reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Jestem na BB już trzy lata i pierwszy raz takie rzeczy słyszę!! To nie prezdszkole,tu pisza dorosłe osoby a nie dzieci którym wszystko trzeba wskazać palcem i regulaminy wymyślać.

Martusiu, jak widać nie wszystkie osoby na forum są na tyle dorosłe, niektóre potrzebują regulaminów i dowartościowania się. a skoro koleżanki z Listopada 2009 zaczęły niepotrzebne dyskusje, to niech mają świadomość, że trafiły na taką, która bardzo chętnie im co nieco wyperswaduje. :tak:

reklama
Ciekawa jestem kiedy wszystkowiedzący idealny moderator z Listopadówek wróci do siebie?
Nie martw się już sobie bo jak widać trzeba co niektórym wytłumaczyć dokładnie o co chodz... bo inaczej to jakoś nie bardzo...
ale mam nadzieję że jak już wasze moderatorki doprowadzą wszysto do porządku będzie większy ład:tak: czego wam życzę serdecznie...
Pozdrawiam

Nie martw się już sobie bo jak widać trzeba co niektórym wytłumaczyć dokładnie o co chodz... bo inaczej to jakoś nie bardzo...
ale mam nadzieję że jak już wasze moderatorki doprowadzą wszysto do porządku będzie większy ład:tak: czego wam życzę serdecznie...
Pozdrawiam

Nie musicie się już o nas tak martwić......nam taki ład odpowiada:tak:

Pozdrawiam

Kobieto Droga, wytłumacz mi, bo nie rozumiem, co Ci do naszego watku???? Jesteś na listopadówkach, tu jest wątek grudniówek, Wy macie swój świat a my swój, więc niech kazdy swojego pilnuje!

Ja tam też uważam że takie dyskusje nie mają sensu. Szkoda tylko luuznej, której pewnie się oberwie. Aczkolwiek zgadzam się że pisanie z caps lockiem, pogrubiona czy jakąś kolorową czcionką jest męczące. Przynajmniej dla mnie.
Byłam dziś na wizycie, zdenrwowana jak cholera bo po wizycie miałam mieć zaliczenie na uczelni. No i ciśnienie 140/80:-( Mam kontrolować teraz i gdyby sytuacja się powtórzyła, dzwonić. Wydaje mi się że to przez zdenerwowanie ale jednak troszkę się martwię.
Moje młode chyba urosło, bo czuje je coraz wyżej i jak nie chce, żeby mama się schylała, to nie pozwala, uciska gdzieś i się wypycha;-)

za godzinke mam wizyte u swojego doktorka.. to ten co mnie od czerwca nie zbadał /w sierpniu mnie oglądał cały szpital lekarzy więc pewnie uznał że jest ok :eek: powiedzcie mi proszę jak powinna wyglądać idealna wizyta-czego mam od niego wymagać /chodze prywatnie, 80 zeta za wizyte która trwa ok 20-30 min../ na początku u mnie jest pogadanka /z czego ja gadam zwykle-mam taki charakter że sama sobie diagnozy i leki odrazu dobieram przy lekarzu haha/
no ale co mi powinien na takim etapie ciąży powiedzieć ? przewijało się gdzieś na forum o tej szyjce /podstawa chyba/, jakieś doświadczenie łożyska ? tfu-chyba dojrzałość :-p co jeszcze ma mi powiedzieć co wasi lekarze mówią ciekawego ?

A Ty masz termin na 1 grudnia? Jak tak to zaraz zajrzę w moją magiczną kulę:-)
Georgina to wez jeszcze zajrzyj a ta kule i powiedz kiedy ja urodze;-)

A u mnie wejscie wyglada jak u pierworodki i pewnie beda problemy z jak z piewrszym dzieckiem

A kto rodzi na Prostej?
hmmm chyba nie ma nikogo wiecej z Kielc, ja stamtad pochodze ale nie mieszkam juz w ck...
ale nawet jakbym tam mieszkala to na Prostej bym nie rodzila....
nie bede tu pisala dlaczego, bo to bardzo tragiczna historia i nie bede wprowadzala tu obaw ale jak chcesz to napisze na privie...

Dziewczyny mam prośbe powiedzcie mi czy przydazyło sie Wam cośtakiego-bol raczej kłucie w prawym boku tuż pod rzebrami,bol tak silny (trwajacy chwile)ze nie mozna oddechu złapac .zdazyło mi sie to 3 razy w ciagu 2 tyg-wystraszyłam sie niesamowicie bo az mnie wykreciło jestem w 33 tygczy moze ktoras z Was miala cos takiego prosze napiszcie coś
tak sobie pomyślalam ze to wyrostek albo pęcheżyk żółciowy ale po 5 min przestało boleć prosze o rade!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!
moze dziecko Cie koppnelo w watrobe...bo wyrostek to jest nisko....

