reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

A ja mieszam jedzonko, np pączek z kiwi, do tego Was podczytuję i pranie wieszam:) Poniszczyłam sobie pazurki jak myłam podłogę na kolanach (musiałam zdrapytać plamy po farbie bo Mój zrobi co ma zrobić, ale nie sprząta za sobą a farba wczorajsza).

reklama
Dzień dobry wszystkim mamusiom:-)
Ja dzis rano polatałam po uczelni trochę a teraz za obiadek sie powoli biorę. Ale wieści:-) Między innymi dlatego nie chcielismy znać płci maleństwa, zeby potem nie było rozczarowania. Ja juz nie moge się doczekać usg 6.11. Ostatnio miałam robione połówkowe więc trochę dawno.
Lecę coś konstruktywnego porobic bo obad i sprzątanie chałupki czekaja.

dzwoniłam do doktorka....
:-:)-:)-(
powiedziałam co jest, i kazał do szpitala się kłaść bo z tego co wnioskuje z mojej opowieści, to jest rozejście się spojenia łonowego, mały waży już ponad 2kg i uciska, powiedziałam że pępka nie widze już kilka dni-mówił że mały zszedł, i pewnie mam skurcze /ja nic nie czuje/ i że to jest przygotowanie do porodu bo on rozpycha i dlatego tak.
FAK
najpóźniej jutro 7:30 mam się zgłosić...
a może przejdzie jak poleżę ? jejuuu nie chce do szpitala kurnaaa !!!!!!!!!!!!!!

Ej no co tu sie dzieje:-(ten tydzien jakis fatalny:-(
Joasiu - ja już niestety nie liczę że się dogadamy. Chce go tylko poinformować o swoich przemyśleniach i decyzjach. Od niego nic nie chce. I tak się nami nie interesuje, no może czasami ma jakieś odchyły ale to tak rzadko i krótko że chyba lepiej jak wogóle nie będzie miał z nami kontaktu.

Badz twarda;-)

witajcie) ja od wczoraj spanikowana i zabiegana.... mam wrazenie nienic na ten egzamin nie umiem,.,,, moze z teoria nie jest tak zle ale zadania mnie przerazaja..... jejejej :szok:

no jak nie zdam ,,, to musze do czerwca czekac brrrr a juz bym chciala sie obronic czy cos,,, ile bede tam lazic.....

az mnie dzis brzuszek boli,,, zebym mu tam tylko rodzis nie zaczela :) bo to by byla dopiero heca:-D

Powodzenia na egzaminie:-)

chcieliscie dzien dobrych wiadomosci - prosze bradzo :) wyniki odebrane, bialka w moczu niet !! wszystko w normie /leukocyty mnie zastanawialy ale jest w normie/ tylko nieliczne bakterie ... nie ma co sie martwic :)

krew tez ok ... hemoglobina 11,8, hematokryt 35,6 /norma od 37 ... ale moze jakos to bedzie/ czerwone krw 3,86 /norma od 4,2/ ale to sa normy dla "zdrowych ludzikow" mialam do tego doklejona karteczke z interpretacja mojej pani doktor internistki i mi napisala "mocz super, cukier rewelacja a krew jak na ciezarna godna pozazdroszczenia - Basia ps normy dla ciezarnych sa nizsze!!" :)

No i pieknie:-)fajnie ze chociaz u ciebie sa super wiesci;-)

Laski wlasnie wrocilam z usg 3 d MOJA OLIWCI UROSLY JAJKA I FIUTEK HAHA LEKARZ NA MILION PROCENT STWIERDZIL ZE BEDZIE CHLOP BO MU JAJKA DYNDALY PRZY KAZDYM RUCHU WAZY 2050 I TERMIN WEDLUG USG PRZESUNAL SIE NA 15 GRUDNIA ALE ZOSTAJE PRZY 25 ALE JAJA!!!!!!!!!!!!Zaraz Was troche ponadrabiam ale jestem w szoku i pewnie troche to potrwa:)

NASTEPNA:-DNiezly szok.Waga jest piekna:-)

