reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

No i nadrobilam ! WARIATKI I TYLE !
Ja jakos czuje sie ostatnio do bani ,gardlo boli ,katar - chyba mnie Patryk zarazil,dobrze ze Filipek ma sie dobrze !
Wczoraj jedlismy brzoskwinie - ale mu posmakowalo ze jak zjadl 1/2 sloika to sie klocil ze mna jak chowalam lyzeczke !

A teraz gada z miskami ! I to wpadl taki ciag ze kleci cale zdania ahhahahaha !

zmykam do ksiazki troche :)

reklama
Mam pytanie do Was- dostałam od gina tabletki ant i powiedziała ze mam czekac na okres..., a jego ni widu ni słychu (tzn mam okres żerny jak to zwykle miałam przed okresem, ale objadam sie juz drugi tydzień a @ nie dostaję, niedługo nadrobie spowrotem kg ciązowe:szok:), czy moge zacząc brac tabletki np od dzsiaj nie czekając na okres ? (wiem że nie jestem w ciąży), czy nie bardzo ?
ja brałam nie czekając na okres tak mi lekarka kazała i było ok

Z dnia na dzien mam mniej mleka i ochoty zeby zmuszac moja core do picia mojego mleka :zawstydzona/y: Ona tylko widzi mojego cyca i zaczyna plakac, co drugie karmienie ma z butli, tylko w nocy udaje mi sie karmic piersia. Juz nie wiem co robic, chcialabym pokarmic piersia jeszcze do 6 miesiaca ale zaczynam zastanawiac sie czy to ma sens jesli moje dziecko jest przez to nieszczesliwe... Aha i jeszcze jedno, odkad karmie tez butla nie mamy bolow brzuszka, moze to przypadek, ale juz sama nie wiem co o tym myslec...

Eliza- a ja tam ubieram perełkę w sukienusie 56- te z H & M są świetne. Bo my sie jeszcze w 56 nisimy;) chociaż w tym tygodniu już Lidka zaczęła nisić 62.
Sylwik- z tego co pamiętam to Ty na butli jesteś a mi się wydaje że tych zwykłych tablet (nie dla karmiącycg) to nie można ot tak sobie zacząć- nie wiadomo na jakim etapie cyklu jesteś więc mogą być nieskuteczne. Ale pewna nie jestem- na ulotce na pewno masz napisane co i jak
Georgina- bo butelkowe bobaski zawsze trzeba odbijać a te cyckowe powinno się ale nie jest to konieczne.

Eliza- a ja tam ubieram perełkę w sukienusie 56- te z H & M są świetne. Bo my sie jeszcze w 56 nisimy;) chociaż w tym tygodniu już Lidka zaczęła nisić 62.
Sylwik- z tego co pamiętam to Ty na butli jesteś a mi się wydaje że tych zwykłych tablet (nie dla karmiącycg) to nie można ot tak sobie zacząć- nie wiadomo na jakim etapie cyklu jesteś więc mogą być nieskuteczne. Ale pewna nie jestem- na ulotce na pewno masz napisane co i jak
Georgina- bo butelkowe bobaski zawsze trzeba odbijać a te cyckowe powinno się ale nie jest to konieczne.
ja tez ubieram Filipka w niektóre rzeczy na 56 cm :) ale sa i takie bodziaki które mają 68 i tez sa dobre;) rozmmiar rozmiarowi nie równy ;)
a co do tabletek to musze poczytac dokładnie ulotke, może cos tam jest napisane :)

ja tez ubieram Filipka w niektóre rzeczy na 56 cm :) ale sa i takie bodziaki które mają 68 i tez sa dobre;) rozmmiar rozmiarowi nie równy ;)
a co do tabletek to musze poczytac dokładnie ulotke, może cos tam jest napisane :)
Na pewno jest:) A jakie masz tabsy?
No to fajnie że nie tylko Lidusia taka drobniutka bo juz się bałam

hehehe, mój w 56 ani raz nie wszedł :-D bo były za krótkie.

a Danielka wysypało na szyjce - ma czerwone plamy, i nie mam pojęcia po czym. póki co posmarowałam mu Bepanthenem.

Macol cały czas w 62 śmiga :tak:

eliza80, sorry, że się powtarzam, ale może nie doczytałaś mojego pytania wcześniejszego :baffled: Z tego co pamiętam to pisałaś, że używałaś wcześniej laktator ręczny Medeli i zmieniłaś naelektryczny. Czy ten elektryczny 'wyciąga' więcej mleka :-D Bo mi odciąganie ręczne nie specjalnie wychodzi i rozważam zakup elektrycznego ;-)

reklama

:szok: naprawdę? Jejku mój ubiera 74 i 68 czasami :szok: Jakie mam wielkie dziecko :szok:
:-D

Kupiłam mojemu w aptece maść, żeby dziąsełkom ulżyć, bo ryk był dziś niesamowity :szok: wkładanie 2 piastek i ryk nie wiadomo dlaczego :no: Parę razy juz tak miał: bawi się, usmiecha i nagle robi się czerwony i ryk i nie można go uspokoić :no:
Jutro wizyta na sczepieniu, więc pogadam z pediatrą czy ząbki widzi....

Padam na ryj - na poczcie chciałam odebrać te nowe dętki do wózka (z wygiętymi wentylami) i nie dali mi, bo nie mam nazwiska T:wściekła/y:
W Lidlu chcialam kupic małemu wodę mineralna: nie miałam gotówki (zresztą zawsze płacę kartą) i ZA ZAKUPY POWYŻEJ 20 ZŁ PŁACI SIĘ KARTĄ!!! No wnerw bierze człowieka! Jak sobie przypomnę Anglię - tam nawet za rzecz za funta placiłam kartą wrrrr
I wkurzona wrociłam do domu. Dobrze, że w realu zrobilam zakupy....tam bynajmniej mozna placić karta za każdą kupiona rzecz...

Do góry