madziara-kr
Fanka BB :)
n oto ja nie wiem co by tu mozna zeby swiatecznie bylo dla kobieciny karmiacej
I potem będę zamiast pokarmu miala wiatry![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
n oto ja nie wiem co by tu mozna zeby swiatecznie bylo dla kobieciny karmiacej
I potem będę zamiast pokarmu miala wiatry![]()
Ucałuj ją koniecznie od nas
No tak tylko jak ja mam astme, zakrzepicę i problemy ze stawami. Za jakiś rok kolejna operacja przede mną to ja bym prywatnie w łeb mogła sobie strzelić![]()
moj maz w ciazy sprawil mi duzo razy przykrosc a ze ja podwojniemiekka i delikatna jestem na nie mile slowa albo takie ktorych nie chce slyszec i placze jak wyjec to juz trudno..ale wiele razy plakalam juz tak ze sil nie mialam oczy piekly a ja mam jakies dusznosci choc astmy nie stwierdzono i kolatanie serca jakby mialo zaraz wyskoczyc. ale ratuje go to ze jak widzi jak ja placze z bolu czasem bo i takie sie pojawiaja, jak mnie boli wszystko i nie daje juz rady to mnie przytula i mowi ze wszystko niedlugo sie skonczy i czesto widze jak łza w oku sie zakreci i wtedy mowi ze on tez cierpi i tez mu plakac sie chce jak widzi co sie ze mna dzieje i jak mocno mnie to boli!!!
Ala jest prześliczna!
dokładnie, sperma powoduje zmiękczanie szyjki macicy i w ten sposób przygotowuje do porodu, nie ma natomiast nic wspólnego ze skurczami. za skurcze odpowiedzialny jest orgazm - prawdziwy
mój też Kasiu... ma głęboko w poważaniu to, że już nie wstanę bez pomocy czegoś/kogoś z łóżka, że nie mogę chodzić bo mnie mięśnie i nogi bolą, kuje mnie pęcherz i czuję, jak puchnie mi krocze
no to my Kochana mamy bardzo podobniez OM termin na 21.12 a z USG na 15.12.
ja już 2 tygodnie bez Fenia i co?
a co do płynów do higieny intymnej to już wiem, że tylko Laktacyd (i w razie nacinania krocza albo popękania Tantum Rosa)
ja też mam uczulenie na te żele wodne, mam trochę krostek na brzuchu, na szczęście mnie nie swędzą tak jak Daffi.
jak dla mnie to ryba, bo nie przepadam za gazowanym
nadrobiłam.
noc nieprzespana, zatoki mi wreszcie puściły i całą noc przesiedziałam z chusteczkami a później papierem toaletowym w ręcenad ranem już nie wytrzymałam i wsadziłam sobie poskręcany papier do dziurek jak tampon
ale co z tego - i tak spać nie mogłam. teraz mi znowu przytyka lewą dziurkę, kicham jak szalona, muszę jutro pogadać ze swoim lekarzem, czy mogę coś brać na zatoki
a poza tym wyjaśniła się sprawa ze studiami! żona kuzyna pracuje w dziekanacie na tym Uniwersytecie (tylko inny wydział, ale podeszła i popytała) i jeśli dostarczę zwolnienie lekarskie a później akt urodzenia dziecka (do urlopu macierzyńskiego) to mi mogą naskakać - muszą mnie dopuścić do sesji i przyznać ITS :-)
a i jednorazowa pomoc finansowa też jest, będę wiedzieć więcej wieczorem :-)
cześć dziewczyny!
wpadłam tylko na chwileczkę zobaczyć co u Was i widzę że kolejne mamuśki rozpakowane
u nas wszystko ok-jemy, śpimy, robimy kupki i rośniemy:-)
mąż dostał urlop do 21.12 więc jestem przeszczęśliwa
krocze boli mnie coraz mniej, cycuchy już wróciły do siebie na dobre
już prawie tydzień za nami!
buziaki od Lenki dla wszystkich e-ciotek i maluszków!
ja dzis jade do kumpeli - poloznej ... pogadam z nia i ciekawa jestem co mi o tym wszystkim powie
ja pytalam w aptece to tak:
-skojarzone od 128 do 200 /ponoc od firmy zalezy i tego czy 5w1 czy 6w1/ tych szczepionek trzeba kupic 4 sztuki !! w 2, 4, 6 i 16 mc zycia dziecka !!
-rotawirusy 200zl /2 dawki tzreba podac do 6 mies zycia w odstepach co 2 nies !!/
-pneumokoki /pani nie miala na stane ale mowila cos ze pod 300zl !! wiec moze zalozmy ze te 270 za szczepionke... /
-pani w aptece mowila ze czesto rodzice tez pytaja o szczepienie na ospe wietrzna ale ponoc bardzo trudno ta szczepionke dostac !!!
nie wiem ale mi sie cos zdaje ze to jakies zabobony z tym lozyskiem !!!
ja mam kasy na tyle zeby szczepionki kupic ale pytanie CZY JEST SENS !!! musze sie dowiedziec jak z ta rtecia bo pani w aptece nie potrafila mi odpowiedziec na to pytanie ...
a ja odebralam wynikiGBS ujemy podobnie HBS i USR
![]()
no i super,
ja nie daje kasy, moze po - jakies slodkosci maz mi przywiezie,
nie bede rozpuszczac towarzystwa
qzwa mac !! przeciez taka polozna czy lekarz DOSTAA ZA DYZUR KASE !!! i ich swinskim obowiazkiem jest przyjac porod i obsluzyc kobiete jak najlepiej potrafia !!! inna sprawa jesli lekarz czy polozna poza swoim dyzurem przyjedzie do wybranej pacjetki - wtedy to mozna powiedziec "podlega oplacie" bo robia to w swoim czasie wolnym !! ale kurna mi tez nikt ekstra nie placi za to ze pojade na dol porobic pomiary skoro TO NALEZY DO MOJEGO ZAKRESU OBOWIAZKOW !!! wiec grunt to DOMAGAC SIE SWEGO !! czasem wrednie ale co poradzic ...
n oto ja nie wiem co by tu mozna zeby swiatecznie bylo dla kobieciny karmiacej![]()
co do tych cenMoja mama miala operację wszczepienia implanta słuchowego - chyba byśmy całe życie spłacali koszt takiej operacji![]()
łosos na parze jest okej,Mam parę przepisów z M jak Mama, ale łosoś gotowany na parzeNee no w takim razie to ja chcę być w ciąży
Szczególnie ja - fanka orientalnych przypraw...
co do tych cen
prywatnie porod w Medicover w W-wie 15 tys kosztuje
w LIMie 10 tys. ...
kosmos!!co do tych cen
prywatnie porod w Medicover w W-wie 15 tys kosztuje
w LIMie 10 tys. ...
Kurde az sie smutno robi jak sie czyta ze na takich ludzi trafilas.Ci lekarze i położna którzy odbierali poród dostali kawę i torta-szwagierka kupowała bo ona wie najlepiej co się po porodzie daje bo wkońcu sama tam pracuje
a tak poza tym to za co miałam dziękować reszcie? za te wszystkie miłe słowa i brak pomocy?? niech się gryzą!
za 5 tygodni jak będę szła na kontrolę to jeszcze panu ginekologowi coś kupię
Laski nie szalejcie![]()
glosno o tym bylo jakos miesiac-dwa temu
.....