reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Mój ostatnio powiedział, że 10 dni przed terminem mam się zgłosić- to by było ok 26.12., ale nie wiadomo, czy coś nie ulegnie zmianie. Ja też Fenka póki co cały czas biorę. I też bym strasznie nie chciała spędzić świąt w szpitalu. No drugi dzień to już może, ale nie wigilię i 1 dzień :no:.

Mam jeszcze takie pytanie: jak się szyjka zacznie otwierać, tak jak np. niektóre z was piszą, że mają 2 cm rozwarcia, to można sobie jeszcze z nią tak chodzić parę dni otwartą????? Bo ja myślałam zawsze, że jak się już zacznie otwierać, to od razu następuje poród (no oczywiście najpierw te rozwarcie się powiększa). Ale myślałam, że to jest jeszcze w ten sam dzień :szok:.
z tego co czytam chyba mozna sobie sporo pochodzic..
daffodill chyba pisala ze ma 3cm rozwarcia, a jeszcze nie rodzi...

z tego co czytam chyba mozna sobie sporo pochodzic..
daffodill chyba pisala ze ma 3cm rozwarcia, a jeszcze nie rodzi...

No właśnie takie to trochę dziwne dla mnie. Jak byłam na oddziale, to dziewczynie się zaczęła chyba ta szyjka rozwierać i strasznie już jęczała. Jak miała 2,5 cm to już ją przewozili na porodówkę :eek:. Dlatego się dziwię, że można chodzi.ć sobie z otwartą i nic się nie dzieje :cool:.

No właśnie takie to trochę dziwne dla mnie. Jak byłam na oddziale, to dziewczynie się zaczęła chyba ta szyjka rozwierać i strasznie już jęczała. Jak miała 2,5 cm to już ją przewozili na porodówkę :eek:. Dlatego się dziwię, że można chodzi.ć sobie z otwartą i nic się nie dzieje :cool:.
chyba nie ma na to recepty..
to kwestia indywidualna...

ja lezalam z dzieczyna ktora przyszla po terminie z 2cm rozwarciem a dorpiero za dwa dni urodzila i to dzieki wywolywaniu...

chyba nie ma zasady...

Suplementow unikam tak jak i innych medykamentow. Sa calkiem fajne preperaty, pomagaly mi (juz nie pamietam co to bylo - na wlosy paznokcie i skore), ale tak cale zycie cos lykac... :no: - tylko kiedy juz nie bedzie wyjscia ;)
a to chyba nie caly czas,
moj maz bierze oenobiol, to jest tak ze lykasz miesiac a potem przerwa
no i to sa skladniki ktore w diecie zwyklej nie wystepuja czesto
mysle ze warto a najlepiej jakby lekarz idtywidualnie dobral

jakies pomysly na dzisiejsze papu?
mi zostalo spaghetti ale przy moim zoladku to chyba nie najlepszy pomysl,
ide grasowac do lodowki :happy:

Ja zaraz bede sie obzerac frytkami:tak::-)ostatnio dziewczyny zrobily mi taka ochote ze postanowilam zrobic;-)

nie uogólniam ,tylko widze co piszą dziewczyny i kozystam z wlasnego doswiadczenia ...myślisz ,ze ja bym nie wolała żeby wszytsko wyglądało jak powinno ???! a kase za prywatno opieke przeznaczyc na super wakacje ,albo cos extra dla dziecka ?! wiadomo,ze wolałabym ,ale skoro mam byc traktowana jak to opisały niektóre z dziewczyn to dziękuje...Ale swoja drogą będąc w innym szpitalu (bez znajomości ) na Karowej na opieke nie moge powiedziec zlego słowa, nawet podziekowania za wsparcie i za doskanała opieke w ksiedze pacjetow napisałam :tak: Ale obserwujac tamtejsze porody ,widzialam zasadnicza roznice w opiece przy wykupieniu poloznej (oficjalnie, bo inaczej tam nie mozna) a porodem bez wykupionej położnej...
Tylko pytanie ile jest takich szpitali ?! wiadomo,ze szpitale akademi medycznej sa na najwyzszym standarcie opieki i samego pobytu tam (pisałam o tym wczesniej) wiele kobiet tam chce rodzic ,bo jest tam poprostu jak w prywatnej klinice a przy wykupie połoznej i znieczulenia -razem za 1600zł masz poród, opieke i pobyt jak w najlepszej prywantej klinice :tak:

A jak kogos nie stac????
Po tym co piszesz twierdze ze te co nie maja kasy maja rodzic na ulicy,bo do tego dojdzie jesli wiekszosc bedzie myslala tak jak ty.

Mój ostatnio powiedział, że 10 dni przed terminem mam się zgłosić- to by było ok 26.12., ale nie wiadomo, czy coś nie ulegnie zmianie. Ja też Fenka póki co cały czas biorę. I też bym strasznie nie chciała spędzić świąt w szpitalu. No drugi dzień to już może, ale nie wigilię i 1 dzień :no:.

Mam jeszcze takie pytanie: jak się szyjka zacznie otwierać, tak jak np. niektóre z was piszą, że mają 2 cm rozwarcia, to można sobie jeszcze z nią tak chodzić parę dni otwartą????? Bo ja myślałam zawsze, że jak się już zacznie otwierać, to od razu następuje poród (no oczywiście najpierw te rozwarcie się powiększa). Ale myślałam, że to jest jeszcze w ten sam dzień :szok:.

Z tym jest roznie:tak:czasami sie rodzi od razu a czasami sie czeka dosc dlugo na akcje porodowa:tak:

oj można chodzić, ja co prawda chodzę z rozwarciem centymetrowym ale już ohohoho ile - z 4 tygodnie.

Ja zaraz bede sie obzerac frytkami:tak::-)ostatnio dziewczyny zrobily mi taka ochote ze postanowilam zrobic;-)

A jak kogos nie stac????
Po tym co piszesz twierdze ze te co nie maja kasy maja rodzic na ulicy,bo do tego dojdzie jesli wiekszosc bedzie myslala tak jak ty.

Z tym jest roznie:tak:czasami sie rodzi od razu a czasami sie czeka dosc dlugo na akcje porodowa:tak:
uu fryteczki :) to sie zapchamy :)
ja mam ochote na brokula

reklama
Do góry