reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Ach zazdroszcze tych wypadow nad wode. Ja bylam raz nad morzem w tym roku jak barcia przyjechali w odwiedziny. Pogoda taka sobie, cieplo ale nie na tyle, zeby sie wysatwic nago do sloneczka, a chetnie zazylabym jeszcze tych promykow przed zima.

Zyly na piersiach tez mam widoczne i jedna na dekoldzie ale ze nie jest jakas tragiczna to odkryty dekold nosze. Z tymi zylami to u nas tak, ze mamy wieksza ilosc krwi w obiegu, dodatkowo hormony spowalniaja jej przeplyw, a zyly maja tendencje do naciagania, a rozciagniete sa bardziej widoczne. Nie fajnie jak to sie w zylaki przeradza jak u mnie:baffled:. Ten nacisk wypelnionej miednicy na zyly biodrowe, plus pewnie jakies tam genetyczne uwarunkowania daly mmi w kosc.

Mi się zrobiły "pajączki" na nogach.
Kurcze wiecie jak to zlikwidować?
Jesli juz likwidowac to po ciazy i chyba najlepiej laserowo. Musisz sie wybrac do naczyniowca Dagmar. I tak jestes szczesciara, ze wychodza ci dopiero przy 3 dziecku. Ja juz mialam delikatne zyleczkii na zew. stronie ud przed zajsciem w ciaze z Alkiem. Jak skoncze z rodzeniem to sobie je usune:-p

Joasiu i ja zycze udanego wypoczynku:tak:
Nessi, chyba tylko smarowanie jakimis specyfikami p/pryszczowymi lub tez spirytusem salicylowym, zeby wysuszyc. Dodatkowo szorowanie plecow ostrawa myjka zeby sukcesywnie starego naskorka sie pozbywac i moze wystawianie plcow na sloneczko? Niektorym slonce duzo pomaga. Zawsze mozna sprobowac unikac czekolady i ostrych przypraw.
Ja w ciazy mam odwrotnie, czasem cos tam mi wyskoczylo na plecach a teraz cicho sza, dupcia niemowleca:ninja2:

reklama
Cały dzień przespałam, te tabletki chyba mnie otumaniły. Budziła mnie tylko moja Perełka, a tak się tłukła, że cały brzuch mi skakał.
Co do wysypek, pryszczy i tym podobnych, to ja mam ostatnio tego pełno, wszędzie - twarz, dekolt, jakaś wysypka na brzuchu (już schodzi, bo częściej się smaruję oliwką). Moja mała mi całą urodę zabiera :-D

Jesli juz likwidowac to po ciazy i chyba najlepiej laserowo. Musisz sie wybrac do naczyniowca Dagmar. I tak jestes szczesciara, ze wychodza ci dopiero przy 3 dziecku. Ja juz mialam delikatne zyleczkii na zew. stronie ud przed zajsciem w ciaze z Alkiem. Jak skoncze z rodzeniem to sobie je usune:-p

No czyli te maści na pajączki to lipa??
Nie znam się nigdy takich nie miałam. :no:
Tylko cellulit po 1szej ciąży i rozstępy ale tylko na dole brzucha.

Pryszcze to i ja mam ale na dekoldzie własnie się france zadomowiły :/
Gin. powiedziała, że to hormony i środki żadne nie pomogą i , że trzeba to przeczekać ......:confused:

Żyły na cycach też mam, skóra napieta .....

no niestety Kochana, trzeba przeczekać... ja miałam cerę bez pryszczy (choć zawsze wrażliwą) a teraz wyglądam jak straszydło, ale przestałam się tym przejmować. tylko częściej puder kryjący nakładam :-D (tak, wiem, wcale to nie pomaga mojej skórze, ale cóż zrobić).

wysypka i pryszcze złagodziły się trochę (nie są takie zaczerwienione) odkąd używam do mycia Cetaphil (z twarzy zmywam go wacikiem, nie wodą), i smaruję twarz kremem Physiogel.

Mea ciekawe czy poznasz płeć:) Super by było:)

Ja na pryszcze też nie narzekam. Czasem jakieś mam, ale tak mam od niepamiętnych czasów i można się przyzwyczaić. Niczego nie stosuję na nie, wolę jak skóra oddycha.
A słyszałam, że lekki podkład chroni skórę twarzy przed słonkiem:p

reklama
MEA w takim razie powodzonka jutro;-)no i niech wkoncu ta dzidzia pokaze co tam ma miedzy nogami:-)ale powiem ci ze ja mam przeczucie ze sie dowiesz,ze bedzie dobrze widac:tak:
A tak wogóle dziewczyny mam do was pytanko.
Przegladam allegro i sukienki na weselisko i mam dyletat,doradzcie która wy byscie wybrały?
P_I_E_K_N_O_S_C i srebro KRÓTKA roz34do50 tu38/40 (704126017) - Aukcje internetowe Allegro

A_M_A_N_D_A krótka__rozmiary 34 do 52 __tu 42/44 (705184089) - Aukcje internetowe Allegro

B_E_T_T_Y__krótka__rozmiary 34 do 52 _tu 42/44 (710921208) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry