reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Witam:-)u mnie tez strasznie cieplo ale burza tez juz byla:tak:mimo tego parno jak w piekle:-D
strasznie naiwne jestescie kobietki ... ale taki wasz wybor ... tylko nie dziwcie sie jak swiat bedzie wam kazdy kit wciskac bo same na to swiatu zezwalacie !!

Wiesz co nie kazdy musi miec takie samo zdanie:no:i niestety trzeba sie z tym zgodzic:tak:ja nie uwazam ze zostalam oszukana przez Marzene:no:mi nic zlego nie zrobila...
Podam przyklad.Ty nie masz znajomej ktora wyrzadzila jakas krzywde innej lasce a mimo tego sie z nia kumplujesz?Bo wedlug mnie to tak jest w zyciu:tak:i co taki czlowiek jest juz skreslony przez wszystkich?Chyba nie:no:
Ja nie twierdze ze to bylo fer...nie ufam moze do konca Marzenie bo na to trzeba czasu ale tez nie bede sie gniewac.

Wszystkiego Najlepszego dla Hani od Lorelei z okazji 6 miesiecznicy:)

JA ROWNIEZ DOŁANCZAM SIE DO ZYCZEN.
JULCIA TOBIE ROWNIEZ STO LAT!!!

laski mam kubek niekapek z TT od 4mca i jak odwroce to leci z jednej dziurki, cos jest chyba nie tak z tym moim niekapkiem..kapiacym

Ja mam TT6+ i tez troszke kapie:tak:

kala moj robil dokladnie to samo,przekrecal sie i musialam wstawac. Zaczelam klasc mu miska takiego wiekszego obok niego0 i teraz nie ma jak sie przekrecic:)

kasiek Alan tez tak wdmu****e powietrze:D i podejrzewam ze dlatego ze wtedy sama woda mu leci i nie musi ssac:D

Mam ten sam sposob:tak:
Śpiworek w zimie tak (mielismy taki do 70 cm i tylko w zimie super sprawa) t ale w lecie bym mojemu nie zalozyla no ale co tu duzo pisac wszystko zalezy od dzieciaczka czy zmarzluszek czy nie...
Ja zakladam bodziaka i spiworek cieniutki:tak:nie przykrywam niczym:no:

reklama
Kurcze a powiedzcie mi alseczki jak to jest z tymi czapkami bo moj maly ma cieniutka ale z uszami i chcialam mu juz ubierac taka z daszkiem albo kapelusik bez uszek a moja mama mi ciagle gledzi ze uszy maja byc przykryte:baffled: NO i juz sie boje czy go nie zawieje jak ma ucho odkryte ale chyba to zapalenie uszek to od kataru bardziej niz zawiania? W cieply dzien to chyba glowka powinna byc lekko okryta od slonca a nie uszy co?;-)

a u nas kompromisowo...może troche nie 'męsko' ale ok...mianowicie-opaska-
...uszy przykryte ( no i spełnia jeszcze jedną funkcję...dziecko nie będzie miało odstających uszków....bo potem straszne kompleksy..zwłaszcza u chłopców..dziewczynka to w razie czego włosami przykryje) dawno już czapki nie mamy...ale kaptur przeważnie w pogotowiu....

...uszy przykryte ( no i spełnia jeszcze jedną funkcję...dziecko nie będzie miało odstających uszków....bo potem straszne kompleksy..zwłaszcza u chłopców..dziewczynka to w razie czego włosami przykryje) dawno już czapki nie mamy...ale kaptur przeważnie w pogotowiu....
No właśnie się zastanawiałam czy ot tak mogą uszka być odstające? Martynka zawsze miała normalne, że się tak wyrażę, a ostatnio mam wrażenie, że się robią ciuteńkę po tatusiu:p /tatko ma odstające z leksza/

tez zastanawialam sie nad opaska:) bo to w sumie dobra sparwa,w glowke goraco n ie jest a uszka zawsze zakryte:)

kurcze u mnie tez dalej parno a jutro na 11 musze jechac do sądu:( kawalek jest i jak bedzie tak goraco to sie zalamie:(

Ja zawsze wszystko wyłaczam z prądu:)
Właśnie mi koleżnka napisała,że u niej grad spadł wielkości sliwek:-(
W domu tak gorąco,że prawie nago chodzimy;-)hihiihih
u nas nie jest aż tak gorąco, bardziej duszno, a mi w domu zimno(pewnie z niewyspania, bo mi Filip daje ostatnio znowu popalic, budzi sie co 2 godz, a o 6, czasem nawet już o 5 budzi się i nie chce dalej spać:wściekła/y:). dobrze, że chociaż w dzien mi przysypia :)

Mój Franek chyba wyrobił sobie plan dnia. Sam. Ja nie miałam okazji ingerować. Teraz ma trzy drzemki w ciągu dnia, dwie krótsze i jedną dłuższą.
u nas sa 3 albo 4 drzemki:) i każda trwa tak ok 40 min :) i równiez sam Filip wybrał sobie godzinki spania w ciągu dnia, a ja staram się dostosowac do nich :) ach...jakby te nce chciały się jeszcze unormować...;)

hejka:):) no w koncu mozna od tego goraca odsapnac:) chociaz nadal jest tak duszno ze szok:) widze ze nie tylko moja panna jesc nie chciala ,,, tyle tylko ze moja to ma dodatkowo jakas awersje na dania obiadowe,,, marchewe zje ,.,,ale jak jej dzis probowalam dac warzywa w potrawce z indyka( bobivita) to mi sie doslownie porzygala/!!!!!!!!! najpierw ja cofnelo ze 2 razy a pozniej taaaaaaaaaaaaaaaka fontanna ze myc ja musialam........i nie wiem czy jeszcze probowac jej to dawac czy inne dania moze by jej bardziej smakowaly.... bo w sumie jak tego sprobowalam ,,, to fakt za ciekawego smaku to nie ma...

AAAAAAAAAAAAAAA I WSZYSTKIEGO NAJ NAJ DLA HANI I JULKI:)

reklama
mataka ja raz kupilam sloiczek bo bylam gdzies i maly akurat chcial jesc,oczywiscie nie tknal i ja jak sprobowalam to wcale mu sie nie dziwie. Sama mu gotuje obiadki i te mu smakuje:) i nie zdarzylo mu sie zeby zwrocil:) Moze warto sprobowac dac takiego domowego obiaku:)

Do góry