reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Ja jak mały pił mleko z piersi podawałam K i D i K miałam podawać do 3 m-ca a D podaje teraz przy butli, rozpuszczam 1/2 tabletki w mleku.

No właśnie ja się dziwie jak to jest z tymi ubrankami. Czy większość dzieci jest przerośnięta czy te rozmiary są jakies "lewe". Ja kupuje 3-6 bieliznę, a 6-9 wierzchnie.
moja idzie zgodnie z numeracja w miare -rozmiar 56 ubieramy jeszcze a zgodnie z napisem na metce jest on na 1-2miesiace (ubranka ze smyka i H&M) i pomału zaczynmy się stroić w 62-jeszcze sa troszke za duze ,ale zgodnie z metka sa na 3-4 miesiace ,wiec mamy jeszcze troszke czasu na dorosniecie do nich :tak:
...ale wiadomo,ze roznie bywa z tymi rozmiarami..pisalam juz o tym wczesniej...mamy nexta w stanach kupione i rozmiar 0-3 wyglada jak 6-9:-D

moja idzie zgodnie z numeracja w miare -rozmiar 56 ubieramy jeszcze a zgodnie z napisem na metce jest on na 1-2miesiace (ubranka ze smyka i H&M) i pomału zaczynmy się stroić w 62-jeszcze sa troszke za duze ,ale zgodnie z metka sa na 3-4 miesiace ,wiec mamy jeszcze troszke czasu na dorosniecie do nich :tak:
...ale wiadomo,ze roznie bywa z tymi rozmiarami..pisalam juz o tym wczesniej...mamy nexta w stanach kupione i rozmiar 0-3 wyglada jak 6-9:-D
To widzę e nasze panny podobne są ":rozmiarowo"- H&M-56 a w ciuszkach cartera się topi. No ale one i wagowo sa podobne;-)
My dziś po wizycie u lekarza- pałeczki kwasu mlekowego, badanie kału i poradnia rehabilitacyjna bo mała się strasznie spina i trzeba z nią troszkę poćwiczyć- prawie non stop zaciska piąstki. No i mój bobas śpi od 8.30:szok: Byłam znią u lekarza to trochę się przebudziła, potem spacer do domu, zakupy w mieście, wpadłam na uczelnię a ona kima

Ja podaję Devikap 2 kropelki, na ostatnim szczepieniu pediatra powiedziała żeby zmniejszyć do 1 bo ciemiączko się ładnie zarasta. Mnie też się zdarza, że kapnie więcej. Wit K właśnie skończyłam podawać, skończyło mi się opakowanie i nie kupuję nowego bo i tak miałam nie podawać dłużej jak 3 m-ce.

bo wit. K nie podaje sie chyba dluzej niz 3 miesiace ..my przynajmniej takie mamy zalecnie tez:tak: my obydwie witaminy mamy w takich kapsulkach, wiec nie trzeba dozowac :tak:

To widzę e nasze panny podobne są ":rozmiarowo"- H&M-56 a w ciuszkach cartera się topi. No ale one i wagowo sa podobne;-)
My dziś po wizycie u lekarza- pałeczki kwasu mlekowego, badanie kału i poradnia rehabilitacyjna bo mała się strasznie spina i trzeba z nią troszkę poćwiczyć- pr awie non stop zaciska piąstki. No i mój bobas śpi od 8.30:szok: Byłam znią u lekarza to trochę się przebudziła, potem spacer do domu, zakupy w mieście, wpadłam na uczelnię a ona kima

a bylyscie z tym spinaniem u neurologa ? bo nas pediatra skierowala -Gabrysia przy lezeniu na pleckach albo brzuszku w rogalik sie zwijala i doktor kazala sprawdzic czy nie jest to napiecie miesniowe ...na szczescie wszystko jest ok a ze Gabi sie tak w jedna strone skrecala to w wyniuku polozenia w brzuszku :tak: ma przejsc samo:tak: ale bardzo dobrze ,ze poszlismy i uwazam ,ze z kazdym dzieckiem powinno sie pojsc (zreszta pani doktor to samo powiedziala) bo pokazala nam rozne cwiczonka ktore wspomagaja rozwoj ruchowy dziecka :tak:

mam pytanie : jakie papiery załatwiałyście po urodzeniu dziecka?
akt urodzenia to wiadomo, co jeszcze ?? nr nip macie juz?

Witam sie i po raz pierwszy nie mam kiedy nadrobic ot co i chyba sobie daruje !
Wskocze najwyzej w dzisiejsze tematy i tyle !

My sie musimy pochwalic ze Filipek dostal juz marchewke i tak sie zajadal ze az sama bylam w szoku - moje wrazenia? chyba lepiej mu podeszla marcheweczka niz jablko !:tak:
Jabluszko chyba bylo zbyt cierpkie i kwasne dla niego bo w porownaniu do tego jak je marchewke widze roznice ahhah !

Tak wiec zero boli brzuszka ,zero wysypek i usmiechy na calego ...obserwujemy sie dalej i na razie nic innego nie bede wprowadzac ,malymi kroczkami dojdziemy do niezle wzbogaconego i urozmaiconego MENU :laugh2: ...ale to w swoim czasie !

Dziecie moje ma juz ustalony rytm dnia wiec dokladnie wiem kiedy zasnie lub kiedy sie obudzi - ahhh jak dobrze :)

Dzisiaj sparcer odpuszczamy bo tak LEJE u nas :-(

Dzisiaj mielismy 15 minut smiechu w glos ,ale cholera co wzielam aby go nakrecic to zastygal zahipnotyzowany :cool:

Maz dalej siedzi w domku ,jakos mu nie spieszno aby nas zostawic he he he :)
Wiec ja luzik w dalszym ciagu i wypoczeta jestem na maxa !:-)

reklama
a bylyscie z tym spinaniem u neurologa ? bo nas pediatra skierowala -Gabrysia przy lezeniu na pleckach albo brzuszku w rogalik sie zwijala i doktor kazala sprawdzic czy nie jest to napiecie miesniowe ...na szczescie wszystko jest ok a ze Gabi sie tak w jedna strone skrecala to w wyniuku polozenia w brzuszku :tak: ma przejsc samo:tak: ale bardzo dobrze ,ze poszlismy i uwazam ,ze z kazdym dzieckiem powinno sie pojsc (zreszta pani doktor to samo powiedziala) bo pokazala nam rozne cwiczonka ktore wspomagaja rozwoj ruchowy dziecka :tak:
Nam nic takiego nie mówiła ale może masz racje. Zobaczę co mi rehabilitant powie. U na chodzi głównie o te zaciskaqnie piąstek

Do góry