reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
Kochana, ja spać nie mogę bo mnie tak rwie prawa noga... jak chodzę jest wszystko fajnie, jak się położę to 10 minut i zaczyna mi ją zrywać :dry:
no i co z tą wysypką wycudował lekarz?

Oj rwaca noga na pewno nie nalezy do przyjemnosci :eek: A noce tez mam z przygodami... Moge spac tylko na prawym boku bo jak poleze chwile na plecach potrzebuje dzwiga zeby sie przekrecic na ktorys bok. Jak juz mam dosyc prawego, przekrecam sie na lewy a wtedy dzieciatko jakos tak mi sie uklada ze momentalnie mam mega zgage i cofa mi sie caly jadlospis z poprzedniego dnia :no: Wiec sila rzeczy wracam na lewy

Jesli chodzi o wysypke to powiedzial mi ze moze to byc spowodowane jakimis zaburzeniami krazenia, za slabe moze. W sumie nawet pasuje bo mam ociezale nogi i siedze przez wiekszosc dnia za biurkiem.

Moje nogi mają się jak cała ja- czyli bardzo dobrze;-) Wiesz, ja uważam że lepiej że sprawdził niz miałby udawać że wie co to i przepisał Ci jakąś masć sterydową jak to robią polscy dermatolodzy. A na ciężkie nózki- odpoczywaj, nózki do góry, i chłodny prysznic wieczorem. Może w zbyt ciepłych pomieszczeniach przebywasz? Ja zauważyłam że ostatnio zrobiło się u nas chłodniej w mieszkaniu i moja waga spadła o kg więc po prostu organizm bronił się tak przed ewentualnym przegrzaniem

No w sumie ja tez uwazam ze dobrze ze sprawdzil ale tak jakos mi to wywolalo maly usmiech na twarzy ze tak slodko przyznal sie bez sciemniania ze poprostu nie wie :happy2:

Właśnie...ale o jakich szczepionkach była ta debata...dla dorosłych czy dla dzieci?

A pomijając dodatkowe szczepionki i te skojarzone....która z was zdecydowałaby się NIE ZASZCZEPIC dziecka tymi obowiązkowymi?
Zdaję sobie sprawę że jak przy wszystkim jest jakieś ryzyko że dziecko żle zareaguje...pewnie nawet może to się śmiercią skończyć....ale nie szczepić???:no:

Czesc dziewczyni. Ja dopiero dolaczam ale nie roumiem dlaczego przy postach jest godzina 14.22 skoro u mnie dopiero 12.22. U was powinno byc 13.22.
Gdzies mi godzina uciekla albo blad na forum

zalezy mi na odplywie bo bede kapac w pokoju a do lazienki mam przejsc przez caly dom !! i z wanna nie zamierzam biegac bo 100 do 1 ze za ktoryms razem nie wyrobie, ze o tym ze ciezka nie wspominam /a nie zawsze maz da rade mi pomoc bo jak pracuje na zmiany to jestem zdana na siebie/
no i ja chce obowiazkowo ta duza wanienke - metrowke !!

Słusznie;-) nam sie 2 razy woda z wanienki wylała podczas przenoszenia:szok: sąsiedzi z dołu nie byli zadowoleni:-( Noale teraz mam dużą łazienke i masę miejsca i na stelaz z wanienka i przewijak;-)

A ja obiadek zrobiłam, chodziły zamną gołąbki, :tak: tak Kopciuszku ostatnio smaka mi narobiłaś;-)
Mea a czemu zalezy Ci na wanience z odpływem???
Co do wanienki to radzę zwracać uwagę na jej wielkość:tak: Antek nadal się w swojej mieści,wstawiam ją do wanny i on sie kąpie, bo teraz to obowiązkowo on musi codziennie długie kąpiele brać;-)Dzieci to uwielbiają:tak:A jego plastikowa wanienka przy kupnie była dwa razy większa od pozostałych w sklepie.

hmmm a w zwyklej normalnej wannie domowej od jakiego wieku mozna dziecko kapac???

Hej Lasencje,
U nas nad morzem snieg i zawirucha.Masakra jakas i do tego ciagle bym spala nie wiem czy to dlatego ze juz koncowka czy co ale ledwo co wstaje o 10 na sniadanie a juz o 11 znow zasypiam.Oczywiscie w nocy krece sie i wstaje kilka razy.

a ty jedziesz juz spakowana jak do porodu ??

