reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Witam się,
u mnie od rana troszkę pechowo. Muszę wam powiedzieć, że dostałam od siostry używany śpiworek i nie mam do niego szczęścia. Za każdym razem Franek mi go brudzi. Wczoraj znowu czyściutki wyprasowałam, założyłam na noc, rano mały zrobił kupala i znowu cały brudny. I tak jest zawsze, po jednym użyciu zaraz musi iść do prania. Żebym nie miała wątpliwości to jeszcze porządnie ulał na niego :-) Ręce opadają ;-)
Niestety opadają też paznokcie :-( Wczora babeczka mi zrobiła tipsy z żelem a dziś rano jeden mi odpadł, dotknęłam jedynie drzwi :-( Oj chyba nie dla mnie takie pazurki. Nie wspomnę, że ciężko mi się przyzwyczaić i cokolwiek nimi robić, włącznie z pisaniem na klawiaturze.

Nessi mnie olała :-) Mea, to może ty? Dobrze kojarzę, że masz taki sam leżaczek? Poproszę linka, bo bez leżaczka jak bez ręki, narazie wsadzam na sako, ale nie mogę bujać.
hehehe a wiesz, że i Piotruś zawsze spiworek zabrudzi;-);-)
co do pazurków to ja zawsze tipsy robiłam ale jak na złość w ciązy mi sie nie trzymały, wiec teraz dopuki karmię nie bede robić bo widocznie te hormony jakiś wpływ mają.
No i jeszcez boje się.... zawsze robiłam krótkie ale mimo wszystko... pomyślałam sobie, co bym zrobiła gdybym musiała coś wyciągać z buzi Piotrka:-(

co do leżaczka to my taki mamy i bardzo jesteśmy zadowoleni;-)
FISHER PRICE LEZACZEK BUJACZEK 2w1 0-18 LUSTERKO (946362940) - Aukcje internetowe Allegro

Ale w ostatniej Olivii przeczytałam artykuł o bujaczkach, leżaczkach, że są ok ale wibracje są zbędne, bo dostarczają takiemu maluszkowi za dużo bodźców.
Pisali jeszcze ze o chodzikach, że absolutnie nie powinno sie ich używać, ponieważ opóźniają proces chodzenia, dla rozwoju dziecka najlepiej żeby jak najdłużej raczkowało.
I o tym skoczku co Joanna kiedyś pokazywała, że to za bardzo obciąża stawy dziecka, więc zdecydowane nie.
My nie zawsze odbijamy;-)nam pani ordynator powiedziala w szpitalu ze dzieci na piersi czesto nie odbijaja:tak:i nawet nie trzeba zawsze tego robic;-)ja na poczatku nie pionizowalam malego wcale:tak:teraz tylko w dzien i to nie zawsze,w nocy wogole;-)
To prawda:tak: ja mimo wszystko pilnuje żeby pIotrkowi się odbiło, jednak juz teraz coraz rzadziej mu się zdaża.
śliczna, Jula z pewnością będzie wyglądać jak księżniczka.
ja Danielkowi zamówiłam ten garniturek MAŁY ELEGANCIK (952674464) - Aukcje internetowe Allegro
czekają nas w tym roku 2 wesela więc i ten gratis się przyda :-D

Śliczne ubranka:tak::tak::tak::tak:

My mamy skromny ślub. Na 31 osób;-) O ile to ma jakieś znaczenie:)
hmmm chyba ma...Ja wlasnie chcialam takie male przyjecie ,ale moj ma duza rodzine i cholercia sie tak nie da...zobaczymy...narazie zalatwilismy chrzciny i znalazlam nawet restauracje otwarta w wielkanoc...takze obiadem nie musze sie juz staresowac...no i zdecydowalismy ,ze chrzciny robimy tylko dla dziadkow i chrzestnych ..bo jak zaczelibysmy zapraszac wszytskie Radka ciotki to by 50osob sie zaraz nazbieralo...

Ja nie mam zbytnio o czym pisać bo mam na prawdę bezproblemowe dziecko:) Oby jak najdłużej hehe:)
Regularnie śpi za dnia i w nocy, nie płacze o byle pierdołę bo tylko wtedy kiedy jest głodna i jak jest mega śpiąca a usnąć nie potrafi.
Potrafi sama się sobą zająć, zabawić na macie czy pod karuzelką a ja mogę wówczas domek posprzątać na spokojnie, doglądając bawiącej się Pociechy:)
Mam czas na wszystko, więc na prawdę nie mam co narzekać.
Na faceta narzekam jak już nie mam się czego czepiać a mam zły dzień ehehe.
hmmm moge skopiowac twoja wypowiedz i podpisac sie pod nia ;-) u nas jest dokladnie tak samo :-) oby tak dalej ! Gabrysia juz 5 dzien z rzedu przesypia cala noc:tak::-)

hmmm chyba ma...Ja wlasnie chcialam takie male przyjecie ,ale moj ma duza rodzine i cholercia sie tak nie da...zobaczymy...narazie zalatwilismy chrzciny i znalazlam nawet restauracje otwarta w wielkanoc...takze obiadem nie musze sie juz staresowac...no i zdecydowalismy ,ze chrzciny robimy tylko dla dziadkow i chrzestnych ..bo jak zaczelibysmy zapraszac wszytskie Radka ciotki to by 50osob sie zaraz nazbieralo...

ja mialam na 40 osob i impreza byla fajna a tez mam ogreomna rodzine ale udalo sie rto zawezic gdyz i ja i brat mielismy 1 roku slub:)

reklama
Mnie też...lubie spokój i ciszę...a takie zbiegowiska tylko pogarszaja sprawe, no i zauważyłam, że Aluś jakis taki nerwowy, gdy pełno ludzi wokoło każe mu się usmiechać...zazwyczaj śmieje się, gdy jesteśmy sami w domu :)
Mnie rowniez stresuja takie imprezy ...a Gabrysia rowniez niespokojna jak jest duzo osobi jest w obcym miejscu...marudzi i placze wtedy a wystarczy ,ze wejdziemy do domu i juz sie smieje... zupelnie inne dziecko...no ale cóż...musi sie przyzwyczajac :)

Do góry