reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
ja siedze i naczekuje jakiegos skurczu albo bolu..
i ciesze sie jak cos poczuje tylko czemu zaraz przechodzi??:-D:-D

zabieram sie za mycie pltek w lazience moze kilkudniowe sprzatanie przyniesie odpowiedni rezultat:-)

ja siedze i naczekuje jakiegos skurczu albo bolu..
i ciesze sie jak cos poczuje tylko czemu zaraz przechodzi??:-D:-D

zabieram sie za mycie pltek w lazience moze kilkudniowe sprzatanie przyniesie odpowiedni rezultat:-)

Nic nie przynosi rezultatu:-D Ja zapieprzam całymi dniami - sprzątam, piorę, gotuję, myję, zamiatam - no nic!

ta polozna jakas jeb..ta jest..
mowi nie traktujmy kobiety rodzacej jako pacjenta bo to zdrowy czlowiek...

ciekawe czemu tego rozumowania dalej nie pociagnela...
skoro nie traktujmy jej jako pacjenta to nie prosmy o wypwlnianie papierow!!
az mi cisneinie podniosla...

co to q znaczy ze nie traktujemy kobiety rodzacej jak pacjeta ??? to jak kogo ?? smiecia ?? zawalidroge ?? przeszkadzajke w ogladaniu TV ?? no boziu najdrozszy !!! zaraz mnie cos trafi !!!!!!!!

zbieram sie po te wyniki ... troche mi sie nie chce ale co poradzic ...

Cześć dziewczyny:-) Ja też dzis jakaś dziwna noc miałam i troche mnie gardło drapie- mam nadzieje że to nie przeziębienie mnie bierze. Zaraz sobie zaaplikuje herbatke z cytrynką.
U nas raczej żadnych dzieciaków w domu nie bedzie(oprócz naszego;-))- za daleko musieliby wszyscy jechać. Ach, uroki studiowania, hehe. Więc rotawirusy i pneumokoki odpuszczę. Mam tylko nadzieje że profesor szybko upora sie z rehabilitacja po operacji i zdąze go popytac o te skojarzone

Co do gołego brzuszka- mnie nie razi i to naprawde powinna być indywidualna sprawa czy go pokazywać czy nie. Ja nie pokazuje bo źle sie czuje z bebzonem na wierzchu- ale na pewno moja mama nie miałaby nic przeciwko;-) W ogóle mam wrażenie że mam bardzo podobna rodzinke do Mei- jak czasem monia opowiada to mam wrażenie jakby mówiła że u mnie akurat była:-)

Bym zapomniała- co do szyjki macicy i spermy- sprawa wygląda tak, ze jeśli Wasze szyjki nie są gotowe do porodu to żadne ilości spermy nie przyspiesza porodu. Szyjka uwrażliwia się- tzn zaczyna reagować- na prostaglandyny spermy dopiero po wytworzeniu się receptorów. A te receptory tzaczynają się tworzyć przed samym porodem- około 2 tygodni przed.
Nasza natura bardzo mądrze nas zaprogramowała więc te przyspieszanie to pic na wode i fotomontarz:laugh2: Dlatego my z mezem sobie używamy:-) Jedynie rytmiczne pobudzanie szyjki może ją zmiękczać, delikatnie rozpulchniać ale tak naprawdę można się kochać do samego porodu i urodzić spokojnie w 40 tygodniu. Lekarze odradzaja seks na koniec raczej ze wzgledu na ryzyko infekcji- a wiadomo co Ci nasi partnerzy mają na tych swoich ptaszynach??;-)

co to q znaczy ze nie traktujemy kobiety rodzacej jak pacjeta ??? to jak kogo ?? smiecia ?? zawalidroge ?? przeszkadzajke w ogladaniu TV ?? no boziu najdrozszy !!! zaraz mnie cos trafi !!!!!!!!

zbieram sie po te wyniki ... troche mi sie nie chce ale co poradzic ...
no az mi cos drgnelo..dobrze ze nic nie mialam nic w rece bo jakbym walnela to bym se telewizor rozwalila...

prawda jest taka ze nic ich nie wytlumaczy...

lekarz ktory sie wypowiadal uznal ze to bald ludzki..
a ta wali takie teksty..
ale coz ta czesc personelu szpitalnego zawsze uwaza sie za najwazniejsza...
nie mowie bo spedzilam pol zycia w szpitalach i wiem ze sa pielegniarki z powolania i wyrozumiale i gotowe zrobic wszystko dla Ciebie...
ale wiekszosc to niedouczone leniuchy...

Czesc dziewczynki widze ze ropakowywanie trwa, my sobie rosniemy. Gneralnie przy tej dwojeczce nie mam za bardzo czasu na siedzenie na forum, nie to zeby chlopcy bylii niegrzeczni hihih, budza sie wlasciwie tylko na jedzenie i placza tylko jak sa glodni, jak sie zsynchronizuja to ja biore jednego B drugiego i chwila moment dzieci sie najedza i dalej spia. Gorzej jak w nocy budza sie na zmiane, jak sie rosynchroznizuja albo jeden zje wiecej niz drugi i budzi sie pozniej to do rana co 1,5 h pobudka hehe.
No a miedzy karmieeniami tezeba poprac poprasowac wykąpac no i poczytac cos na zajecia, bo wlasciwie w sobote 14ego urodzilam a 23ego juz bylam na zajeciach.
Ale powiem Wam ze w szpitalu tak pierwszego drugiego dnia jeszcze nie docieralo tak do mnie ze oni sa moi, a teraz to ich tak bardzo kocham ze masakra :)
No tylko mamy jedno problemo bo ropieja nam oczka, lekarz na wizycie patronazowej zalecil nam przemywac kwasem bornym,. drugi dzien przecieramy ale srednio widac poprawe...
I mam do Was pytanie czy juz sie orientowalyscie czy bedziecie szczepic dzieci tymi szczepionkami skojarzonymi 5w1, czy 6w1? I czy szczepicie na rotawirusy i pneumokoki?
Super ! byłam strasznie ciekawa jak sobie radzisz z chłopakami :tak:
Ja po konsultacji z teściową lekarzem będe szczepić szczepionkami skojarzonymi i pnemokoki, rotawirusy obowiązkowo:tak:

reklama
osz kurcze przebilas nawet nasza Jutke !!! no ale skoro nadal czujesz sie mamusia grudniowa to dostarcz niezbedne dane i polecisz na gore listy !!!
jak wy sobie poradzilyscie z tak wczesnie urodzonym maluszkiem ??
Właśnie właśnie ! Witamy ! i czekamy na jakieś relację :tak: Najważniejsze,że wszystko już ok:tak:Medycyna potrafi teraz zdziałać cuda :tak:

Do góry