Torbe do porodu mam juz spoakowana dawno i ide juz z nia bo i tak max tydzien i mnie beda rozbrajac (na skierowaniu mam napisane pobyt ciagly czyli do porodu) tylko torbe dla dzidziusiow to mi moj M przywiezie jak juz bedzie trzeba:)
Znalazłam takie 2 na razie:

ULTRAMED Termometr do CZOŁA i UCHA 9w1 PROMOCJA ! (804844506) - Aukcje internetowe Allegro

Dziewczyny powiedzcie czy wy kupowalyscie te termometry na podczerwien na allegro czy w aptece.Jak na allegro todajcie namiar na sprawdzonego sprzedawce

Zgaga koszmarek? zgaga to koszmar na maxa!!!
od 5 mieś z Jonaszem miałam po parę godzin dziennie:szok:

Boze ja to zjadam tone migdalow nawet w nocy na to cholerstwo a do tego jest mi ciagle nie dobrze moj gin powiedzial ze to przez ucisk na szyjke

ja musze nareszcie pojechac do miasta i poszukac tej wanienki w rybniku !! a jak nie znajde to zamawiam na allegro !! ale troche mi sie nie chce bo ziiiimnooooooo

Mea i co robisz z ta wanienka bo u mnie to jedyna taka wiekszA rzecz ktorej nie mam i ciagle nie moge sie zdecydowac na allegro mysle o tej

Wanienka duża +odpływ+ termometr+ stelaż+gąbka (792754997) - Aukcje internetowe Allegro

Co o niej sadzicie? Czy ten stojak jest stabilny? I czy ten termometr wbudowany wystarczy? Bo mi ostatnio baba w sklepie mowila ze lepiej termometr kupic osobno

I u nas aktywność spadła... ale to normalne:tak:

U mnie tez spadala caly czas czuje tylko jak sobie polywa i sie przemieszczaja

Mnie tez bardzo boli a juz najbardziej w nocy jak sie przekrecam no normalnie czuje ze pekam !! hahahah ...ale dam rade jeszcze tylko 2 - 3 tygodnie :) I moglabym rodzic :) Mnie do tego bola jeszcze kosci biodroweeee :eek: chodze jak paralita - to znaczy jak juz rozchodze jest spoko nawet calkiem dobrze ,ale wstac z lezenia jak sie zastoje to masakre mam !

Boze mam to samo normalnie podniesc sie nie moge a jak mam zaczac isc to jest dopiero masakra nogi podniesc nie moge
czy ktoras z was probowala juz sciagnac to zaswiadczenie do becikowego ktore wczoraj wrzucilam ?? bo nie wiem czy wszystko z nim ok ...

A u nas mamy to zaswiadczenie pobrac z MOPS-u

:szok::szok::szok: 30 tygodni?? kurde, podobno nieużywany sprzęt .. zanika heh tak jak z językiem obcym :p nie no, wielki szacun, my jak mieliśmy zagrożenie i zakaz..to go nie przestrzegaliśmy.. ale na szczęście niczemu to nie zaszkodziło. Ja sobie nie wyobrażam tych niby 6ściu tygodni po porodzie :eek: ale 30 tygodni ?! rispekt :cool2:

My tam od poczatku ciazy mamy zakaz to sie nazywa wytrwanie ostatnio powiedzialam mojemu M ze powinien dostac za to medal:)

MEA POPRAWIŁA TEMAT TO PO CO SA DWA???????/ jeju nie umiecie nie robic bałaganu????? to ja tez zaloze osoby wyprawka do niemowlat bo jest widze wszystko w jedym polaczone tematy .....po co tak robic ?????????/ niech kazda zacznie zakladac to dopiero bedzie i wcale to nie jest sprawa miedzy tymi dwoma dziewczynami bo wszyscy korzystaja z BB !!! a MEA jest moderatorem SAMI JA WYBRALISMY WIEC ONA USTALA CO I JAK a jak sie czegos nie wie .... to wystarczy zapytac.......... nie ??? a nie zakladac watki ......... wiem ze sama zaloazylam watek ( co prawda na calkiem inny temat ) bo niewiedziałam co i jak i nawet nie umiem go skasowac niewiem MEA jak wiesz jak to go skasuj (napewno wiesz) gdzies on tam na innych stronach jest ......... ja kurde probowalam ale cos mi nie wychodzi.... NO CHYBA ZE CHCECIE BAŁAGAN TO PROSZE zacznijmy zakladac kazda co chce:-) bo teraz i w jedym watku jest o torbie do szpitala i w drugim ......... TO TYLKO MOJE ZDANIE !!!! jezeli nic nie poprawicie to luzik trzeba sie dostosowac hehe :-D:-D

Dziewczyny blagam zaprzestajmy komentowac ta sytuacje mysle ze juz wszystko zostalo wyjasnione musimy brac pod uwage ze nasze hormony szaleja i czasem ktos cos powie za duzo.Wiec dajmy spokoj. Wiki to nie jest personalnie do Ciebie

Właśnie...ale o jakich szczepionkach była ta debata...dla dorosłych czy dla dzieci?

