magda85-gdańsk
Fanka BB :)
laski maxi cosi priori czy tobi?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Lanjaa nie wiem czy. pamiętasz ale Alan też miał takie place..i ma czasami. Na nic nie jest uczulony, a zresztą od początku je miał. Pediatra nie zauważyła nic podejrzanego w tym. Na początku myślałam, że to przez zmianę dodatków do kąpania. Skończyłam z Emolium i namydlam go Hippem - efekt ten sam czyli brak suchych plam. Mleko zmieniłam na zwykły Bebilon i też brak plam.
Nie wiem od czego to może być, ale mój T też to ma i dermatolog zapisał mu maść sterydową, która bardzo mu pomaga. Któraś dziewczyna pisała, że smarowała swoje dziecko taką maścią.
Jak na razie Alan nie ma tych plam długo...
Magda Tobi
No ja mam nadzieję że to nie alergia a jakaś skłonność skóry, ale ostatnio zaczyna się pogarszac i to mnie martwi, bo się żeby całe nóżki nie pokryło bo dosłownie jakby strupki miała...Spróbuje zdjęcie zrobić ale nie wiem czy będzie widać. Musze zrobić małej morfologię i iść pokazać pediatrze więc przy okazji zapytam ale jesli mnie oleje (jak przy wcześniejszych wysypkach) to ide do specjalisty.
laski maxi cosi priori czy tobi?
A ja czytałam ze tak własnie objawia sie skazaDziewczyny plamki na skórze, na nóżkach, w szczególności na zgięciach to od glutenu!!! Może w ostatnim czasie dzieci większe ilości zjadły??
A więc tak to wygląda na łydkach a na udach na razie jest pokrzywka...
Zobacz załącznik 299504
Było całkiem fajnie,pisze całkiem bo Julia niestety nie uczyła sie piosenek,wierszykow i innych bajerkow wiec dzieci spiewaly,a ona nie:-(no ale jest juz lepiej,nie bylo dzisiaj placzu,jak poszlam na akademie to podeszla do nie ale zaraz poszla spowrotem bawic sie z kolezanka;-)wogole jestem zaskoczona ze poszla z dziecmi stac tam i wogole;-)Lanjaa, jeśli masz dermatologa dziecięcego u siebie to idź się skonsultuj, nie trzeba mieć skierowania. Terminy mogą być odległe jedynie.
Kopciuszku, jak Julka po pasowaniu na przedszkolaka?
Idz do dermatologa.A więc tak to wygląda na łydkach a na udach na razie jest pokrzywka...
Zobacz załącznik 299504
Kopciuszku skaza objawia sie przede wszystkim na policzkach i na brzuszku. No i to są duże czerwone szorstkie plamy:-) Ja nauczyłam sie odróżniac przy Antosiu. Co oczywiście nie musi byc regułą:-)A ja czytałam ze tak własnie objawia sie skaza