reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

czesc dziewczyny,
czy ktos ma tez ciezki dzien?
padam na twarz, nie wiem o co chodzi, ale bardzo slaba jestem ;/
nie mam sily do dzidzi na szczescie ona dzis grzeczna

reklama
DaFF jak dobrze przybiera to pewnie tyle potrzebuj??
moj ja po 100ml 7 razy no dobe a urosl juz 3700 w 3 m-ce podobno za duzo i tez mi kazala dzis zmylac go wodA W nocy..
ale nie mam zamiaru bo je malo gruby nie jest...

moze ma taka szybka przemiane materii??

ja tez ostatnio ogladalam:-D

Dziewczyny pomozcie mi ja juz nie wiem co mam robic moje dziecie chce corazw iecej jesc no i co 2 godz... i szybciej.. nie wiem co ja napadlo ale nie moge dzis dac sobie z nia rady.....

ja karmie piersia ale wczoraj i przedwczoraj tez co 2 godziny wolala, dzis juz normalnie,
przeeejdzie

ja tez ostatnio ogladalam:-D

Dziewczyny pomozcie mi ja juz nie wiem co mam robic moje dziecie chce corazw iecej jesc no i co 2 godz... i szybciej.. nie wiem co ja napadlo ale nie moge dzis dac sobie z nia rady.....

Oj, ja nie mam pojecia co sie robi w takich sytuacjach jak sie karmi butla. Z cycem mam o tyle dobrze ze jak Maly ma taki zarloczny dzien to poprostu mu daje. Chyba musisz zapytac pediatre bo napewno nie ma sensu tak czesto dzieciaczka karmic. Moglaby sie przez to nabawic tendencji do tycia.

czesc dziewczyny,
czy ktos ma tez ciezki dzien?
padam na twarz, nie wiem o co chodzi, ale bardzo slaba jestem ;/
nie mam sily do dzidzi na szczescie ona dzis grzeczna

Moze mocna kawa pomoze? A moze to anemia? A tak w ogole to chyba nie pokazywalas nam jeszcze swojej coreczki w Albumie. O ile dobrze pamietam to moja imienniczka i tym bardziej chcialabym ja poznac :tak:

Laski a kiedy to znika???

Zebym to ja wiedziala:-D

Maly dostal na jakies paskudne uczulenie (takie czerwone wypukle plamki na calym ciele oprucz buzi i pupy). W koncu nie uzylam tej masci. Chociaz wygladalo to paskudnie to jakos tak czulam ze jest za mocna. Mysle ze lepiej wyprobowac na poczatek jakies slabsze specyfiki. Dostalam tez jakis krem i cos do kapieli. Kremem mialam smarowac cztery razy dziennie. I (tfu, tfu ;-)) zaczelo blednac. I chyba znalazlam przyczyne - u nas w mieszkaniu jest baaaaaaaardzo slabe cisnienie wody i jak robilam ostatnio pranie to polalam niektore plamy ace (tym delikatnym do kolorow) i niestety sie nie splukalo dobrze. Dzis cale pranie wrzucilam jeszcze raz do pralki i piec (tak wiem przesadzilam ;-)) razy nastawialam plukanie. Jutro bedziemy rozmawiac z wlascicielem zeby cos z ta woda zrobil. Z calego serca mam nadzieje ze to to bylo przyczyna.

Czesto piszecie jak duzo kasy placicie za rozne leki dla dzieciaczkow. Dzis nie zaplacilam ani grosza bo tutaj przez cala ciaze leki dla matki i pozniej do roku dla dziecka i matki wszystko jest na koszt sluzby zdrowia. Oj, ciekawe kiedy u nas w Posce tak bedzie...

Jesli chodzi o ciuszki to masz racje - bardzo szybko maluszki z nich wyrastaja. I zdecydowanie przestalam wierzyc w metki. Dzis moj Maly chodzil caly dzien w spiochach na 9 m-cy :-D i sa na niego idealne.

A te wszystkie badania to sa tak rutynowo w Polsce przeprowadzane czy prywatnie idziesz?

