reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

A ja dzisiaj pierwszy raz od porodu kryzys miałam:-( do tej pory jakoś sobie radziłam i sie trzymałam, dzisiaj juz nie, a to przez tą nogę, boli, wystarczyło, ze poprosiłam męża żeby do Piotrusia wstał, on powiedział zaraz. Podziałało na mnie jak płachta na byka....:-:)-:)-(
Wkurzona wyszłam z domu, poszłam na spacer, w nosie miałam co się w domu dzieje, czy Piotr płacze czy nie... no ale wróciłam i jest lepiej. A mąż spokojny, opanowany, zrobił mleczko Małemu bo nie wiedział kiedy wrócę, nawet nic nie powiedział, jakby nic się nie stało.... I niech tak zostanie.
Ale ja chyba tego potrzebowałam, rozładowania swoich emocji:-:)-:)-(

reklama
MARTA ja jestem naladowana dzisiaj ze chyba bedzie wybuch:wściekła/y:tak mnie wkurw... tesciowa ze mala bania:wściekła/y:jak bym mogla to bym mieszkanie rozniosla:wściekła/y:kuzwa nie bedzie sie wpierdalał... w nasze zycie:wściekła/y:niech pilnuje swojej dupy i swojego chlopa:wściekła/y:

Marta, ja Ciebie podziwiam. Świetnie sobie radzisz, pracujesz nad dziećmi, jesteś konsekwenta, masz bardzo zdrowe poglady. I właściwie ciągle bez małżonka. Ja bez mojego Radka źle się czuję. Potrzebuję go jak powietrza, bo potrafi rozładować atmosferę. A ty sama sobie potrafisz atmosferę rozładować :-)
Wiecie, czasami ubolewam, że nie mieszkamy blisko siebie. Jak któraś ma problem to możnaby się spotkać, pogadać, napić herbatki. Tak po prostu. Mam nadzieję, że się kiedyś spotkamy :-) Jak będę gdzieś w Polsce to będę się odzywać czy któraś nie jest w pobliżu :-)

MARTA ja jestem naladowana dzisiaj ze chyba bedzie wybuch:wściekła/y:tak mnie wkurw... tesciowa ze mala bania:wściekła/y:jak bym mogla to bym mieszkanie rozniosla:wściekła/y:kuzwa nie bedzie sie wpierdalał... w nasze zycie:wściekła/y:niech pilnuje swojej dupy i swojego chlopa:wściekła/y:

U mnie to samo ... ledwo wróciliśmy od okulisty słyszę dzwonek do drzwi a tam ?
Teście .... (z nóg mnie ścieło ale zaprosiłam, malpiszon nie będę ;) )

I sięzaczeło ......
- Michałkowi za zimno
- Michałkowi za ciemno
- Michałek jest chory bo jest smutny
- A co Ty jesz ? jedz tak by dziecko było zdrowe ! -( no ba, bo ja pewnie fast foodami się obżeram i colę sobie żłopię )
- Powinnać dawać się Krzysiowi wyspać i spać z małym w dużym pokoju, bo on zmęczony, pracuje
- Wez do chrztu ten pomarańczowy kombinezon co go ja kupiłam O_0

Okulista też mnie wkurzył ...

Powiedział, żeby masowac oba oczka oi zakraplać solą fizjologiczną a jak zacznie ropieć przyjśc znowu natychmiast do niego.
Pytam czy tez po Floxal ? a on, że tak ........i za to cyknął 70 zł
i jakby teraz znowu zaczeło ropieć oczko małemu znowu 70,- za te same słowa bo antybiotyk tez już mam
ja dziękuję takim lekarzynom

jestem tego samego zdania..., ja niestety nie karmie piersią mimo że naprawdę bardzo chciałam, ale miałam naprawde bardzo mało pokarmu, i niedrżność kanalików, więc po 3-tygodniowych bojach wkońcu musiałam dac za wygrana, i potem wyszła skaza białkowa, kolki, itp, więc faktycznie coś w tym jest, że dzieciątka karmione piersia maja zdecydowanie rzadziej takie problemy
Moja, odpukać, ani jednej kolki nie miała przez te jej 3 miesiące a karmiłam piersią chyba z tydzień(?) lub 1.5. Tak to tylko butla bo pokarmu w cycach 0. Co się namęczyłam, łoj. No ale nieważne. Tak czy siak zdrowa jak rydz i oby tak zostało.

ale tu dzis glucho i pusto.. Mea wy jutro macie chrzest Agatki????

tak jutro chrzcimy a ja juz dzis jestem cala spanikowana ... czy wszystko mam, czy czegos nie zapomne, czy nie bede szukac na szybko, czy mi agatka nie uleje zaraz po ubraniu pieknej sukni ... 100 swiatow !!

Mea, jaką płytę dostałaś? Jakaś dobra muzyczka? Może mi coś polecisz? :-)

dostalam skladanke 3 plyt pt "a w Krakowie ... all about music" czyli po prostu muzyka krakowska o krakowie i z krakowem zwiazana :) stara milosc nie rdzewieje !!

walnij !! dzien dobroci dla zwierzat byl wczoraj !!

Marta, ja Ciebie podziwiam. Świetnie sobie radzisz, pracujesz nad dziećmi, jesteś konsekwenta, masz bardzo zdrowe poglady. I właściwie ciągle bez małżonka. Ja bez mojego Radka źle się czuję. Potrzebuję go jak powietrza, bo potrafi rozładować atmosferę. A ty sama sobie potrafisz atmosferę rozładować :-)
Wiecie, czasami ubolewam, że nie mieszkamy blisko siebie. Jak któraś ma problem to możnaby się spotkać, pogadać, napić herbatki. Tak po prostu. Mam nadzieję, że się kiedyś spotkamy :-) Jak będę gdzieś w Polsce to będę się odzywać czy któraś nie jest w pobliżu :-)

ja ciagle lamie sobie glowe gdzie by tu urzadzic maly spot forumowy ... nawet szukalam juz jakis zajazdow czy innych takich ... jak cos upoluje to dam znac !!

U mnie to samo ... ledwo wróciliśmy od okulisty słyszę dzwonek do drzwi a tam ?
Teście .... (z nóg mnie ścieło ale zaprosiłam, malpiszon nie będę ;) )

I sięzaczeło ......
- Michałkowi za zimno
- Michałkowi za ciemno
- Michałek jest chory bo jest smutny
- A co Ty jesz ? jedz tak by dziecko było zdrowe ! -( no ba, bo ja pewnie fast foodami się obżeram i colę sobie żłopię )
- Powinnać dawać się Krzysiowi wyspać i spać z małym w dużym pokoju, bo on zmęczony, pracuje
- Wez do chrztu ten pomarańczowy kombinezon co go ja kupiłam O_0

ty tez jutro chrzcisz ?? a co do tesciow patrz wyzej :) ja mojej tesciowej zapowiedzialam ze jak mi sie jutro slowem odezwie to walne prosto z mostu i zwale na nerwowa atmosfere !!

reklama
Mea- my jutro chrzcimy. Impra w domu ale ja nie mam stresa,. Rosolek sobie pyka na plycie, maz robi salatke, ja zaraz bede robila druga- jak mala usnie;) a reszte juz mamy. Wieczorem przyjezdza kolezanka a maz wybiera sie jeszcze na troche na impreze urodzinowa kolegi wiec totalny luzik;) Ale my tak ze wszystkim mielismy
Mea, Daffi- wszystkiego naj!
Georgina a Ty tez nie masz dzisiaj urodzinek?

Do góry