reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Ja przez tydzien byłam pod stałym zapisem ktg, fenoterol dozylnie, ispotin, nospa w tabletkach i zastrzykach, scopolan -w tabletkach i czopkach...po tygodniu-zapis ktg 6 razy, fenoterol z isoptinem,scopolan, nospa- co 4godziny, doraznie czopki scopalona i zastrzyki z nospy, dodatkowo luteina na wzmocnienie szyjki, żelazo, vit C i folik ...w sumie to biore ponad 20 tabletek dzienne :szok:...USG co drugi dzień, cisnienie chyba z 10 razy dziennie poniewaz fenoterol powoduje nadciśnienie i trzeba to bardzo kontrolować, bo u mnie np tzn u dzidzi przez ten lek zrobiła sie tachykardia płodu (całe szczescie,że przez lek a nie problem z serduszkiem) a nadciśnienie jest bardzo groźne...Jak zmniejszali mi fenoterol to zaczeły się skurcze spowrotem i tak wkółko:wściekła/y: ...ale na szczeęście organizm jakoś się przyzwyczaił do leku i po pnad tygodniu ciśnienie choć nieco podwyższone to ustabilizowało się...:tak:

a no właśnie, ja biorę kochana niewiele mniej dziennie bo 15, a gdybym nie odstawiła isoptinu to brałabym 21...
zapomniałam do tego doliczyć zastrzyki dożylne z żelazem i falvit...

reklama
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
jeszcze widziałam te karuzelki do łóżeczka z projektorem i własnie zastanawiam sie czy juz zamawiac czy nie...
np cos takiego:

Karuzela KARUZELKA z PROJEKTOREM i muzyką -kurier (796036016) - Aukcje internetowe Allegro

A ja kupiłam najzwyklejsza karuzele plastikowa nawet bo mam super medlodyjki w tej macie edukacyjnej no wrecz supeerowa jest : polecam...

MATA EDUKACYJNA -SMIKI TANIO!!!!! (806749593) - Aukcje internetowe Allegro

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
jeszcze widziałam te karuzelki do łóżeczka z projektorem i własnie zastanawiam sie czy juz zamawiac czy nie...
np cos takiego:

Karuzela KARUZELKA z PROJEKTOREM i muzyką -kurier (796036016) - Aukcje internetowe Allegro

Ja mam taką po Antku i powiem rewelacja
FISHER PRICE C0108 KARUZELA PLUSZOWE MISIE PROJEKT (800744470) - Aukcje internetowe Allegro
Wbrew pozorom pilot w karuzeli jest super i naprawde sie sprawdza:tak: warto dopłacic i poszukać karuzeli z pilotem:tak:
Ta co ja mam odradzam ze względu na te pluszaki- teraz bym kupiła z zabawkami o wyraźneijszych barwach bo te co mamy to mało przyciągającewzrok są.

ta mata tez ciekawa sprawa:) a ona jest taka malutka???

Zamiast atakiej małej maty lepiej kupić pałąk z zabawkami który stawia sie na podłodze a pod spód kłądziesz kocyk:tak:
Mata edukacyjna powinna mieć jakies kolorowe rózne wzorki, fajnie jak cos szeleści, jak są lusterka, jak coś wystaje:tak:

Ja mam taką po Antku i powiem rewelacja
FISHER PRICE C0108 KARUZELA PLUSZOWE MISIE PROJEKT (800744470) - Aukcje internetowe Allegro
Wbrew pozorom pilot w karuzeli jest super i naprawde sie sprawdza:tak: warto dopłacic i poszukać karuzeli z pilotem:tak:
Ta co ja mam odradzam ze względu na te pluszaki- teraz bym kupiła z zabawkami o wyraźneijszych barwach bo te co mamy to mało przyciągającewzrok są.

juz ją widzilaam tez z tym ze brakowalo mi w nich koloru no i cena 2 razy taka.

reklama
Byłam na zakupach i chciałam kupić kocyk taki gruby akrylowy i lipa- cena za takie małe coś 59 zł- tyle ile daliśmy za nasz duży koc akrylowy 2m na 1,80 m :szok:.
No cóż jednak po wyprawkę wybierzemy się albo do większego miasta albo do hurtowni, bo zbankrutujemy na tym wszystkim.
Z innych rzeczy to kupiłam majtki jednorazowe poporodowe (po 7 szt. pakowane), to chyba na szpital wystarczy, podkłady poporodowe Bella 10 szt. (w sumie pisze, że to są pieluchy dla dzieci, ale z tego co wyczytałam gdzieś, to właśnie dużo osób je poleca jako podkłady po porodzie), ceratka ochronna na materacyk do łóżeczka (można ją prać o dziwo) no i jeszcze jedną koszulę nocną do karmienia- to też do szpitala.

Do góry