A w naszym pepku tez jest jeszcze jakis strupeczek :tak:

Nie powinno sie uzywac wybielaczy do ciuszkow dla takiego dziecka:no:i ciezko tez znalesc przyczyne wysypki.

u Filipa była bardzo podobna wysypka- wsumie to znowu jest, i niestety nie doszukałam się jej przyczyny, Filip ma stwierdzoną skaze ale skoro karmię go mieszaką dla alergików to ta wysypka powinna zniknąc, prawda ? więc czemu on dalej mato paskudztwo na buzi :confused:co ewidentnie go swędzi bo trze ta buzię jak szalony...:wściekła/y:

Moim zdaniem jesli to skaza to powinna zniknac,ty to sie lepiej przejdz do dermatologa:tak:bo moze nie potrzebnie dajesz takie mleczko.

a tak z innej beczki- dziewczyny które rodziły SN i byly szyte- czy dokucza Wam ten szew ? b mnieczasem "ciągnie" i kłuje wtym miejscu a do tego mam trochę inną wydzielinę niż zazwyczaj i martwię się czy wszystko napewno jest oki ..?

Ciagnac to juz bedzie:tak:moze nie zawsze ale raczej tego sie juz nie pozbedziesz:no:mnie czasami tez ciagnelo a od tamtego porodu minely ponad 3 lata:tak:i zgrubienie tez juz raczej zostaje.

Ponad 50 stron do nadrobienia i zero czasu - jak Wy to robicie, że tyle piszecie?!
Wpadłam tylko na chwilkę podzielić się z Wami stresem jaki przeżywałam od paru dni... Normalnie sama już nie wiedziałam co myśleć - miałam wszystkie objawy ciąży! Mniej więcej od tygodnia totalna powtórka sprzed roku - mdłości, bóle głowy, zapachy, zawroty głowy, zmęczenie - no wszystko. I pytanie co teraz? Seks nam raczej nie wychodzi, bo od porodu słownie 3 razy udało nam się zgrać w czasie, gdy oboje mieliśmy ochotę, a i tak nie było to dla mnie za bardzo przyjemne :-( Wszystko mnie ciągle boli w środku i na samą myśl o seksie odchodzi mi całkowicie ochota :-( No ale 3 razy bez zabezpieczenia było ;-) Powód - chcemy szybko następne, bo młodsza się nie robię a jeszcze dwójka by się przydała :tak:
No ale do rzeczy - wszystko wskazuje na to, że mogę być w ciąży i nagle mnie to przeraziło - jak ja sobie dam radę z taką małą dwójką?! M mi pomaga sporadycznie, bo chyba zauważył, że sobie daję bez niego radę całkiem nieźle... A że potem padam na ryjek, to już nie jest ważnie. No więc dwójka na mojej głowie by była. I z jednej strony radość, że może już się udało zajść, z drugiej stres, że nie dam rady - pewnie to znacie :-)
W końcu zrobiłam dziś rano test, przed chwilką dosłownie. Jak dobrze jest wiedzieć :-) Na razie negatyw, więc oddycham spokojnie ;-) W tym roku dzidzi nie będzie już :-) Jak się przełamię w kwestii seksu to będziemy się starać robić styczniowe albo lutowe ;-) Jednak mały żal w duszy był gdy wynik okazał się negatywny, czyli chyba jestem już gotowa na następne? ;-) Dziś obie odpowiedzi w teście mi pasowały, wczoraj wolałam jednak negatyw, zobaczymy co będzie jutro ;-) Ale dobrze, że chociaż wiem i stres mi minie ;-) Mogę spokojnie wrócić do problemów przyziemnych, a właściwie przyzębnych ;-)
Miłego dnia dziewczynki! Idę karmić mojego półtorazębnego "potworka" ;-)
Podziwiam za taka decyzje:tak:ja bym sie zalamala tak szybka kolejna ciaza:sorry2:i tez radze tak jak dziewczyny zeby lepiej jeszcze troszke odczekac:tak:

Witam się i ja:)
co do pępków to Julka nie ma czarnawego ale nawet zapomnialam napisac że się z nim uporałyśmy i wciągnał się do środka także przepuklina jednej z pediatrow ktorej ja bardzo nie lubie została urojona ahahha
no i masz babo znowzachwaliłam me dziecie wczoraj ze mniej je i ladnie idzie spać.... yhym.... zjadła mi wczoraj 150ml kaszki i to nie powiem ale dopsyc gęstej!!!!!!!!! kładę ją do łózeczka o godz 21 i co? i dziecko śpi... a po 15 minutach zaczyna marudzić krecic sie itp...az po chwili doszedl glosny placz taki jak zawsze gdy jest glodna... no mowie sobie przeciez 150ml kaszki dziecko by zapchalo a jej nie... zrobilam 60ml mleka zwyklego juz bez kaszki...i wypiła do dna ale poszła spać przed 22....ajć... skubaniec mój mały... a teraz trzasnęła kupala i muszę się jej dupcią zaopiekować na moment:-)

