reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

a jak sie nazywaja te z siateczka? slyszalam ze przerabiaja sie siuski w nich na granulki i ze pupa sucha!!!
pampers premium care- sa drozsze niz te normalne.I myslalam ze to sciema ze kupke wchlaniaja ale jednak nie, pupka byla naprawde sucha a kupka w srodku. Tylko nasza mała jest tylko na cycu wiec i kupki sa wodniste, przy maluchach butelkowych moze sie jednak nie sprawdzic. Poza tym my pampkow tylko na noc uzywamy- w dzien pieluszki tetrowe i otulacz.

reklama
Kopciuszku mi tez nie kazala lekarka podawac wit d nie wiedziec czemu ale polozna nie kazala jej sluchac i podaje
kazdy w rodzinie mowil, ze trzeba podawac, pan ortopeda tez:tak:
w czwartek bylysmy na usg bioderek i wsio jest ok
moje dziecko jest strasznie wredne-je po 50-60 ml, w trakcie zasypia, budzi sie po 30-40 min i ryczy jakby ja ktos ze skory obdzieral
nic nie idzie w domu zrobic:no:caly tatus:tak::-D
ja mam coraz wieksze problemy z hemoroidami:-(bola jak cholera:-(
mam pytanko-szykuje sie ktoras do chrzcin??

:confused:Ja wit. D od 5 doby musiałam podawać a K od 8 doby :confused:

Pierwszą dawke K mały dostał zaraz po porodzie ......

Co do pieluch to ja z hugosów przeszłam na pampersy, rewelacja, :tak: super, hiper miatkie .....:tak:

Dziś zostałam już 4 raz obsikana - dosłownie :tak: oko całe!

Mały jadł tylko 15 min ..... cos mało znowu albo wpadam w paranoje :sorry2:
ja juz nie licze ile razy zostalam obsiurana:-D

Mój lubi ogladać TV ! :baffled::szok:
moja tez!!!:tak:

:confused:Ja wit. D od 5 doby musiałam podawać a K od 8 doby :confused:

Pierwszą dawke K mały dostał zaraz po porodzie ......

Co do pieluch to ja z hugosów przeszłam na pampersy, rewelacja, :tak: super, hiper miatkie .....:tak:

Dziś zostałam już 4 raz obsikana - dosłownie :tak: oko całe!

Mały jadł tylko 15 min ..... cos mało znowu albo wpadam w paranoje :sorry2:

No to mialas fontanne:-D:-D:-Dmoj jak narazie raz zrobil mi taka niespodzianke:tak:

Mój lubi ogladać TV ! :baffled::szok:

Moj tez chwilke popatrzy ale nie chce za bardzo lezec w bujaczku-chce na rece.

NATALKA wlasnie sprawdzilam ze w tym Cebioniemulti jest witamina D:tak:

Byc może.... chodzi mi o to, ze nikt problemu z tym nie robi cz dana osoba była u bierzmowania;-) i podejrzewam, że nawet nie sprawdzi;-) bo jak chrzcilismy Antosia to też tylko akt chrztu był potrzebny, teraz tak samo.... nie musimy na nauczki chodzić, wystarczy ze przed chrzcinami będziemy 15 minut wczesniej to akt chrztu nam wystawią.
oooo to może spróbuję się dowiedzieć zatem...w poniedziałek pójde do kancelarii i popytam co i jak :tak:

ja to bym chciala zeby tak zostalo ale nie mam sie co ludzic !!

my dzis chcielismy maluszka wziac na male zakupy bo pani doktor powiedziala zeby z nia wychodzic troche na zewnatrz ale jeszcze nie na dlugie spacery ... a tu sie nam rypla pogoda i pada marznacy deszcz !!
ja też miałam plan dziś wyjść i dupa blada...leje , sypie,zacina...znów siedzimy w domu:wściekła/y:

mi sie wydaje ze to zalezy od ksiedza! u mnie w miescie to sprawdzaja wszystko a sa ksieza ktorzy nie utrudniaja i nawet ich to nie interesuje! moja kuzynka biorac slub miala na swiadka siostre i ksiadz nawet nie sprawdzal czy ma ona bierzmowanie czy nie!!
ale u nas ksieza sa bardzo zasadowi i nie odpuszcza:-(

u nas nawet nie chca ochrzcic nieslubnego dziecka a ze takich mam jest duzo to jezdza po okolicnych wsiach i szukaja ksiedza ktory im ochrzci dziecko!
no właśnie..to pewnie zależy od księdza:tak: spróbujemy,może się uda:tak:
a jak nie to zrobimy chrzciny ze ślubem w lato tak jak zamierzaliśmy wcześniej i trudno:tak:

reklama
ASKA a ja mam pytanko do Ciebie.Powiedz mi jak to jest z zalozeniem spiralki?Dlugo takie wlozenie trwa?Jak to sie odbywa i czy boli?Ja sie gleboko zastanawiam nad wkladka:tak:

