reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Kasiek- ale Ty przecież dobreze wyglądasz! Chyba e fotoszopujesz zdjęcia na nk;)
Kochane mnoje dzoiewczynki z problemami skórnymi typu AZS u bobaskow- mialam dzis wykład o alergii- objawy takie jak azs dają też robaki- wiem, wiem... każda mysli że dzieciaczki nie mają skąd się tego cholerstwa nabawić... Ale ja bym dla pewności zrobiła badania koproskopowe- szczególnie tym mamom polecam, które maja starsze dzieci lub zwierzaka w domu
Podobno bardzo dużo niemowląt ma teraz robaczyce- takie informacje mam z instytutu matki i dziecka;)
Lecę do mojego krzykacza, zajrzę później

cześć dziewczynki:)
nasz Damian zasnął wczoraj znowu sam, zostawiłam mu moja koszulke i jakos mu to pomaga:) obudził sie o 23 ja juz cała byłam w panice, że nie uśnie bez cyca, ale dałam mu wody smoka i poszedł spać dalej. o 1.30 obudził się znowu, więc dostał jeść i wylądował z nami w łóżku. kiedys miałam więcej siły, zaparcia i go odkładałam do łóżeczka, ale teraz jeszcze dobrze mały cyca nie chwyci i ja juz spie.
ja właśnie zajadam śniadanko i pije bawarke, a maluszek w pampersie lezsy na łóżku i sie bawi:) nie wiem co robier nie tak, ale noce w których maluszek nie obkupkał swojego ubrania moge policzy na palcach jednej reki. a plamy kupkowe nie chca schodzić:( dodam, że używamy pampresów active baby.
miłego dnia wam zyczymy dziewczynki:)
Bo plamy kupkowe najlepiej jest zaprac zaraz po zabrudzeniu:tak:mydlem,inaczej nie puszcza:no:

To witam się i ja:-D
I mamy kolejny problem:-(
Pytanie do mamusiek chłopców
Już pisałyśmy o ściąganiu napletka..i jak pamiętam wyszło na to że lepiej nie ściągać, nie?
Więc ja przy kąpaniu obciągałam to tylko tak żeby mu tam dobrze wymyć:sorry:
Ale od przeszło tygodnia wydaje mi się że wcale tej skórki nie idzie ściągnąć.....kiedyś robiła się dość duża "dziurka" a teraz prawie nic!!!
Nie chcę na siłę nic mu tam szarpać...ale jak próbuję to ściągać to raczej nic go nie boli..bo zachowuje się tak jak zwykle:tak:
Tyle tylko że jest widoczna różnica w tym jak kiedyś to schodziło a jak teraz:no:
I nie wiem...czy mam z takim czymś gnać do lekarza czy dalej próbować ściągać jak mu nic innego nie dolega:confused2:

Ja nie odciagam wogole:no:nic mi pediatra nie mowila zeby odciagac:no:

KOPCIUSZKU zycze zdrowka dla Patryczka!!

ULENKO kiedy ja bede spala 12 godzin:) hehe moj je dwa razy w nocy...o 2 i o 5...;/
tylk omoj je malymi porcjami bo zjada tylk o130ml...
Dzieki;-)ja jednak wole jechac z nim za wczasu,niech go przebada i przepisze leki a ja sie wtedy zastanowie czy je stosowac:tak:on od czasu do czasu sobie zakaszle ale ten kaszel jakies taki dziwny,to mi wyglada ze on sie ksztusi slina i tak robi no ale zobaczymy.

co do neurologa...podobno w 4 m-cu kazdy powinien odbyc wizyte u neurologa i okulisrty..;/
wybierace sie na takie wizyty???

Ja nic o takim czyms nie wiem:no:z corka tez nie bylismy:no:

Kasiek- ale Ty przecież dobreze wyglądasz! Chyba e fotoszopujesz zdjęcia na nk;)
Kochane mnoje dzoiewczynki z problemami skórnymi typu AZS u bobaskow- mialam dzis wykład o alergii- objawy takie jak azs dają też robaki- wiem, wiem... każda mysli że dzieciaczki nie mają skąd się tego cholerstwa nabawić... Ale ja bym dla pewności zrobiła badania koproskopowe- szczególnie tym mamom polecam, które maja starsze dzieci lub zwierzaka w domu
Podobno bardzo dużo niemowląt ma teraz robaczyce- takie informacje mam z instytutu matki i dziecka;)
Lecę do mojego krzykacza, zajrzę później
na nk nie ma mojego zdjecia po ciazy oprocz twarzy:) hehe bo wstyd;p
pupsko mi zostalo wielkie biodra sie rozeszly i uda grube...bo od pasa w dol to szybciutko schudlam....
a dol niestety stoi..;/

Dzieki;-)ja jednak wole jechac z nim za wczasu,niech go przebada i przepisze leki a ja sie wtedy zastanowie czy je stosowac:tak:on od czasu do czasu sobie zakaszle ale ten kaszel jakies taki dziwny,to mi wyglada ze on sie ksztusi slina i tak robi no ale zobaczymy.

Ja nic o takim czyms nie wiem:no:z corka tez nie bylismy:no:
tez bym lecala do dr jakbym miala jakiekolwiek watpliwosci:)

mi tak mowi kuzynka meza....
i mowi jeszcze zeby isc drugi raz do usg bioder..
idzieci drugi raz jak za pierwszym razem bylo wszystko ok??

reklama
Aga, ja nie ściągam tylko ruszam by tam nic się nie skleiło. Pod napletkiem jest odpowiednia flora bakteryjna, tak jak u nas w pochwie. Jak to zaburzysz to dojdzie do zapalenia. Dopiero dorosły facet powinien myć z wiadomych względów (przy erekcji i tak się skórka ściąga, mogą się dostać brudy a potem zainfekuje partnerkę). Tak więc pobruszać bez odchylania to moja metoda.

Kurcze, Franek się obudził a ja głowy nie umyłam w tym czasie.

Czyli myć tylko z zewnątrz i ruszać samą skórką:tak:

Możecie się teraz ze mnie śmiać albo napisać że przecież to normalna rzecz ale ja bym się ze wstydu spaliła jakbym miała się o to spytać naszego pediatrę:-(
On jest dobry lekarz ale mruk niesamowity..i niezbyt rozmowny:no:
Już zapowiedziałam A że na następną wizyte on idzie i ma się zapytać:-D

Do góry