Tak dzień dnia
A jest ktoś kto nie podaje wit K ?
my podajemy D i K
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak dzień dnia
A jest ktoś kto nie podaje wit K ?
moja idzie zgodnie z numeracja w miare -rozmiar 56 ubieramy jeszcze a zgodnie z napisem na metce jest on na 1-2miesiace (ubranka ze smyka i H&M) i pomału zaczynmy się stroić w 62-jeszcze sa troszke za duze ,ale zgodnie z metka sa na 3-4 miesiace ,wiec mamy jeszcze troszke czasu na dorosniecie do nichNo właśnie ja się dziwie jak to jest z tymi ubrankami. Czy większość dzieci jest przerośnięta czy te rozmiary są jakies "lewe". Ja kupuje 3-6 bieliznę, a 6-9 wierzchnie.
To widzę e nasze panny podobne są ":rozmiarowo"- H&M-56 a w ciuszkach cartera się topi. No ale one i wagowo sa podobne;-)moja idzie zgodnie z numeracja w miare -rozmiar 56 ubieramy jeszcze a zgodnie z napisem na metce jest on na 1-2miesiace (ubranka ze smyka i H&M) i pomału zaczynmy się stroić w 62-jeszcze sa troszke za duze ,ale zgodnie z metka sa na 3-4 miesiace ,wiec mamy jeszcze troszke czasu na dorosniecie do nich
...ale wiadomo,ze roznie bywa z tymi rozmiarami..pisalam juz o tym wczesniej...mamy nexta w stanach kupione i rozmiar 0-3 wyglada jak 6-9
Ja podaję Devikap 2 kropelki, na ostatnim szczepieniu pediatra powiedziała żeby zmniejszyć do 1 bo ciemiączko się ładnie zarasta. Mnie też się zdarza, że kapnie więcej. Wit K właśnie skończyłam podawać, skończyło mi się opakowanie i nie kupuję nowego bo i tak miałam nie podawać dłużej jak 3 m-ce.
To widzę e nasze panny podobne są ":rozmiarowo"- H&M-56 a w ciuszkach cartera się topi. No ale one i wagowo sa podobne;-)
My dziś po wizycie u lekarza- pałeczki kwasu mlekowego, badanie kału i poradnia rehabilitacyjna bo mała się strasznie spina i trzeba z nią troszkę poćwiczyć- pr awie non stop zaciska piąstki. No i mój bobas śpi od 8.30 Byłam znią u lekarza to trochę się przebudziła, potem spacer do domu, zakupy w mieście, wpadłam na uczelnię a ona kima
Nam nic takiego nie mówiła ale może masz racje. Zobaczę co mi rehabilitant powie. U na chodzi głównie o te zaciskaqnie piąsteka bylyscie z tym spinaniem u neurologa ? bo nas pediatra skierowala -Gabrysia przy lezeniu na pleckach albo brzuszku w rogalik sie zwijala i doktor kazala sprawdzic czy nie jest to napiecie miesniowe ...na szczescie wszystko jest ok a ze Gabi sie tak w jedna strone skrecala to w wyniuku polozenia w brzuszku ma przejsc samo ale bardzo dobrze ,ze poszlismy i uwazam ,ze z kazdym dzieckiem powinno sie pojsc (zreszta pani doktor to samo powiedziala) bo pokazala nam rozne cwiczonka ktore wspomagaja rozwoj ruchowy dziecka