reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
No właśnie nie będą wiedzieć co zrobić ze mną, bo wg USG powinnam urodzić w....BOŻE NARODZENIE!:szok:
to lozysko masz jeszcze mlode??
czy dzidziunio jest maly??
kurde miesiac roznicy to caly cykl...

ja wg usg mam na 16...a normalnie na 23...
wiec w srode zaczynam 38 wg OM a wedlug USG 39tc..

a dzis juz nie biore fenka....
i co?? nic ssie nie dzieje poki co...
jedna kuzynka meza urodzila po 5 godz od odstawienia (ale miala blizniaki) a druga po 4 dniach...
musze jeszcze odwiedzic apteke i kupic jakis plyn do mycia po poodzie..
gin mia kazala z kora debu...
ale nie wiem ktory takie ma??
a wy jakie bierzecie??

to lozysko masz jeszcze mlode??
czy dzidziunio jest maly??
kurde miesiac roznicy to caly cykl...

ja wg usg mam na 16...a normalnie na 23...
wiec w srode zaczynam 38 wg OM a wedlug USG 39tc..

a dzis juz nie biore fenka....
i co?? nic ssie nie dzieje poki co...
jedna kuzynka meza urodzila po 5 godz od odstawienia (ale miala blizniaki) a druga po 4 dniach...
musze jeszcze odwiedzic apteke i kupic jakis plyn do mycia po poodzie..
gin mia kazala z kora debu...
ale nie wiem ktory takie ma??
a wy jakie bierzecie??

Kochana jakby mi jakieś badania zrobili to bym wiedziała:wściekła/y:
Ostatnie miałam w 33tc i wtedy wszystko wskazywało na to, że to właśnie ten tydzień (wiesz wg wszytkich pomiarów, wagi małego i łożyska - nawet dopplera mi zrobili wtedy...)
No poporostu czekam jak głupia na poród, ale nic nie zapowiada go:no: Chyba, że nagle zacznę rodzić bez ostrzeżenia...ale i w to wątpię, bo mały ruchliwy bardzo...
Nic z tego nie rozumię i nikt mi tego nie umie wytłumaczyć:confused2:

hmmm ja zawsze sie o wszystko pytam na usg..tak to tez bym nic nie wiedziala..
ostatnio jak bylam to pytalam o pepowine czy nie jest owinieta wokol szyi, o lozysko, nawet kazalam sobie zrobic przeplywy w mozgu...
w koncu ide place 200zl za usg to chce miec wszystko...
tylko zawsze sie musze liczyc z tym ze lekarz staje sie niemily po 3 pytniu...;-)

ja jutro mam usg kolejne i zobaczymy co u malego slychac...

moj wlasnie coraz mniej ruchliwy...
a myslisz porod jest jakos zalezny od ilosci ruchow dziecka??

a co do szczepionek to nie mam pojecia...
ale dalyscie mi do myslenia i po poludniu skontaktuje sie z wujkiem pediatra (bardzo dobrym, cenie go sobie za to ze wykryl u mnie bialaczke) i dam wam znac jakie on ma podejscie do szczepien.

kasiek to czekamy na info od wujka pediatry !! i popytaj jak mozesz o rtec w tych skojarzonych !! czy tez jest ??

ja wstalam dzis troche wczesniej bo musze podjechac po wyniki do szpitala ... bedzie chwila prawdy -> wyniki GBSu ...

w nocy dostalam smska od kory -> macie go w odpowiednim watku :)

aa i dzis jeszcze planuje zahaczyc o apteke i dowiedziec sie w cenach tych szczepionek !! chocby z ciekawosci !!

Witam, Drogie Panie,
piszę w imieniu żony:
Chcieliśmy Wam przybliżyć maleńką Alicję Małgorzatę:
Wymiary: 90x60x90 - te będą:-D,
a na razie to 3390 g oraz 56cm.
Pozdrawiam!
alaxi2009002male.jpg
alaxi2009002male.jpg]
alaxi2009002male.jpg
alaxi2009002male.jpg]
[/URL]%20[IMG=http://img192.imageshack.us/img192/alaxi2009002male.jpg/1/w0.png][/IMG][/IMG]

PS.Mam nadzieję, że zdjęcie się załączy- bardzo długo tego nie robiłem.

5calaxi2009002malej

alaxi2009002male.th.jpg

alaxi2009002male.jpg

/mea - moze mi sie uda !!

Jejku jaka słodka dziewczynka i juz jaka groźna...
Naprawde strach sie bac... malutka od poczatku che pokazac kto tu rzadzi:-) Kochane dzieciatko!! ja bym je wszystkie wziela do kupy i kazde zacalowala na smierc takie te nasze forumowe kruszynki sa milusinskie i piekne!!!

Witam się z rana kobitki.. :)
przebudzenie na siku miałam.. herbatkę.. ciastka pochłonęłam i ..
ide spać dalej.. :)

no to jestesmy w tej 9 kratce !!!!! uffffffffffffff

a moja rodzinka wczoraj obstawiala zaklady kiedy urodze :) postawiono spora kaske i teraz kazdy mnie przekupuje zebym urodzila w "jego/jej" terminie !! do wygrania jest kolo 600 !!! jedynie ja bym sie musiala z maam dzielic kasa bo obstawilysmy ten sam termikn :) a jak nikt nie trafi to kase dostaje Agatka :) - ot rodzinna tradycja !! to juz 3 obstawiany dzieciaczek :) jeszcze nikt nie trafil !!!

Czesc,widze ze nowy tydzien rozpoczal sie aktywnoscia na forum:tak:z samego rana az tyle do nadrobienia:tak:oj pewnie znowu nie bede mogla za wamio nadążyć.Zjadlam juz budyn i ide teraz po herbatke i tablety;-)potem to sama nie wiem co mam robic:eek:najchetniej to bym jeszcze pospala.

hmmm ja zawsze sie o wszystko pytam na usg..tak to tez bym nic nie wiedziala..
ostatnio jak bylam to pytalam o pepowine czy nie jest owinieta wokol szyi, o lozysko, nawet kazalam sobie zrobic przeplywy w mozgu...
w koncu ide place 200zl za usg to chce miec wszystko...
tylko zawsze sie musze liczyc z tym ze lekarz staje sie niemily po 3 pytniu...;-)

ja jutro mam usg kolejne i zobaczymy co u malego slychac...

moj wlasnie coraz mniej ruchliwy...
a myslisz porod jest jakos zalezny od ilosci ruchow dziecka??

Ja mam za darmo...co nie zmienia faktu, że pod koniec ciąży USG jest obowiązkowe...
Ale aż 200 zł płacisz?:szok: U mnie to chyba nawet jak prywatnie idziesz na wizytę z USG to płacisz tylko 90 zł
A co do ruchów - to przed porodem dzidiza się mniej rusza, bo ma za ciasno w kanale rodnym;-)

reklama
mea zapytam na pewno, ale zadzwonie wieczorem jak juz nie bedzie w pracy...
jak ktoras ma jeszcze jakies pytania niech pisze, zapytam o wszystko...

ja mam wyniki GBSu jutro az sie boje na sama mysl...
lekarka mi powiedziala ze jak wyjdzie pozytywny to ze juz sie nie leczy w tym tyg ciazy antybiotykiem tylko daje sie podczas porodu..
tlumaczyla jakis schemat podawania go..
i zaczelam sie bac ze jak nie dojade na czas i nie zdaza podac??:szok:

Do góry