Pauluś89
Grudzień 2009
Na nowy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Gratulujemy przewrotuHej dziewczynki
Ale z was ranne ptaszki
chciałam się pochwalic,że moje dzieciątko przwróciło się z plecków na brzuszek bez pomocy
Nie wiem czy juz o tym nie pisałam...hmmm...
Jak tak to z góry sorki
Pauluś nie jestem w temacie,więc nie mam pojęcia nawet gdzie jest nowy a gdzie stary zamknięty
u nas znowu noc do duuuupy ;-/
spanko do 22 .. i koniec... co godzine orkiestra deta...tak do 4.. o 4 nie wiem czy zasnela ale ja padłam trupe to o 5 zaczal budzik dzwonic i majka znowu w placz..
juz niedlugo sie przekrece.. ;-/
dokładnie potwierdzam to z dwójką łatwiej ;-)
nessi dzięki za stronke bo MjakM sobie chętnie obejrze
laseczki helo!!
mnie nie bylo bo maz wylal mleko na laptopa i niedokladnie wytarl najpierw padl touchpad potem klawiatura;/
teraz jestem u sister do jutra
u nas ta se..bylismy u tego neurologa i juz wszystko wiemy...
przykurczy w szyi nie ma a to ze ma skrzywiona glowke z bok to wina ulozenia w ciazy glowka musialabyc dlugo w kanale rodnym bo jest skosna z lewej atrony i dlatego tak jak krzywi/...
to ze robi luk to nie wina zlego rozwoju tylko tego ze jest ciezki i nie umie sie inaczej obrocic...taki sposob na obracanie sobie znalazl bo misnie wszytskie dzialaja popawnie....
ale...
RYsiu jest nadpobudliwy..
ma nadwrazliwa glowke na dotyk co podonno jest oznaka nadpobudliwosci..
poza tym jest nadpobudliwy ruchowo...strasznie duzo wierzga wg doktor
i rozwniety jest na 7 m-cy...
ma odruch skoczny i stoi na plaskich stopach...lezac na brzuchu bwi sie zabawkami sam i spoglada do gory i ma cos tam nie pamietam juz co co robia dzieci duzo pozniej (jakis odruch/)...
psychicznie tez rozwija sie dobrze...
dostalismy skierowanie na usg glowy i za miesiac chce go zobaczyc czy rozwoj sie zrowna jak nie to pokaze nam cwiczenia na wyciszanie go
kazala sie nie martwic tylko powiedziala ze bedzemy mieli przesrane w sensie ze nie nadazymy za nim jak zacznie chodzic
i kazala zapytac ktore z nas takie bylo i oczywiscie mama mi powiedziala ze ja taka bylam
dzis wprowadzamy miecho i zaczynamy gluten
ide was troszke poczytac
Hej dziewczynki
Ale z was ranne ptaszki
chciałam się pochwalic,że moje dzieciątko przwróciło się z plecków na brzuszek bez pomocy
Nie wiem czy juz o tym nie pisałam...hmmm...
Jak tak to z góry sorki
Pauluś nie jestem w temacie,więc nie mam pojęcia nawet gdzie jest nowy a gdzie stary zamknięty
a kto teraz rozsyla zaproszenia??Na nowy
Jednak warto bylo pojscnajwazniejsze ze nic mu nie jest;-)
STO LAT DLA RYSIA!!!
Keik to lipa...przynajmniej dla nas...Mała się po nim budziała wkólko, po kaszcze nie...ja daje gęstą łyżeczką...jakieś 60ml +cyc...z butli nie pijęAnia u nas też dzisiaj lipa z kleikiem. Mała się budziął częściej niż często.
Jak Ty podałaś tą kaszkę- łyżeczką czy butelką? Bo to chyba gęstsze od kleiku?
Maciek non stop gubi skarpety... nawet na spacerze muszę mu zakładać Butów mu nie zakładam, bo bardzo ich nie lubi... taki mały naturystaA ja mam takie pytanko do was.Czy wasze maluchy tez umieja sobie sciagnac skarpetki z nozek?Bo ja chyba zakladam je 100 razy dziennietrze noga o noge i co chwila sa juz sciagniete
Dzięki mika, nie wiedziałam, że aż na kilka tygodni trzeba odstawić ;-)wycofać i ponownie spróbować wprowadzić po kilku tygodniach ;-)
Witaj daffi ;-) ciesze się, że wróciłaś co do kaszki to masz jakiś specjalny smoczek dla Julki, czy poszerzałaś dziurki?ja np Julce gestej kaszki nie daje jeszcze.... dostaje na 180ml mleka 5 lyzeczek kaszki i ma taka fajna do picia
Są albo mleczno-ryżowe (na mleku modyfikowanym i zalewa się je wodą) lub ryżowe (zalewasz mlekiem) ;-)to są tez kaszki bez mleka jeszcze?
ja na 150 ml wody dałam znowu 3 lyzki kaszki i dupa blada.. ;-/
butelka .. ale w smoczku zrobilam jedna wieksza dziurke..nie za duza ale taka zeby lecialo..
jak tak dalej pojdzie to sie wykoncze.. ;-/
dzisiaj dam jej wiecej .. ale juz nie wiem co zrobic by spała ;-/
Kasiek to rysiu szaleje a co ja mam nadzieje ze Julka bedzie spokojnym dzieckiem.. teraz jest ciekawska tez sie wierzga kreci...gdzies cos uslyszy juz tam szuka i nie odpuszcza strasznie rozruszana jest ale u nas to chyba raczej ciekawosc.. poznaje duzo nowosci wiecej rozumie i to hyba normalne rekacje!
a rysiu po mamusi idzie
no i najlepszego dla Rysia!:-)
co do szczsepien to ja zawsze mialam na 8:05 1numerek a dzis maz pojechal i jak uslyszal ze od 10 to jej nie zarejestrowal..ze wzgledu na histerie jedzilismy autem... ale ostatnio bylo ok.. jak przyjechal i powiedzial ze jej nie zarejestrowal to rece mi opadly bo od czego jest wozek i moje nogi?????
wiec zadzwonil babka poznala go poglosie zaczela sie smiac i spytala czy jednak sie zdecydowal... i stad na 10:40 bo iles tam poczatkowych numerkow sa dla osob rejestrowanych na miejscu nie telefonicznie..:--) taka jakas glupia poliytka no ale coz.. czesto przez tel mowia ze nei zaszczepia bo szczepionek nie ma.... pierwszenstwo maja ci co byli osobiscie rejestrowac dzieci.. ale mamy ulge bo marek byl tam tylko niezdecydowany:-)
Paulus mi na szczescie Julka dzi snie zrobila zadnej pobudki ale ta wczorasza byla bombowa... wstala panna dzis o 8 wiec zadowlona jestem
A ja sierota znow przypalilam sie zelazkiem! tylko tym razem w reke!
Ja właśnie piję maślankę straciatella)