reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

a ja juz po obiedzie, placki upieczone mimo tego ze smierdzialo w kuchni masakrycznie i gardlo mi siada !! zadzwonilam przed chwila do gina i placze mu ze mam zorane gardlo od farby olejnej i nic na to nie pomaga !! i wiecie co on m i kazal zrobic ?? schlodzic WODKE!!! i lyknac pol kieliszka ale tak zeby przeplukac gardlo !!! ja wiem ze to pomaga /stosowalam ta kuracje niejednokrotnie i jest bardzo skuteczna w takich sytuacjach/ ale zeby lekarz kazal mi wodke w ciazy pic ??!!??!!?? masakra !! zapytalam sie czy on sie nie pomylil bo ja chyba w ciazy jestem a on mi na to czy ja sie nie pomylilam bo on chyba jest lekarzem !! :)
no wiec lyknelam !! mezowi sie nie przyznam bo mnie ubije!! on mi lyka piwka nie chce dac !!
Kurde ja chyba bym teraz niezla faze zalapala po takiej polowie kieliszeczka ahahhahah !!!!!!!!!!!!! Ojjjj i jeszcze dlugo fazki pewnie nie zalapie ehhh !

reklama
Georgina pochwal się butkami.
Ja szukam czegoś do końca grudnia, wsuwanego żebym się nie musiała schylać żeby założyć, no i niedrogiego. Ale nie mam żadnego pomysłu.

A ja jak pisałam byłam wczoraj w Szkole Rodzenia. Całe zajęcia były poświęcone karmieniu piersią. Omówione były pozycje do karmienia, zalety mleka matki, główne problemy. Jak dla mnie troszkę mało było o diecie w czasie karmienia, ogólnie, że w 1ym miesiącu trzymać ścisłą dietę a potem można wprowadzać niektóre rzeczy. Wymieniła kilka produktów, których nie jeść i w zasadzie tyle. No ale myslę, że doświadczone mamy coś nam tu na forum w tej kwestii podpowiedzą.
A teraz muszę trochę posmęcić. W szpitalu, w którym chcę rodzić jest remont. W związku z tym zamknięte jest jedno piętro położnictwa. Szpital wziął sobie chyba za punkt honoru nie odsyłać rodzących, więc jest ogromny tłok. Pacjentki leżą na łóżkach na korytarzu (gdzie podobno panują przeciągi, bo to stary szpital). Co dla mnie najgorsze ograniczyli odwiedziny. Nie dość że będą one od 12-18 lub nawet od 14-18 to jeszcze nie mają odwiedzający wstępu na salę tylko do pokoju odwiedzin. Ewentualnie jak kobieta się źle czuje np. po cesarce to na króciutko jedna osoba może wejść do niej na salę. A tak liczyłam, że mama albo mąż pomogą mi w szpitalu jakoś to wszystko ogarnąć. Nie wiem jak to będzie, akurat odwiedziny najbliższych były dla mnie bardzo ważne a tu taki zonk. W dodatku nikt mi nie gwarantuje, że mnie przyjmą. Chyba zaczniemy się rozglądać ze Sławkiem za innym szpitalem.
No nic wyżaliłam się i trochę mi lepiej:)

Ja też tak myślałam o tych odwiedzinach jak się dowiedziałam przed urodzeniem Hani ze wizyty są tylko od 15-18!

Ale potem stwierdziłam że tak było jednak lepiej!
Ja akurat miałam bardzo spokojne dziecko ale i tak budziła mnie do karmienia co 2 h w nocy, przebrać trzeba było, inne dzieci ryczały...więc za bardzo nie szło spać w nocy!
I każda mama odsypiała kiedy to tylko było możliwe w dzień!

A gdyby były odwiedziny bez ograniczeń to non stop byliby ludzie! Też się wynudziłam w szpitalu...byłam 6 dni i pod koniec ryczałam Arkowi że chcę do domu ale nie żałuję że wizyty tak przebiegały:-)

Ale na korytarzu nie chciałanbym leżeć więc też wybrałabym inny szpital;-)

Szpinak mniam mniam z czosnkiem ale jako dodatek do ziemniaków bo jeszcze z pierogami się nie spotkałam:-)

Georgina super butki!

Szkoda że ja nawet przed ciążą w takich nie umiałam chodzić dłużej niż godzinę:-):-):-)

A przy moich 160 cm przydałyby mi się obcasy:no:

Laseczki, dzięki za wsparcie amelka ma wstrętne grypsko jakieś.
Dostała kupę leków i antybiotyk w tabletkach. Nie mogła połknąć. Wszystko zwymiotowała i dawałam 2gi raz. Leki bierze a temp, teraz 39,9 masakra.
Śpi. Idę do Jonaszka żeby jej nie obudził 3majcie się

Mam nadzieję, że szybko przejdzie choróbsko!!!!

Fajne botki Georginia, ja ja tęsknię za obcasami, ojej:tak:

reklama
Georgina-świetne
ja też tęsknię za obcasami ale niestety po połowie ciąży już mogłam zapomnieć bo tak mi nogi puchły
byłam na stacji i już wiem że na ciążę i ładne oczy się nie da załatwić przymknięcia oka na brak lewego tylnego hamulca i braku sygnału
ale za flaszkę się udało:-D
aczkolwiek jestem wykończona
najadłam się teraz Brzydula i kąpiel:-)

Do góry