!
I już Pawełek jest w super formie! W końcu najada się z cyca, bo przedtem nie miał siły ssać! I oprócz dość częstych kontroli które go oczywiście czekają to można powiedzieć że jest zdrowym bobaskiem!

reklama
anoola, mea, gratuluję dziewczynek :tak:
moka, cieszę się, że wszystko w porządku!

moja mysia dziś rozrabia, wyobraźcie sobie, że tak kopała, że zobaczyłam odznaczoną rączkę/nóżkę :szok: strasznie się cieszę, że wariuje, to znaczy, że z nią wszystko w porządku, bo ostatnio mam jakieś dziwne obawy :-(

przeholowałam dziś, ołaziłam się jak głupia, zaliczyłam fryzjera i ciucholand (kg po 6 zł :szok:) a teraz umieram. prawą stopą nie ruszę, bo taka opuchnięta, jeszcze ten dzisiejszy upał. dobrze, że jutro ma padać.

Do góry