reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

ide do kuchni zrobic zupke :) maz za jaks godzinke pewnie wroci wiec musi byc gotowe !!

aaa i zastanawiam sie jeszcze nad jednym porzadkiem: wszystkie tematy "polecam odradzam wozek torba i wyprawka" polaczylabym w jedno bo nie wiadomo gdzie co pisac !! i zrobilabym posta z przydatnymi linkami - bo tego szukamy co jakis czas !! i tam bede podpinac co ciekawsze rzeczy !! min naszych wybranych sprzedawcow na allegro !!

reklama
A ja mam chcicę i sobie zakupiłam puszeczkę Coli:) Wypiję nim Mój śpi po nocce bo on bardzo nie lubi jak piję to świństwo:p Ale co zrobić jak mam smaka..;) Jak będę karmić to sobie nie wypiję;)

a mi gin powiedzial ze zasadniczo szykujemy sie na porod SN a ostatecznie okaze sie jak zaczniemy rodzic :)
Ja mam w czwartek wizytę u okulisty i się dowiem. Mam sporą wadę i w dodatku jakieś kręte żyłki w oku więc nastawiam się na CC choć wolałabym SN. A jak już będę wiedziała to gin ustali termin do CC czy będziemy czekać n bóle jak myślicie?

:-)
AAA I DZIEWCZYNY JUZ ZNALAZLAM NAMIAR NA NOWA ponoc superrrrrr ginke i juz sie zapisałam na listopad :):):) !!!!!!!!! i bede wiedziec cos wiecej niz jakie mam cisnienie jupiiiiii hehe :-Dczemu ja wczesniej jej nie zmienilam :crazy::confused2::angry:!!!!!!!
Hm ja do 24 tyg chodziłam na kase i tylko raz zbadał mnie na fotelu:wściekła/y: zmieniłam i jestem baaardzo zadowolona

A ja to w ogóle zajebista jestem bo jeszcze mojej gince nie wspomniałam, że noszę soczewki - co za tym idzie - mam wadę wzroku. Może nie taka duża bo -1.75, ale muszę ją o tym poinformować co nie?? Zawsze zapominam bo gdybym nosiła okulary to bym się skapła i ona sama, że muszę jej o tym powiedzieć bo okulary są wyczuwalne, ale soczewek w ogóle nie czuję i zapominam o nich!

Zgodnie z rekomendacjami Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego wskazaniem do cięcia cesarskiego są wyłącznie zmiany zwyrodnieniowe na siatkówce – zaawansowane retinopatie i odwarstwienie siatkówki. Liczba dioptrii nie ma tu więc nic do rzeczy, bo krótkowzroczność – bez względu na stopień zaawansowania – w ogóle nie jest wskazaniem do porodu operacyjnego. Poród nie powoduje bowiem pogłębienia się wady wzroku, w tym wypadku krótkowzroczności.

źródło: Wady wzroku a poród - cesarka, cesarskie cięcie, choroby oczu, ciąża, krótkowzroczność - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl

Ja mam w czwartek wizytę u okulisty i się dowiem. Mam sporą wadę i w dodatku jakieś kręte żyłki w oku więc nastawiam się na CC choć wolałabym SN. A jak już będę wiedziała to gin ustali termin do CC czy będziemy czekać n bóle jak myślicie?

Hm ja do 24 tyg chodziłam na kase i tylko raz zbadał mnie na fotelu:wściekła/y: zmieniłam i jestem baaardzo zadowolona

Ja tez mysle ze tak bedzie ......... bo ta do ktorej teraz pojde jest sprawdzona :-)

reklama
Do góry