Fissan nam pomaga... owszem-śmierdzi jak Linomag ale jest skuteczny. mi po nim zniknęły już blade rozstępy. zakupiłam już 3 tubkę i smaruję swoje uda i biodra i już widzę różnicę.
i nie tylko ja jestem z niego zadowolona bo i inne dziewczyny o nim pisały :tak:

w życiu nie płaciłabym 109zł za Mustellę skoro są o wiele tańsze jej odpowiedniki.
i tu niestety musze przyznac racje...
ja zainwestowalam w mustele (czteropak) i jestem nie zadowolona..
co prawda nie mam roztepow..bo od poczatku uzywalam pharmaceris foliacti...
ale mustela ma okropna konsystencje,, jest tlusta i beznadziejnie sie ja rozsmaowywuje...
koncze juz 4 opakowanie i wracam do pharmacerisa..
a po porodzie chyba reduktor rozstepow z ziajki sobie zakupie 15zl 150ml a podobno dobre...

Listopadówki (do których nota bene należę)wytykają naszą moderatorkę...czy my mamy bałagan?
OMG baby to sa glupie jednak...
niech pilnuja u siebie porzadku...
chyba juz nie maja ze soba tematow zeby sie czepiac nas...
my mamy tak jak same wybralysmy i najwyrazniej nam to odpowiada!!
balaganiary jestesmy i tylko tak sie potrafimy odnalezc...
domyślam się.
powiem tak-w sobotę był, kwiaty były.. wielki płacz .. obiecanki-cacanki wielkiej zmiany..
na kolacje pojechaliśmy.. i na 2012 do kina..a później każdy w swoją stronę.
oczywiscie jak mnie odwoził prosił zebym wrocila do domu ale stanowczo powiedziałam NIE.
w niedziele tez chcial przyjechac ale powiedziałam że nie chcę na niego patrzeć na razie żeby wszystko sobie poukładać..
fakt że brakuje mi go strasznie , popłakuje sobie po cichu.. ale wiem ze jeśli to przetrzymam a on naprawde udowodni że mu zależy to wszystko może być dobrze.
Aniu trzymaj sie dzielnie i nie poddawaj sie za szybko...
musisz widziec efeky jego pracy nad soba...
bo gadac to mozna...
a tu chodzi o szczescie Twoje i dzidziusia a nie jego..

No i właśnie mi się przypomniało..!
mam pytanie do dziewczyn ktore zażywają żelazo.. a bardziej do tych które przyjmują tardyferon..
macie jakies skutki uboczne? bo ja odkąd go biore to cały czas rano mam nudności.. nie takie straszne jak na początku ciąży ale jednak są..
a po kilku godzinach ustepują..

pocieszające że z wizytami w toalecie jest dobrze :-D nie ma to jak codziennie iść na posiedzenie :-D
tez ta mialam przez dwa tygodnie potem mi te nudnosci przeszly..
a zaparc na szczescie nie mam;-)

a ja uważam, że regulamin jednak by się przydał... :tak:
może zwiniemy Listopadówkom?
hahaha no znow by sie burzyly o plagiat jak z lista mam:-D:-D
dobry pomysl jak mea wroci musi to zrobic co by zagrac im na nerwach:-D:-D
smieszne to dla mnie..
ciesze sie ze u nas taki luzz bluss i mozna robic wszystko i nikt sie nie obraza;-)

a z posta Pani Kamci czy jakos tak chyba mialysmy wyczytac ze brak nam kultury:-D:-D
ehhh my grudniowe prostaki:-D:-D

dla mnie ważniejszą informacją jest wasz regulamin a nie wyboldowane słowa :tak:
no ale tak, nie umiem czytać :tak:
za to masz kure..ko wyostrzona kobieca intuicje skoro nie umiesz czytac i zawsze sensownie odpisujesz na nasze posty:-D:-Dpewnie Ci zazdrosci:-D
taka to tylko moze byc grudniowa mama:-)
Pozdrawiam
dobra kobieto dziekujemy z atroske a teraz wroc do swoich zeby nie narbily takiego balaganu jak my tu mamy:-D

za godzinke mam wizyte u swojego doktorka.. to ten co mnie od czerwca nie zbadał /w sierpniu mnie oglądał cały szpital lekarzy więc pewnie uznał że jest ok :eek: powiedzcie mi proszę jak powinna wyglądać idealna wizyta-czego mam od niego wymagać /chodze prywatnie, 80 zeta za wizyte która trwa ok 20-30 min../ na początku u mnie jest pogadanka /z czego ja gadam zwykle-mam taki charakter że sama sobie diagnozy i leki odrazu dobieram przy lekarzu haha/
no ale co mi powinien na takim etapie ciąży powiedzieć ? przewijało się gdzieś na forum o tej szyjce /podstawa chyba/, jakieś doświadczenie łożyska ? tfu-chyba dojrzałość :-p co jeszcze ma mi powiedzieć co wasi lekarze mówią ciekawego ?

trzymam kciuki;-)

jej ni bylo mnie od 10 a tu tyle stron no ale nadrobilam...
moj = post zajmie pewnie cala stone..
mam nadzieje ze nie narusze tym regulaminu i nikt mi nic nie zrobi;-)
bo szczerze mowiac nigdy nie czytalam:-D

reklama
hahah już widze jak wróci Mea i nadrobi, i dojdzie do strony na której nabrudziła nam Kamcia czy jakaś inna listopadówa :-D:-D:-D:-D:-D
to wtedy dopiero narobi BAŁAGANU :-):-):-):-):-)

Do góry