reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

a powiedzcie mi jak sobie radzicie z czkawka ?? bo ja podaje troszke cieplej wody ...
Czasem czkawki moga byc z zimna, jesli Maluszkowi jest chlodno. Ja w pierwszej kolejnosci opatulam Mala mocniej w kocyk. Jak nie mija to wtedy herbatke jej daje no albo mleczko. Troszke. Szybko mija.

reklama
Tak w ogole mojej Malej zaczal sie okres kiedy malo spi, ciagle pije mleczko, zasypia, budzi sie na mleczko i tak w kolko. Jest ciagle glodna, duuuzo pije:) no i dluzej tez czuwa. Ale dzis w nocy to nawet mi dala pospac bo zamiast 2 to co 3h sie budzila:)

;-)Witam sie i ja zimowo w ta piękna zime :);-)

Ja jeszcze nawet nie odebralam wypisu:no::-Dno ale musze wyslac po niego meza.

Ja tak samo nie dali mi wypisu bo w świeta wychodzilam i nie dawali wypisów,,,

witam sie z ranka...
my may dzis ksiedza na koldzie potrzebny mi do tych kolek jak....

zadzwonilam wieczorem do peditry bo juz nie dawalimy rady tak sie spinal i plakal ze az sie zanosil i kupy przez dobe nie bylo..
kazala nam dac kawaleczek czopka glicerynowego i na szczescie pomoglo od wieczora juz dwie byly....troszke sie przy tym wygazowal i noc byla juz lzejsza...

QUOTE]

Jeju my tez ciagle ten sam problem jak patrze jak on cierpi to cos mi sie robi ehhh Nam czopek cholera w kit pomaga bo jak mu zaaplikujemy to mu wypada zaraz i tak w kołko cos tam wyleci ale malo wiec czopek tak nie zabardzo pomaga niestety bo jak go dac zeby nie wypadl?

Moja bratowa ma porównanie:tak:pierwszy porod SN a teraz CC i mowi ze by wolala SN:tak:nie wiem czemu dziewczyny pisza ze chca miec CC z własnego wyboru:baffled:rana ja strasznie boli i ciagnie,zakaszlec nie moze.

Ja najpierw musze sobie go kupic:-)i tez nie mam zamiaru go zakladac wczesniej niz po pologu:no:

jak czytalyscie moja opowiesc z porodowki JA TEZ MAM POROWNANIE I ZDECYDOWANIE WYBIERAM CC !!!!!!!! oczywiscie jezeli nie czeka sie do 10 cm jak ja mialam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: mimo iz zakaszlec nie moglam ani wstac 2 doby ciezko bylo ....

hej ja wczoraj byłam w szpitalu z małą bo już nie miałam sił, cały czas się spinała,, pręzyła, brzuszek ciągle twardy i strasznie mi krzyczała od 4 dni ... lekarka przepisała jej paracetamol w czopku, mam podac w razie bólu jak po godzinie nie przejdzie to czopki luminalum ....oprócz tego teraz zamiast infacolu spróbowałam Bobotic niue wiem co lepsze ... lekarka mówiła, że jak mam możliwość załatwienia sab Simplexu to mam jej podawac no ale Bobotic to ponoc to samo nie ? podałam wczoraj paracetamol i moja córcia pierwszy raz od tygodnia spała spokojnie. A pozatym mam ja budzić na karmienie co 2,5h i karmić max. 15 minut! W nocy mogę dać jej dłużej pospać i troszkę dłużej karmić. Babka stwierdziła, że mała w 15 min. sie naje, a później się juz tylko bawi cysiem jak smoczkiem i wtedy nalyka sie powietrza. Dziewczyny czy któraś z Was podaje Bobotic ??? Jak działa ?? jak podajecie ? 4 razy po 8 kropli ?

u nas infacol tez nie zabardzo sie spisuje i chyba bede rowniez myslala zeby kupic ten bobotic juz sama niewiem c robic :-:)-:)-( jak tak sie patrzy jak maly sie meczy to normalnie tak zal ze niewiem:-:)-:)-(

u nas na czkawke najlepsze jest przytulanie;-)
u nas tez mowienie do niego i maly spokojny czeka az minie czasem podajemy herbatke ;-)