U mnie tez sie ladnie pepuszek schowal:tak:i wcale nie znaczy ze to nie byla przepuklina:no:mniejsza z tym,cieszmy sie ze jest dobrze;-)

tak wiem ale ona woda pluje od samego poczatku..nie chce jej.... i co mam zrobic wtedy???
bedzie dalej wrzeszczec!!! a zabki poki co malo widoczne ale jak wyjda to ja nie wiem co ja z nia zrobie!!!
herbatki tez nie podaje sie na noc....nawet pisze na opakowaniu ale ona wczoraj nic nie chciala tylko mleko.

Jak ja sie ciesze ze moja corka pierwsze zabki dostala dopiero na roczek:-)bo wtedy juz sie w nocy nie budzila;-)i nie trzeba bylo szczotkowac po jedzonku;-)choc powiem wam ze ja mylam zeby corce tylko raz dziennie i zabki jak talala:tak:jak ma miec pruchnice to bedzie mialo,owszem mozna to przyspieszyc i pogorszyc.ACorka ma zeby chyba po mnie,bo moja szczeka jeszcze nigdy nie byla u dentysty:-D

moje dziecko zamiast jesc o 10 to zasnela !! ale rano zamiast o 6 jadla o 6.30 wiec dam jej jeszcze pol godziki i obudze :)
a do tego wypadl jej smoczek i ciumka sobie bez smoka ... komicznie to wyglada :)

Moj tak ciumka caly czas:tak:bo wogole nie chce smoczka:tak:

a tak sie ostatnio obcielam :shocked2:
a miałam proste włosy do ramion:baffled:
nie wklejam to do albumu bo to album naszych dzieci
i mam z dziecmi

i tak to skasuje pozniej
moze byc :confused: czy wioska:confused:

Super;-)chociaz ja chyba bym sie nie odwazyla:no:balaby sie ze bedzie mi nie ladnie.

Reszte nadrobie jak wroce ze spacerku;-)

DaFF jak dobrze przybiera to pewnie tyle potrzebuj??
moj ja po 100ml 7 razy no dobe a urosl juz 3700 w 3 m-ce podobno za duzo i tez mi kazala dzis zmylac go wodA W nocy..
ale nie mam zamiaru bo je malo gruby nie jest...

moze ma taka szybka przemiane materii??

ona zle przybiera!!!!!!! za duzo...w 2tyg przybrala tyle co przez 4tyg...boje sie isc z nia na szczpeinie 30 marca.. teraz miala 6550g a co bedzie pozniej....
juz nie wiem co robic... tworze co sie da ale ona wie ze ja ją oczukuje... bo wszystkim pluje a melczko bierze do pyszczka od razu...ehhhhhh
wyczerpala wszelkie me pomysly... i pielegniarka byla u nas i pwoiedziala ze za duzo je.. wiecie jaki julka ma wielki brzuch??? masakra a nogi to naprawde juz salcesoniki... moj chrzesniak ma takie same tylko dluzsze!!!!

Kopciuszku zazdroszcze ja mam liche zeby i moj m tez...
tzn mam wszytskie ale maja sklonnosc do psucia sie;/
oby maly w tej kwiestii mial inaczej..

reklama
:no:

Nie powinno sie uzywac wybielaczy do ciuszkow dla takiego dziecka i ciezko tez znalesc przyczyne wysypki.

No teraz juz tez wiem ze sie nie powinno :sorry2: Tak naprawde to zawsze wiedzialam tylko jakos mi sie ubzduralo ze on juz taki duzy i powinno byc ok. Nie wykazalam sie wyobraznia :no: Cale szczescie dzis juz nie wyglada jak apacz i cale szczescie nie uzylam tez tej masci sterdowej. A pranie wyplukalam 5 razy i dalej mam opory zeby mu cos z niego zalozyc. Mialam szczescie ze od razu znalazlam przyczyne (akurat w tym przyadku nie bylo trudno ;-)). Glupota nie boli :baffled:

Do góry