reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Jednak szczepienie się odbyło. Kaszel prawdopodobnie spowodowany suchym powietrzem, nadmiarem śliny. Na zęby jeszcze czas...
mały był bardzo dzielny nie płakał tylko się skrzywił.

reklama
Czesc babeczki :)
Juz wrocilam do Dublina i siedze na mojej ulubionej kanapie z moim ulubionym laptopie zalogowana do mojego ulubionego forum z moimi ulubionymi mamuskami :)
W polsce ciagle cos do zrobienia, kogos trzeba odwiedzic , cos kupic itd . Tu mam spokoj i czas na plotki.
Tak wiec - witam w srodowe przedpoludnie
Emwu- piękne cycki:tak: zazdroszczę Ci ogromnie, bo na swoje patrzec się nie moge, a szczególnie na te dwa mega rozstępy koło sutków..:wściekła/y:

rany boskie, to Fifol ma już 5 miesięcy!!! :szok: ale ten czas zasuwa...

mój Daniel nienawidzi się ubierać!!! :no: to największa męka dla niego, jeszcze po kąpieli jak jest nasmarowany i ciężko mi go ubrać to się drze w niebogłosy... a co do ubioru to już pisałam nie raz, że najwygodniejsze dla mnie jest body z długim rękawkiem + półśpiochy :tak:

jestem dziś tak niedospana, że najpierw wylałam kawę, później rąbnęłam głową o prysznic a na koniec poparzyłam się rozgrzanym olejem, całe przedramię... dobrze, że argosulfan mam w lodówce :-( ale piecze jak cholercia...
Mój Filip teztego nie cierpi, jak ubieram go na spacer o jest jeen wielki płacz..., i ciągnie się czasem do 10 min na dworze..., może z czasem mu to minie;)

Dzien dobry,ale u mnie dzis paskudna pogoda:wściekła/y:zimno a ja nie mam ogrzewania:wściekła/y:jem wlasnie sniadanko i slucham walenia za sciana,juz majster skreca centralne.
A wy jakie macie lany na dzis?
Ja byłam na spacerze z Małą między pierwszym atakiem deszczu a drugim haha. Trzeba korzystać z każdej chwili kiedy nie pada:) Potem ogarnęłam dom, zupę zrobiłam - jarzynową - z Małą się bawiłam i wreszcie @ dostałam:p Mój dziś do swojej mamusi po pracy jechał, ale jak wróci i zje to musimy naklejki na wódki weselne ponaklejać. Wczoraj ubranka od Małej poprasowałam to mam dziś to z głowy, ale trzeba poprać nasze ubrania bo pralnia już zawalona:p Musiałabym dziś też w szafkach z ubraniami porządek zrobić bo nawet nie wiem gdzie co mam;)

emwu ale cycolki :-D też bym takie chciała
a025.gif

Jednak szczepienie się odbyło. Kaszel prawdopodobnie spowodowany suchym powietrzem, nadmiarem śliny. Na zęby jeszcze czas...
mały był bardzo dzielny nie płakał tylko się skrzywił.
u nas szczepienie się odbyło przy lekkim katarze nawet ;-)

Mea a jak Twój wózek się sprawuje? Bo koleżanka szuka wózka, mój jej sie podoba ale chcaiła skretne kółka i zaproponowałam jej żeby fyn-a zakupiła.

ja sobie bardzo chwale ... ale dentka juz poszla do wymiany :) pewnie na dniach bedzie to trzeba zrobic z reszta kol ... ale ogolnie jestem na duuuuze TAK

Mea - jak mam wstawic te fotki tam... czy cos sie zmienilo?

kolejne co musze zglosic ... cholera ostatnio mi czasu brak ..

emwu a cycole sa great !! ja bym chetnie moje zmniejszyla do takich rozmiarow :D

No i nadsrobione wiec sie witamy!
u nas pogoda fatalna do tego i moje samopoczucie fatalne!
juz nie wiem co myslec co sie dzieje z moim dzieckiem!
naprawde nie daje rady nie wiem co poczac ze soba!!!!!!!!!!
zasnela wczoraj o 19:30 i spala do 21 pozniej obudzila sie z placzem..... dalam jej sie napic, dalam czopka Viburcol i mowie sobie: ze jesli cos sie dzieje to powinno pomoc bo zawsze na nia dzialal ten czopek i wtedy bede miala jasnosc ze na pewno cos ja boli i zaburza jej sen!
i co? zasnela..... obudzila sie o 2 ale dalam smoka i spala dalej... a od 3 to byl cyrk..... zmienialam sie z mezem co 5 minut! mala placz wsatje daje smoka i lezy grzecznie... polozylam sie do lozka... zdazylam ledwie przykryc koldra i znow placz wiec wtedy maz wstal... i tak na zmaine! wstalam zrobilam jej mleko bo pomyslalam ze moze glodna a raczej na pewno... zjadla polozylam ja i co? po 30min kolejny placz i tak do rana.... dopiero od 6 do 8 spala......
teraz sie bawi i ostro sobie gada w najlepsze!
zadziwia mnie to bo w dzien spi bez zadnego przebudzania i wrzasku a w nocy to jest koszmar!!!!!!
e010.gif
Kurcze.. niefajnie.. Ty niewyspana i niezadowolona bo to w parze idzie, Małej coś dolega, żeby chociaż mówić umiała. No zapewne te ząbki... Przyjaciółka ma z synem to samo, ale on już ma 11 miesięcy. Tak czy siak od dość dawna mają podobne cyrki. Może spytaj lekarza co by Małej mogło jeszcze pomóc.

reklama
Do góry