magda85-gdańsk
Fanka BB :)
własnie ja musze odebrac paszport dla malego dobrze ze mi przypomniałyscie
marta ile czekaliście? i ile płaciliście?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
własnie ja musze odebrac paszport dla malego dobrze ze mi przypomniałyscie
tata napewno bedzie zadowolonyTo w sumie Aluś wpadł na ten pomysł - bo jak uzupełniałam Kronikę, to czapnął mi mazaki i zaczął na niby pisać po łóżku (z zatyczką). Dalam mu kartkę i mazał sobie po niej Oczywiscie próbował zjeść mazaki i kartkę, to mu zabierałam
ciekawe co tata powie
płaciliśmy 30 zł i jakos miesiąc sie czekamarta ile czekaliście? i ile płaciliście?
Fikusku- nie ma rzeczy niemożliwych! Po prostu w to uwierz
Ja studiuję na medycznej- wprawdzie to mjedycyna weterynaryjna ale program jest taki sam więc to jeden grzyb. Kilka przedmiotów się różni. Naprawdę można. Przecież u siebie nie będziesz studiowac medycyny. Zawsze możesz się przeprowadzić, wynająć mieszkanko, posłac małego do żlobka. Da się.
My zyjemy z kredytu studenckiego i stypendium. Raz na jakiś czas można złożyć podanie o zapomogę z uczelni- do 1000 zł można dostać. U nas stypy przyznają sprawiedliwie. Na przykładzie Wam powiem bo kwot nie pamiętam. Można składać wniosk8i jeśli dochód w rodzinie nie przekracza 400 zł/os. A dostaję się róznicę między tym dochodem a tym progiem- jak ktoś ma dochód 300 zł/osobę to dostaje 100 zł. Do tego dochodza dodatki mieszkaniowe po przedstawieniu umowy wynajmu mieszkania i zameldowania w miejscu studiowania. Dla wszystkich takie same- 80 zł.
mozesz tez sprobowac skladac na studia i jak sie dostaniesz pisac prosbe o akademik , u nas było jedno piętro dla studentów w dziecmi i płacici 300 zł/miesiąc za osobę
no musisz pomyslec i wybrac co najlepsze dla Ciebie i maleństwau nas tez sa ale co to za nauka jak dzieckiem musze sie sama zajac. Z reszta dla mnie to juz czas przeszly
no musisz pomyslec i wybrac co najlepsze dla Ciebie i maleństwa