reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

nom:-) i uzywamy chusteczek nawilzajacych Dada. 72szt za 3zl z groszami. Sa super:tak:

chusteczki jak najbardziej ale pampersy nam w ogole nie pasuja.. mala wiecznie na bokach byla osikana! my uzywamy huggiesow albo labell z inter marche naprawde jak dla nas sa super! a pampersa rzadziej uzywamy jakos tak.
my obecnie uzywamy chusteczek pampers clean & Play!
jak dla mnie rewelka! nie sa takie mokre jak dada czy huggies (huggiesy strasznie sie rwa i zostawiaja kulki) i przepieknie pachna!!!:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Moja Mysza za dnia to dziś spała ja wiem? Może z 1.5h jakby te wszystkie 10 minutówki do kupy złożyć. Widać po niej, że ledwo żywa ze zmęczenia, ale uparta strasznie. Dobrze, że mi w nocy ładnie śpi:)
Tylko się zastanawiam bo dziś jak już zaśnie na te pare minut to budzi ją atak płaczu. Trwa z 5s może. Taki nagły. Jakby koszmara miała.. Dziś tak 3 razy było lub 4. Dziwne.. Co to może być..
moja też tak czasem ma..
raz tak na nią rano patrzałam a ona nagle taki krzyk NIEEEEEEEEE
ale to bylo w snie ..krzyknela i dalej spala..

my tez uzywamy pampków DADA i powiem Ci że te od 4 - 9 kg są o niebo lepsze od tych wczesniejszych.. maja lepszy material i cały pampek jest we wzorki !! :)
i ani razu nam nie przemoknal :)

raz jedynie jak zle zapielam to mi sie obkupkała mala a tak to nie moge narzekac..

a chusteczek to my uzywamy z tesco GAGA premium 72szt za niecałe 4 zł.. pieknie pachna fajnie nawilzone i mala ma swietna pupe po nich :)

moja też tak czasem ma..
raz tak na nią rano patrzałam a ona nagle taki krzyk NIEEEEEEEEE
ale to bylo w snie ..krzyknela i dalej spala..

my tez uzywamy pampków DADA i powiem Ci że te od 4 - 9 kg są o niebo lepsze od tych wczesniejszych.. maja lepszy material i cały pampek jest we wzorki !! :)
i ani razu nam nie przemoknal :)

raz jedynie jak zle zapielam to mi sie obkupkała mala a tak to nie moge narzekac..

a chusteczek to my uzywamy z tesco GAGA premium 72szt za niecałe 4 zł.. pieknie pachna fajnie nawilzone i mala ma swietna pupe po nich :)

ja kupilam raz pampersy gaga w tesco i poczatkowo bylo ok ale stwierdzam teraz ze sa do kitu!!! a chusteczek jeszcze nie sprawdzalam.

Oj moja zaba nie chce dzis spac :blink: Przez ostatnie dni zasypial patrzac na karuzele a dzis skwierczy. Zobaczymy jak sie rozwinie sytuacja:dry:

Z okazji skonczenia 6 tygodnia bylismy dzis z maluszkiem na kontroli. Wszystko ok. Nasz skarb wazy 5,9 kg i ma 62 cm dlugosci. Jak sie urodzil mial niby 53cm ale trudno mi uwierzyc ze przez 6 tyg urosl prawie 10cm ale moze to normalne, ja sie na tym nie znam :confused:

Ciekawe co tam u Was (?) zaraz sie dowiem :tak:

co do pieluch dla mnie jednak pampers to pampers. po nocy (tzn jakichś 6 godzinach) mimo że waży z kilo to jest suchutki. kończymy paczkę activ baby (z aloesem) i rozpoczynamy sleep&play (z rumiankiem). mam też jeszcze dady 3 - napewno są o niebo lepsze od 2 ale jakoś tak ciężko mi po nie sięgnąć...
a co do chusteczek to najlepsze jak dla mnie są z Lidla - te zielone :tak:

Ania, cieszymy się z Danielkiem że wywołał on uśmiech na twarzy Mai :-)

co do pieluch dla mnie jednak pampers to pampers. po nocy (tzn jakichś 6 godzinach) mimo że waży z kilo to jest suchutki. kończymy paczkę activ baby (z aloesem) i rozpoczynamy sleep&play (z rumiankiem). mam też jeszcze dady 3 - napewno są o niebo lepsze od 2 ale jakoś tak ciężko mi po nie sięgnąć...
a co do chusteczek to najlepsze jak dla mnie są z Lidla - te zielone :tak:

Ania, cieszymy się z Danielkiem że wywołał on uśmiech na twarzy Mai :-)
to może jakiś mały meeting? :-D

reklama
przyszedł mi laktator... i jestem zła... bo przy próbie ściągnięcia normalnie ryczałam z bólu... może dlatego, że mało pokarmu było? tylko 50 ml z obu cycków? no ale Danielek nie narzekał na brak mleczka. ja wiem, że nie ma co porównywać siły ssania laktatora ze ssaniem dziecka, ale się wkurzyłam, że być może 250zł poszło do kosza :dry::hmm:

Do góry