reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
ja jak skoncze ta pake ktora mam teraz to tez 4 kupie ...
a czy ktos moze mi powiedziec jak wielkosciowo sa huggiesy ?? wieksze czy mniejsze od pampersow ??
zdecydownie większe są huggiesy :tak: a przynajmniej tak było w newbornach...pampersy 1 w pewnym momencie były za małe, 2 za duże a huggiesy idealne...traktowałam je jako przejściowe :tak: teraz przeszłam całkiem na pampersa,więc nie wiem jak jest w tych większych rozmiarach ...my nadal na 3jeczkach lecimy i chyba jeszcze troszkę ich poużywamy :tak:

Eliza nie bój się...Hania miała prędko zęby...karmiłam ją do 14 miesiąca..i nigdy mnie nie ugryzła!
he he no tak właśnie słyszałam,że rzadko się zdarza żeby dziecko ugryzło, ale znając życie to by mnie pokąsała a tego już chyba nie zniosłabym ;-)...choć w sumie po tych mękach z karmieniem jakie przeszłam na początku moje suty są znieczulone na zawsze chyba ;-) :tak: :-D

Czytałam gdzieś że jak dziecko ugryzie to trzeba he he tak jak z psem postepować;-):-D Wyciagnąć sutka i powiedzieć że nie wolno gryźć..i znów podać..po kilku razach dziecko ponoć uczy się że nie wolno gryźć:-D:-D:-D

Dla półrocznych Juliuszka Julki, Michałka Marzki, Michalinki Akozki miliony buziaków i uścisków :*

Ja równiez składam najserdeczniejsze zyczenia;-)

Sto lat Julek, Misia i Michałek :-)

Ja kąpię codziennie, bez względu na szczepienia, przeziębienia itd. ;-)

A co do ząbków to tak mnie zastanawia, czy jak już się one pojawią to po każdym posiłku trzeba te zębole myć:confused: No a jak dzieciaczek wstaje w nocy to co wtedy:sorry2: też nocne szorowanie?:dry:

Ja tez kapie codziennie:tak:no chyba ze by byl przeziebiony to moze odpuszcze,po szczepieniu kapiemy normalnie:tak:

Co do mycia zabkow lub dziasel to ja powiem ze narazie nie myjemy:no:zeboli narazie nie ma,Corce mylam zawsze tylko przed nocnym spaniem i ma super biale i zdrowe zabki:tak:wiec moim zdaniem to nie zalezy cze sie myje czy tez nie:no:jesli maja byc mocne to beda:tak:Mi mama nie myla jak bylam mala:no:zaczelam myc chyba od komuni i mam zeby zdrowe:tak:jeszcze dentysty nie widzialy:-D;-)

Witam sie :)
ale tu dzisiaj pustki:szok: no w sumie w koncu święto ;-)
I my i my skladamy zyczonka :)

Idzie misio, idzie słonik,
idzie lalka no i konik,
wszyscy razem z balonami,
z najlepszymi życzeniami,
bo to dzień radosny wielce,

masz już jeden miesiac więcej :)
Podczepiamy sie do zyczonek 100-wka :)

my dziś do moich rodziców jedziemy, pogoda jest zabójcza, leje i leje i leje... końca nie widać :sad:
i od nas najlepsze życzonka dla naszych małych jubilatów :tak:
My tez bylismy na obiadku :)

Ja równiez składam najserdeczniejsze zyczenia;-)

Ja tez kapie codziennie:tak:no chyba ze by byl przeziebiony to moze odpuszcze,po szczepieniu kapiemy normalnie:tak:

Co do mycia zabkow lub dziasel to ja powiem ze narazie nie myjemy:no:zeboli narazie nie ma,Corce mylam zawsze tylko przed nocnym spaniem i ma super biale i zdrowe zabki:tak:wiec moim zdaniem to nie zalezy cze sie myje czy tez nie:no:jesli maja byc mocne to beda:tak:Mi mama nie myla jak bylam mala:no:zaczelam myc chyba od komuni i mam zeby zdrowe:tak:jeszcze dentysty nie widzialy:-D;-)

Ja dziąsełka raz na tydzien przemywam ale przyznam ze osttanio jakos zapomnialam :szok::zawstydzona/y: ale woda i gazikiem... lub tetrowa... dzieki za przypomnienie:cool2: no ale jak beda zeby to chyba tez raz dziennie na noc no chyba ze duzo ich bedzie to czesciej po obiadkach itd...a wlasnie jak to jest z ta pasta?? od kiedy pasta??

Witam się!
Dawno nic nie pisałam, tylko podczytywałam, jakoś wena mnie opuściła.
Wszystkim małym jubilatom z ostatnich dni wszystkiego najlepszego, także spóźnione życzenia dla emwu oraz dla wszystkich dzieciaczków z okazji ich pierwszego dnia dziecka.
Tak sobie czytam o karmieniu piersią przy ząbkach, aga podziwiam Hanię, że Cię nie ugryzła. Moja Ala jak jej ledwo ząbek wyrósł to tak mnie dziabnęła podczas karmienia (karmię raz dziennie rano, a potem odciągam) to aż syknęłam z bólu, a laktator mi dodatkowo rozwalił, że aż mi krew leciała. A dzisiaj tak mnie ugryzła w palca, że też poleciała krew. Normalnie mam jakiegoś małego wampirka. Wyjątkowo ostrego ma tego ząbka, to po Tacie.
Co do pieluszek to my używamy 4+ i jesteśmy bardzo zadowoleni. Co do porównania pieluch to w 3 huggiesy były większe niż pampersy.
No nic chwilowo tyle, bo mi jedzenie stygnie:)

Dla półrocznych Juliuszka Julki, Michałka Marzki, Michalinki Akozki miliony buziaków i uścisków :*

i my sie dolaczamy:)

u nas dzis bylo pieknie wiec caly dzien na dworze bylismy... wrocilismy kolo 18////

moje dziecie nadal marudzi... ale zebow jakos nie widze... wiec juz sama nie wiem o co tej malej terrorystce chodzi........

reklama
Do góry