A pomijając dodatkowe szczepionki i te skojarzone....która z was zdecydowałaby się NIE ZASZCZEPIC dziecka tymi obowiązkowymi?
Zdaję sobie sprawę że jak przy wszystkim jest jakieś ryzyko że dziecko żle zareaguje...pewnie nawet może to się śmiercią skończyć....ale nie szczepić???:no:

Też tego nei rozumiem:no: no ale są tez ludzie co sami są wegeterianami i tak dziecko małe tez karmią:-(

Hej Lasencje,
U nas nad morzem snieg i zawirucha.Masakra jakas i do tego ciagle bym spala nie wiem czy to dlatego ze juz koncowka czy co ale ledwo co wstaje o 10 na sniadanie a juz o 11 znow zasypiam.Oczywiscie w nocy krece sie i wstaje kilka razy.

Torbe do porodu mam juz spoakowana dawno i ide juz z nia bo i tak max tydzien i mnie beda rozbrajac (na skierowaniu mam napisane pobyt ciagly czyli do porodu) tylko torbe dla dzidziusiow to mi moj M przywiezie jak juz bedzie trzeba:)
Znalazłam takie 2 na razie:

ULTRAMED Termometr do CZOŁA i UCHA 9w1 PROMOCJA ! (804844506) - Aukcje internetowe Allegro

Dziewczyny powiedzcie czy wy kupowalyscie te termometry na podczerwien na allegro czy w aptece.Jak na allegro todajcie namiar na sprawdzonego sprzedawce

Boze ja to zjadam tone migdalow nawet w nocy na to cholerstwo a do tego jest mi ciagle nie dobrze moj gin powiedzial ze to przez ucisk na szyjke

Mea i co robisz z ta wanienka bo u mnie to jedyna taka wiekszA rzecz ktorej nie mam i ciagle nie moge sie zdecydowac na allegro mysle o tej

Wanienka duża +odpływ+ termometr+ stelaż+gąbka (792754997) - Aukcje internetowe Allegro

Co o niej sadzicie? Czy ten stojak jest stabilny? I czy ten termometr wbudowany wystarczy? Bo mi ostatnio baba w sklepie mowila ze lepiej termometr kupic osobno

U mnie tez spadala caly czas czuje tylko jak sobie polywa i sie przemieszczaja

Boze mam to samo normalnie podniesc sie nie moge a jak mam zaczac isc to jest dopiero masakra nogi podniesc nie moge

A u nas mamy to zaswiadczenie pobrac z MOPS-u

My tam od poczatku ciazy mamy zakaz to sie nazywa wytrwanie ostatnio powiedzialam mojemu M ze powinien dostac za to medal:)

Dziewczyny blagam zaprzestajmy komentowac ta sytuacje mysle ze juz wszystko zostalo wyjasnione musimy brac pod uwage ze nasze hormony szaleja i czasem ktos cos powie za duzo.Wiec dajmy spokoj. Wiki to nie jest personalnie do Ciebie

SPOKO SPOKO hehhe ja tam nie umiem sie denerwowac takimi sprawami tymbardziej ze to jest jakies forum (pisze jakies -w sensie poprostu forum bo jak dla mnie jest super) a nie oko w oko .... oko w oko było by gorzej haha :-D

a moim zdaniem kazdy moze pisac co chce i przeciez nikt tu sie nie kuci nie hehe wszystko spoko luzik majonezik ;-)haha

reklama
hmmm a w zwyklej normalnej wannie domowej od jakiego wieku mozna dziecko kapac???

Spokojnie od 6 m-ca:tak: czeka sie na moment az dziecko bedzie potrafiło siedziec:tak:
Tylko ze jak sie codziennie dzieci kapie a dzieci uwielbiaja pluskanie to ze względów ekonomicznych warto nawet małą wanienke do dużej wstawiać:tak:

Do góry