kopciuszku - kurcze bylo to 7 lat temu po urodzeniu patryka wiec za bardzo nie pamietam:-D wlozenie nie trwa dlugo ,moze trosze zabolec - napewno nie jest to przyjemne !moj gin podaje zastrzyk znieczulajacy jak ktos sobie tego zyczy bo uprzedza ze moe troszke bolec a ze ja panikara jestem to chcialan zastrzyk i dostalam cos w stylu glupiego jasia ,po ktorym zrobilo mi sie nie dobrze haha i krecilo mi sie w glowie zejsc sama z samolotu nie moglam i zaciagnac gaci sama wiec niestety gin musial mi pomagac ,no czulam sie strasznie ale nie po wlozeniu wkladki tylko po tym zastrzyku !a ze gin mial wtedy gabinek przy szpitalu zawolal znajomego z karetki i kazal mnie odwiezc do domu bo sie bal mnie poscic do domu samej ,wiec byly jaja jak berety bo poszlam na wlozenie wkladki a wrocilam karetka myslalam ze jarek zawalu dostanie jak mnie\zobaczyl w karetce ! chyba dlatego tak zapadlam w pamiec u gina bo jeszcze zadna mu takiego numeru nie wywinela !mi sie 2 wkladki obsunely a jedna zaczela nawet wrastac jedna strona ! :baffled:ale wkladanie nie trwa zbyt dlugo i troszke moze szczypac !tyle co pamietam !

Hej laseczki wrocilam dopiero wczoraj ze szpitala porod masakra 9;55 h pozniej opisze pekla mi szyjka i pochwa i jeszcze na dokladke hemoroid ktory nagle sie niewiadomo skd pojawil mialam 20 min zeby urodzic bo juz cesarke chcieli robic ale jakos wychnelam hehe maly mial wysoka zoltaczke przez konflikt z moja krwia ale juz jest dobrze za tydz kontrola mysle ze jakos to bedzie dodam fotki na album :) Mam mleko ale maly nie chce ciagnac:( sciagam ile sie da i karmie poki co bebilonem na zmiane z odciagnietym musze go nauczyc ale nie wiem czy sie uda hehe

jak dobrze ze jestescie juz w domku - synys slicznie powazny :-D

jak bylam we wtorek u pediatry to mi pwoiedziala ze jak sie dokarmia to juz witamina K odpada! ale pewnie kazdy lekarz ma swoje zdanie! co lepsze jak karmi sie tylko butla to mi pediatra owiedziala ze witaminy d3 tez mam nie podawac. mam skonczyc buteleczke do konca i przy nastepnej wizycie na szczepieniu zastanowi sie co dalej...czy mam ja podawac czy tez rezygnujemy juz...bo mleka sztuczne maja mnostwo witamin!

ja bym sie bala nie dawac witaminy d3 jeszcze teraz w zimie ! u patryka rozwijala sie krzywica i dostal takich boli bo normalnie go bolaly kosci nie mogl lezec ,bol sprawialo mu nawet noszenie a ty wzzystko ze rosl szybko i 2\ kropelki vigantolu bylo dla niego za malo ! ja bym podawala d3 mimo wszystko !

Dziewczyny, czy Wasze maluszki juz reaguja jakos na karuzelki nad lozeczkiem? Śledzą wzrokiem czy coś? Bo my nie mamy jeszcze i sie zastanawiam nad kupnem

moj ma radoche z karuzeli i cieszy sie na macie edukacyjnej !zaczyna machac raczkami i nozkami jak by biegl do tych zabawek i pod nosem zaczyna sobie cos czasami powiedziec albo nawet zapiszczec !!!!!!:szok:

ja mowie teraz tylko na swoim przykladzie ze ja mam d nie podawac przy karmieniu Nanem!

my tez karmimy nanem i podajemy d3 mimo wszystko!ale co lekarz to inna decyzja napewno wiec co robi twoj pediatra!choc bardzo mnie dziwi ze karza ci odstawic d3!:tak:

Kopciuszku mi tez nie kazala lekarka podawac wit d nie wiedziec czemu ale polozna nie kazala jej sluchac i podaje
kazdy w rodzinie mowil, ze trzeba podawac, pan ortopeda tez:tak:

mam pytanko-szykuje sie ktoras do chrzcin??

i bardzo dobrze ze podajesz d3 , jej niedobor jest bardzo bolesny dla dziecka i niebezpieczny dla zdrowia!

my chrzcimy 24 stycznia :tak::tak::tak::tak:

NATALKA wlasnie sprawdzilam ze w tym Cebioniemulti jest witamina D:tak:

my podowalismy multicebion patrykowi i teraz tez sie nad nim zastanawiam ,jest super tylko ze jest kwasnyyy jak twoj maly to polyka ????patryk nam plul tym na wszystkie strony ???filip znowu albo pluje syropkiem albo ma cofke na wymioty :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry