reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Hej laski. Widzę, że tu temat o chrzcinach i ślubach. Wiecie ile u mnie za ślub wołaja????? 500! i do tego dorzuć za chrzest. No i właśnie gdzie ubrania? Gdzie jedzenie dla gości????
Mamy już cywilny i zaczynam się zastanawiać czy kościelny nam potrzebny ale ja chceeeeee

reklama
Hej laski. Widzę, że tu temat o chrzcinach i ślubach. Wiecie ile u mnie za ślub wołaja????? 500! i do tego dorzuć za chrzest. No i właśnie gdzie ubrania? Gdzie jedzenie dla gości????
Mamy już cywilny i zaczynam się zastanawiać czy kościelny nam potrzebny ale ja chceeeeee
szczerze powiedziawszy my braliśmy cywilny w październiku 2008 i na dzień dzisiejszy nie chce mi się brać kościelnego bo i tak jesteśmy małżeństwem
męzowi jakoś bardziej zależy

Już sama nie wiem co mam robić. A i mam pytanie.
Jak dezynfekowałyście kikutka???
Mi powiedzieli, żeby spirytusu nie używać bo to przedłuża czas gojenia i dłużej kikutek nie odpada. Miałam psikać Octeniseptem-psikali już w szpitalu no i małemu odpadł po 7 dobie. Ślicznie już zagojony:)

Już sama nie wiem co mam robić. A i mam pytanie.
Jak dezynfekowałyście kikutka???
Mi powiedzieli, żeby spirytusu nie używać bo to przedłuża czas gojenia i dłużej kikutek nie odpada. Miałam psikać Octeniseptem-psikali już w szpitalu no i małemu odpadł po 7 dobie. Ślicznie już zagojony:)
zawsze możesz zrobić 2 w 1 jak my

A tu dziś znów cicho chyba tylko my dwie:), mało już dziewczyny piszą fakt cieżko dorwać się do babybooma przy małym dziecku bo zawsze jest coś do zrobienia

Ja o tobie Karnitynko myślałam cały czas bo niestety byłam w podobnej sytuacji więc twój problem był mi bardzo bliski.
Ja po tygodniowym leczeniu antybiotykiem mojego maleństwa też wylądowałam w szpitalu z zapaleniem płuc :-( wczoraj wróciliśmy do domu.

Niestety po infekcji wirusowej czasem dzieciaczki dostają kolek i niestety nasze maleństwo już tego doświadczyło w szpitalu. Mamy przepisany Espumisan, który faktycznie trochę pomaga. Poza tym okazało się, że Hania ma jeszcze OŻP czyli refluks i po jedzeniu muszę ja długo pionizować.

Hania była w szpitalu 5 dni, ja na szczęscie mogłam być cały czas z nią, jednak i tak cały czas w szpitalu była zlękniona i każdy szelest powodował u niej odruch moro. Na dodatek w szpitalu prawie wcale nie chciała jesc (możliwe ze to przez te kolki)i nic nie przytyła.

A teraz ciekawostka, dziś jesteśmy w koncu w domu i mała ciągle chce jesc (chyba nadrabia) i jak na razie tylko rano dałam Espumisan. Czy to możliwe aby dziecko tak bardzo było przejęte atmosferą szpitalną, aby dostało kolek i nie chciało jesc? A może to moje mleko w stresie było dla niej takie niedobre?

A jak ty Karnitynko ( i wiem ze jeszcze jedna dziewczyna ostatnio zaliczyła szpital, tylko nie pamietam imienia) zauważyłaś aby twoje dziecko tak bardzo zmieniło się w zachowaniu?
Moj maly jak sie okazalo mial zapalenie oskrzelikow wirusowe nie dostal zadnych lekow zero antybiotyku bo niby na to nie dziala . Mielismy jedynie inhalacje z soli fizjologicznej 8 razy dziennie potem 6 teraz 4 no i zakraplanie nosa pootem odsluzowanie frida albo gruszka ja to wszystko sama musialam robic zagladal do nas tylko lekarz na obchod pielegniarki nosily tylko sol no i teraz w domku dalej robie to samo tylko nie tak czesto no i jest lepiej za tydz ostteczna kontrola bo w srode bylo juz lepiej jeszcze sa zmiany osluchowe. Jezelli chodzi o jedzenie w szpitalu jadl sporo i w 6 dni przybral 300 g kolek chyba nie mial ale\ teraz w domku je wiecej tzn w nocy co 3-4 godz a w dzien co godzinke 2 cigle piachy w buzce. Mam nadzieje ze juz za tydz bedzie calkiem zdrowy na pewno bedzie bo to byl jakis koszmar samej to przejsc bo najpierw tydz na zoltaczke lezelismy. Mam nadzieje ze z twoim dzieciaczkiem tez juz lepiej buziolki dla was.

reklama
Do góry