Chérie
Mama Danielka
Ja przez tydzien byłam pod stałym zapisem ktg, fenoterol dozylnie, ispotin, nospa w tabletkach i zastrzykach, scopolan -w tabletkach i czopkach...po tygodniu-zapis ktg 6 razy, fenoterol z isoptinem,scopolan, nospa- co 4godziny, doraznie czopki scopalona i zastrzyki z nospy, dodatkowo luteina na wzmocnienie szyjki, żelazo, vit C i folik ...w sumie to biore ponad 20 tabletek dzienne ...USG co drugi dzień, cisnienie chyba z 10 razy dziennie poniewaz fenoterol powoduje nadciśnienie i trzeba to bardzo kontrolować, bo u mnie np tzn u dzidzi przez ten lek zrobiła sie tachykardia płodu (całe szczescie,że przez lek a nie problem z serduszkiem) a nadciśnienie jest bardzo groźne...Jak zmniejszali mi fenoterol to zaczeły się skurcze spowrotem i tak wkółko ...ale na szczeęście organizm jakoś się przyzwyczaił do leku i po pnad tygodniu ciśnienie choć nieco podwyższone to ustabilizowało się...
a no właśnie, ja biorę kochana niewiele mniej dziennie bo 15, a gdybym nie odstawiła isoptinu to brałabym 21...
zapomniałam do tego doliczyć zastrzyki dożylne z żelazem i falvit...