Sab simplex to jeden z najlepszych lekow na kolki dla maluszkow ,ale cholera nie jest dostepny u nas w aptekach ,maz zjezdzil wszysteki apteki ,babki podzwonily po hurtowniach i niestety nie jest on dostepny ! Bobotic To jest odpowiednik sab slimpexu dostepny w Polsce ,tak wiec uzywamy tego i jak dawalam bylo super 4 razy dziennie po 8-9 kropelek a ze maly moj tego nie lubi i mi pluje daje na lyzeczke 8 kropli i do buzki odrazu calosc i smoka do zassania haahah albo herbatka odrazu do popicia ,Bylo super i Fifolowi pomaga ,wali baki bez bolu :) Wiem ze pomaga mu napewno bo wczoraj nas caly dzien nie bylo w domku i niestety zapomialam wziac kropelki i co ? tak caly dzien nie dostal bo wrocilismy dopiero o 19 do domku z dziecmi i cholera mialam cyrk taki z malym ze az glowa bolala ...no wyl co chwila ,prezyl sie ....zaczelam go masowac ,nozki do brzuszka ,albo lewy lokiec do prawego kolanka i na przemian i przy usisku maly pierdzial jak by z balona powietrze przy usicku spuszczane bylo ...walczylismy o 23 az wkoncu zasnol ze zmeczenia i spal do 5 :30 ! Biedny sie wymeczyl! Dzis juz od rana podaje kropelki

i zastanawiam sie na zakupem z tej apteki internetowej kropelek

SAB SIMPLEX krople suspensja 30ml

ehh niewiadomo co robic a to prawda ze do 3 miesiaca sie urzymuja???

Narazie na te kolki uzywamy czopkow glicerynowych infacol i espumisan na zmiane jak to nie pomoze bedziemy probowac bobotic narazie to wogole nie pomaga bardzo malo chodz noce juz sa lepsze ale wyproznienia nie widac chyba ze czopa sie da ehhh biedne te nasze dzieciaczki z ta kolka:-:)-:)-(

a powiedzcie mi jak sobie radzicie z czkawka ?? bo ja podaje troszke cieplej wody ...

Ja wyciagam cycola i przechodzi;-)

Cześć dziewczynki :-D
Ja wreszcie też w domku :-D

Ale fajnie co???:-)

WIKA jesli czopek wsadzisz caly i zacisniesz posladki to nie ma mowy zeby wypadl:no:ja jak dawalam Viburcol N to przekrawalam czopek na pol,on szybko sie rozpusci w dupci;-)

Cześć dziewczynki :-D
Ja wreszcie też w domku :-D

opowiadaj co tam u ciebie !! jak maly ??

a nasza rodzinka popoludniu zazgonila hurtowo w lozku :) mala spala od 11 wiec ja wszystko sobie zrobilam co potrzebowalam i kolo 14 sie mi tak chcialo spac ze myslalam ze padne !! wiec razem z mariuszem poszlismy spac :) kolo 15 sie Agatka obudzila na jedzenie wiec ja sru do nas do lozka ... cyc i dziecko dalej spi !! bede ja musiala troche przemeczyc przed kapiela zeby potem ladnie zasnela na noc !! narazie daje nam pospac i mam nadzieje ze tak zostanie !

Ostatnia edycja:
Tadam! :) ledwo chodzę ale przynajmniej zyjemy , po CC wylazła mi przepuklina tacy lekarze byli fachowi więc cięzko u mnie z poruszaniem się , pokarmu o dziwo mam multum , aż się przelewa:tak: codziennie będę dostawać kroplówki w domu przychodzić bedzie położna, trochę mnie skrzywdzono w szpitalu bo powinnam 12 godzin w spoczynku odpocząć a po 6 godzinach kazano mi wstać :baffled: z bólu aż posikiwałam no ale cóż począc, jak przepuklina się nie schowa i nie spadnie mi cisnienie to mogę wrócić do szpitala :) ale ważne, że mały zdrów jak ryba nawet żółtaczki nie ma

Dziękuję za smski, sylwestra przeleżałam na kroplówkach więc nawet błysków nie widziałam :) tęskno mi do Was było, cieszę się, że wracam do normalności

reklama
Tadam! :) ledwo chodzę ale przynajmniej zyjemy , po CC wylazła mi przepuklina tacy lekarze byli fachowi więc cięzko u mnie z poruszaniem się , pokarmu o dziwo mam multum , aż się przelewa:tak: codziennie będę dostawać kroplówki w domu przychodzić bedzie położna, trochę mnie skrzywdzono w szpitalu bo powinnam 12 godzin w spoczynku odpocząć a po 6 godzinach kazano mi wstać :baffled: z bólu aż posikiwałam no ale cóż począc, jak przepuklina się nie schowa i nie spadnie mi cisnienie to mogę wrócić do szpitala :) ale ważne, że mały zdrów jak ryba nawet żółtaczki nie ma

Dziękuję za smski, sylwestra przeleżałam na kroplówkach więc nawet błysków nie widziałam :) tęskno mi do Was było, cieszę się, że wracam do normalności

Fajnie ze juz jestes:-)mam nadzieje ze teraz juz bedzie tylko lepiej;-)

Ja juz skonczylam prace na dzis:-)posprzatane,poprane,poprasowane:-)zaraz ide zaliczyc lazienke i bedzie supcio;-):-)

Do góry