MEA czy ty piszesz o Kamie?:-)normalnie nie wierze jesli o niej mowa:-)ciesze sie jak nie wiem,az ide pocztrac:-)

A jak jest z urlopem macierzyńskim? po urodzeniu szkraba składa się jakieś podanie czy papiery do pracodawcy lub do Zus?

szczerez mowiac nie mam pojecia ... chyba w pracy sie zglasza z aktem urodzenia ... ale dopytam o to jeszcze jak bede w przyszlym tygodniu jechala do pracy z L4 ... dowiem sie o wszystkie formalnosci zwiazane z urodzeniem dziecka ... bo macierzynski i zwiazki zawodowe i ubezpieczenie ... troche tego zalatwiania jest a u mnie to jeszcze musze mezowi wytlumaczyc gdzei czego ma szukac bo bedzie to zalatwial jak ja bede jeszcze w szpitalu albo zaraz po /tego tez musze sie dowiedziec/

Właśnie wróciłam z Targu i zajadam się kapusta kiszona mniam mniam........:-D kurcze kupiłam na obiad ale jej nie zostalo juz za duzo :eek:ups.... ;-)

Przypomniało mi się, że Cherie nawet czuła dziwnie, że to nie Kalinka a Danielek;-)

He pamietam że ona chyba własnie cos takiego pisała .........

Laski wlasnie wrocilam z usg 3 d MOJA OLIWCI UROSLY JAJKA I FIUTEK HAHA LEKARZ NA MILION PROCENT STWIERDZIL ZE BEDZIE CHLOP BO MU JAJKA DYNDALY PRZY KAZDYM RUCHU WAZY 2050 I TERMIN WEDLUG USG PRZESUNAL SIE NA 15 GRUDNIA ALE ZOSTAJE PRZY 25 ALE JAJA!!!!!!!!!!!!Zaraz Was troche ponadrabiam ale jestem w szoku i pewnie troche to potrwa:)

Hehehe ale wieści no nastepna......... :-)

Widać jak lepsze jest usg 3D. Aż się stresuję moim hahaha;D

Niby lepsze ale nigdy nic nie wiadomo ....znam przypadek ze własnie bylo widac ze na bank chłopak a pozniej sie okazało ze to pępowina tak smiesznie sie ułozyła zawineła i wystawala jak siusiek ...... i urodzila sie dziewczynka .......:):-D

wiec nigdy nie wiadomo ale jak my mamuski (chodzi mi o te ktore czekaja na synka ) nawet na zwyklym usg mialy ze to chlopak to jednak cos widac byc musialo......... i raczej to nie opadnie ......... :-D

NO doczytalam Was hih troche bylismy w szoku ale sie cieszymy ze dzidziulek zdrowy tylko moich jeansowych sukienusi mi szkoda ale corcia bedzie nastepna;) Wiekoszosc ciuszkow mam uniwersalnych jakies spodenki spioszki a w rozowej bluzeczce czy spioszkach jak go spac poloze to nic sie nie stanie zwlaszcza ze zaraz i tak z nich wyrosnie jak w 30 tyg wazy 2 kg to ile bedzie wazyl jak urodze:DDD Zamowilismy pizze zeby uczcic te jajka zaraz bedzie ale mam gloda hehe lekarz mowi ze maly ma bicepsy po tacie i na usg sobie nozke wkladal do buzki i ssal palec od stopy slodziutki:)

ja tez znam odwrotny przypadek ... kolezanka /byla moja sasiadka/ urodzila w sierpniu i byla na 200% pewna ze ma drugiego syna a urodzila sie martynka !! ale ona nie byla na 3d wiec w sumie na zwyklym usg roznie widac ...

reklama

ahhahahah Nastepna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I zas z dziewczynki zrobil sie chlopaczek hahahah !!!! Chyba cos w tym jest co moj gin mowil :) ze predzej pomylic sie mozna z dziewczynka ktorej moga jajeczka wyrosznac niz z chlopaczkiem bo temu raczej jaja nie odpadna hahah !!
NO nie moge !!!!!! Jak bym siebie widziala 8 lat temu z mega zonkiem na twarzy ahahah !!

Do góry