reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

No ja też rozmawiałam, co prawda telefonicznie, z okulistką i powiedziała, że do 5 miesiąca trzeba się przemęczyć :( U nas tez potwornie ropieje oczko, a antybiotyku nie chce podawac (dostałam receptę i mam go wkupionego), ostatnio bardzo pomogło przemywanie kropelkami ze świetlikiem, tzn, ropy jest 10 razy mniej, ale wciąż jak tylko lekko ucisne kanalik to zaczyna wypływać :( Co prawda pocieszające jest , że jest już biała, a nie zielona, co oznacza, że nie ma zakażenia. Ale zawsze jest :( Kurcze co zrobic, trzeba jakos z tym wytrzymac... dała Wam w ogóle coś do przemywania czy powiedziala, że tylko solą fizjologiczną/rumiankiem ?

mowila tylko o soli fizjologicznej.... udalo nam sie trafic do profesorki okulistyki dzieciecej:)wiec sie babka zna,,, zrobila malej od razu badanie dna oka ale tam jest ok,,,,,,,,i mowila ze przy zatkanych kanalikach zaden antybiotyk nie pomoze,,,,,,,

reklama
Mój też tak ma:wściekła/y:
Staram się gadać do niego jak najęta, zabawkami machać, czymś zainteresować. A najlepiej kładę go na swoich nogach - o wiele lepiej się czuje mały:-) Nie lubi chyba gleby o łóżko hehe

ja to sie bac zaczynam bo mala jakos srednio chce podnosic glowke,,,probuje sobie tlumaczyc ze kazde dziecko w swoinm tempie sie rozwija i ze na nia przyjdzie czas,...................oby, bo sie zawalu nabawie jeszcze przed 25:)

jak moj maz ma 2 zmiane to ja jestem psychicznie wykonczona siedzac cale popoludnie z tesciowa w domu ... nie da sie siasc do kompa bo jak tylko siade to ona zaraz chce zabierac dziecko z haslem "chodz do babci bo mama nie ma czasu sie toba zajac" i w tym momencie dostaje qrwicy bo to dziecko naprawde potrafi sie soba zajmowac i towarzystwa nie potrzebuje !!!
no ale teraz moge odsapnac :)

jak moj maz ma 2 zmiane to ja jestem psychicznie wykonczona siedzac cale popoludnie z tesciowa w domu ... nie da sie siasc do kompa bo jak tylko siade to ona zaraz chce zabierac dziecko z haslem "chodz do babci bo mama nie ma czasu sie toba zajac" i w tym momencie dostaje qrwicy bo to dziecko naprawde potrafi sie soba zajmowac i towarzystwa nie potrzebuje !!!

TY to masz z nia "pieczone raki:)"

kochana jaki sliczny becik miala Agatka na chrzcie,,,no cudo!!!!!!!!!!!

mowila tylko o soli fizjologicznej.... udalo nam sie trafic do profesorki okulistyki dzieciecej:)wiec sie babka zna,,, zrobila malej od razu badanie dna oka ale tam jest ok,,,,,,,,i mowila ze przy zatkanych kanalikach zaden antybiotyk nie pomoze,,,,,,,
No dzięki za te informacje, to potwierdziło tylko to co mówiła ta moja znajoma okulistka :) A antybiotyk dostalam od pediatry, intuicyjnie go nie użyłam :)

ja to sie bac zaczynam bo mala jakos srednio chce podnosic glowke,,,probuje sobie tlumaczyc ze kazde dziecko w swoinm tempie sie rozwija i ze na nia przyjdzie czas,...................oby, bo sie zawalu nabawie jeszcze przed 25:)
Spokojnie, dużo kładz na brzuszku, u nas bardzo pomogło podkładanie pod klatke piersiową np zwiniętej pieluszki, albo ręki tak, żeby ułatwić małemu podnoszenie. Na brzuchu leżeć nadal nie znosi, ale głowę jak mu się chce potrafi już ładnie trzymać, chociaż niezbyt długo :)

reklama

Bidulko...moja teściowa jak wpada, to mały zawsze spi :-D
Ostatnio trochę mnie wkurza jej gadanie...ehhh Że jesteśmy młodzi, każde nasze potknięcie to przez niedojrzałość jest....nie robię obiadu - bo roztargniona jestem i MŁODA! Wszystko usprawiedliwia naszym WIEKIEM!!!! Bo my wiecznie na ostatnią chwilę wszędzie jestesmy i wszystko robimy....na razie słucham tego cierpliwie, ale kiedyś wybuchnę....

Do góry