reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Witam was u nas przeszedł drugi dzień świąt wczoraj byliśmy u jednych rodziców dziś u drugich nasz maluch był w miarę grzeczny ale w domu jest diabełek już tak ładnie zasypiał sam a teraz od nowa polska ludowa jest marudny jak diabli wyje i wyje nie daje się zabawić nie wiem czy to nie początek zęboli bo ślini się pcha piąchy ale dziasełka nie wydają się spuchnięte ale jego zachowanie wskazuje na mocne rozdrażnienie.

ufff, goście się rozchodzą powoli, nie lubię masowych imprez, a ile jedzenia mi zostało...

Daniel zrobił dziś koncert przed chrzcinami, za cholerę nie chciał się uspokoić, krzyczał i płakał, wierzgał, dopiero jak organy zagrały to się wyciszył.
na kazaniu zaczął gadać... i tak nawijał do samego chrztu, a nawet podczas polewania wodą coś tam po swojemu mówił, aż się ksiądz zachodził ze śmiechu.
nie spał... zasnął przed komunią świętą.
ale jedno jest pewne, mój syn zrobił furorę swoim gadaniem.
z siedmiorga dzieci był najstarszy i największy.
a mnie ręce bolą od trzymania. mam już wyrobione mięśnie jak Pudzian...

zdjęć nie wkleję bo wyszłam jak wielka gruba beczka. załamałam się jak je zobaczyłam.
oj czas najwyższy się wziąć za siebie.

ufff, goście się rozchodzą powoli, nie lubię masowych imprez, a ile jedzenia mi zostało...

Daniel zrobił dziś koncert przed chrzcinami, za cholerę nie chciał się uspokoić, krzyczał i płakał, wierzgał, dopiero jak organy zagrały to się wyciszył.
na kazaniu zaczął gadać... i tak nawijał do samego chrztu, a nawet podczas polewania wodą coś tam po swojemu mówił, aż się ksiądz zachodził ze śmiechu.

zdjęć nie wkleję bo wyszłam jak wielka gruba beczka. załamałam się jak je zobaczyłam.
ah przestan na pewno nie jest az tak zle! ja chce zdjecia zobaczyc!

no i nie obylo sie bez oblania...cale spodnie i bluzka mokre....
a ja wkur.....na, oczywiscie dziadek ma wnuka gdzies i go nie bylo....

Co ty kobieto bredzisz,bardzo ladnie wygladalas,a Danielek musiał dac jeszcze popis jako diabełek,teraz juz aniolek

Ostatnia edycja:
Cherie dawaj zdjęcia!!!
Na NK super wyglądasz więc nie ściemniaj:-D:-D:-D;-)

To super że wam się chrzciny udały..u Nessi też czytałam ze było ok:tak:

A ja napiszę coś mniej świątecznego:baffled:
Zastanawiam się nad spróbowaniem znowu podania Tomkowi smoczka:no:
Nie dość że w nocy zasypia tylko z cyckiem w buźce..to w dzień ryczy ryczy..a dziś dałam mu palec to ciągnął jak szalony z 2 min i usnął:szok:
Albo przebudzi się po pół h i widać że chce dalej spać bo płacze.. i jak tylko dam mu pierś to zasypia..i dodam że wnerwia się jak zaczyna mu mleko lecieć:szok:
Normalnie wygląda na to że nagle wróciła mu silna potrzeba ssania:no:
Zobaczę jak miną kolejne dni bo jednak nie chciałabym 4miesięcznego dziecka uczyć smoka....ale jak trzeba będzie to dam:tak:

Witam się!
Cherie, Nessi gratuluję udanych chrzcin!
aga6671 faktycznie troszkę szkoda dawać Tomkowi smoka, ale z drugiej strony oboje się zamęczycie, a przecież nie o to chodzi. Najwyżej za jakiś czas oduczysz go ssania smoka i tyle:) Moja Ala jakoś nie lubi smoczka, czasami jak bardzo płacze na spacerze to z łaską trochę pociągnie, ale jak tylko jej stres przejdzie to wypluwa:)
U mnie problem z teściową, jak się dowiedziała kto ma zostać chrzestną Ali, to powiedziała mężowi, że ma do niej nie dzwonić i nie przyjeżdżać. No wyobrażacie sobie coś takiego, jak mi to Sławek powiedział to myslałam, że mnie coś trafi. Ona sobie wymyśliła na chrzestną bratową Sławka, którą ja ledwo toleruję. No nie mogę wziąć na chrzestną osoby, której nie lubię. Wybraliśmy więc siostrę cioteczną Sławka (dokładnie to bratanicę teściowej), ale teściowa stwierdziła, że jak mogliśmy wziąć tak daleką rodzinę, zamiast bliskiej bratowej. Ale jak można decydować za nas kto ma być chrzestną naszego dziecka, no i jeszcze ten szantaż. ALe ze ślubem też go szantażowała, że jak nie zaprosi pewnych osób to nie przyjdą. Widać ma to już we krwi i nie patrzy jak rani własnego syna.
Musiałam to napisać, bo cały czas to we mnie siedzi:( Pewnie przy okazji komunii Ali też będzie jakiś szantażyk, coś już teściowa wymyśli.

Witam się!
Cherie, Nessi gratuluję udanych chrzcin!
aga6671 faktycznie troszkę szkoda dawać Tomkowi smoka, ale z drugiej strony oboje się zamęczycie, a przecież nie o to chodzi. Najwyżej za jakiś czas oduczysz go ssania smoka i tyle:) Moja Ala jakoś nie lubi smoczka, czasami jak bardzo płacze na spacerze to z łaską trochę pociągnie, ale jak tylko jej stres przejdzie to wypluwa:)
U mnie problem z teściową, jak się dowiedziała kto ma zostać chrzestną Ali, to powiedziała mężowi, że ma do niej nie dzwonić i nie przyjeżdżać. No wyobrażacie sobie coś takiego, jak mi to Sławek powiedział to myslałam, że mnie coś trafi. Ona sobie wymyśliła na chrzestną bratową Sławka, którą ja ledwo toleruję. No nie mogę wziąć na chrzestną osoby, której nie lubię. Wybraliśmy więc siostrę cioteczną Sławka (dokładnie to bratanicę teściowej), ale teściowa stwierdziła, że jak mogliśmy wziąć tak daleką rodzinę, zamiast bliskiej bratowej. Ale jak można decydować za nas kto ma być chrzestną naszego dziecka, no i jeszcze ten szantaż. ALe ze ślubem też go szantażowała, że jak nie zaprosi pewnych osób to nie przyjdą. Widać ma to już we krwi i nie patrzy jak rani własnego syna.
Musiałam to napisać, bo cały czas to we mnie siedzi:( Pewnie przy okazji komunii Ali też będzie jakiś szantażyk, coś już teściowa wymyśli.

cholera przykre to jest ... ale pamietajcie ze to wasze dziecko i wy decydujecie a nie tesciowa ... i w zadnym razie nie ulegajcie !!

reklama
swieta swieta i po swietach ... teraz mocne postanowienie poprawy i odchudzanie !!! zalozylam ze moge sobie pofolgowac do swiat ale juz koniec ...

my dzis bylismy u mojej mamy i mialam mega zly dzien ... maluch nie chcial spac, tam ludzi jak mrowek, glosno a ja zamiast sie uspokoic i uspic agate to siedzialam i ryczalam ... tak to jest jak mam okres ...

Do góry