mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
uciekam do lozka bo moj aniolek spi w najlepsze wiec dotrzymam jej towarzystwa
narazie co prawda kazda w swoim lozku ale do rana to sie jeszcze zoabczy ...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
trzymaj sie kochana
ja tez miałam mase watpliwosci co do karmienia piersia niby miało to byc cos najwspanialszego i naturalnego a dla mnie to było masakra
mazyłam o tym zebty podac butelke i miec swiety spokoj
a teraz mija 2 tygodnie jak moj synek sie urodzil i jest lepiej
niestyety nie jestem jedna z tych mam ktore uwielbiaja karmic piersia ale robie co moge i szukam pozytywów tej sytuaci
dzis praktycznie cały dzien karmiłam małego dosłownie
najgorsze sa noce
i wtedy mam najwiecej watpliwosci mysle dostał by butle spal by dłuzej no i maz mogł by mnie wyreczyc
gdy tak siedze w srodku nocy z małym przy cycku to sie pocieszam ze nie jestem sama ze jestescie jeszcze wy i zapewne połowa z was tez o tej poze nie spi tylko walczy ze swymi pociechami i jest mi lepiej lzej![]()
Jestesmy z Toba;-)taz czasami przychodza mysli o butelcemy tez nie spimy i staramy sie ile mozemy;-)jeszcze troche i bedzie lepiej
bedziemy dluzej spaly;-)
moja je chyba dosc sporo ale bardzo rzadko ... spi po 4h i lepiej wiec czasem to ja budze bo jak nie to potem jest tak glodna ze nawet nie umie zabrac sie za cyca !! ciekawe czy przybiera na wadze ... nie mam za bardzo jak jej zwazyc !! na czym wy wazycie dzieci ??
na czym wy wazycie dzieci ??
Ja też potwierdzam, nawet ordynator mi powiedziała, że przy drugim dziecku obkurczanie jest bardziej bolesne.Co do bólu kurczącej się macicy to ja potwierdzam fakt że przy kolejnych dzieciach ból jest coraz większy!!!
Przy Hani miałam lekki dyskomfort;-) a przy Tomku to był ból jak skurcze porodowe!!!
Moja mnie dziś zaszokowała bo wypiła aż 160ml:-) za jednym posiedzeniem.Widzę, że Wasze Dzieci to głodomorki. Moja za to nie chce jeść. Na szczęście przybiera więc nie panikuję za bardzo, ale wolałabym, żeby więcej ciągnęła (również ze względu na moją laktację, bo jestem maniaczką karmienia piersią).
Bobotic uzwyamy teraz jest to ponoc odpowiednik sab simplexu i jest normlanie dostepny u nas w aptekach kosztuje jakies 14 zl chyba
sab simplex jest ponoc najlepszy i przynosi ulge dzieciaczka bo jest poprostu dobry ,no ale kurde u nas w aptekach nie jest dostepny a zastanawaim sie nad ta apteka z netu czy to napewno apteka i czy dostane to aby napewno jak wysle kase itp ...![]()
Zgadzam siepo pierwszym porodzie nie czulam prawie wcale obkurczania sie macicy ale teraz
Boze co ja przezywalam
normalnie bolalo tak jak skorcze podczas porodu:-(mnie zazwyczaj bolalo przez pierwsze 3 doby i to najwiecej w nocy:-(budzilam sie i wylam.
moja je chyba dosc sporo ale bardzo rzadko ... spi po 4h i lepiej wiec czasem to ja budze bo jak nie to potem jest tak glodna ze nawet nie umie zabrac sie za cyca !! ciekawe czy przybiera na wadze ... nie mam za bardzo jak jej zwazyc !! na czym wy wazycie dzieci ??
mamy juz styczniowego dzieciaczka !! karnitynka urodzila !!