reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Witam,
ja nareszcie w domu o dwoch tygodniach obytu w szpitalu...
niestety lezene plackiem do konca, choc koniec moze nadejsc wczesniej...oby jeszcze 8 tygodni wytrzymac...
normalnie jak czytam o tym sprzataniu to az zazdroszcze ;-)lezac nawet za tym tesknie;-)
a juz nie wspomne o zakupach:-(

Kasia, dobrze że wróciłaś. jak się czujesz? który to tydzień u Ciebie?

reklama
Witam,
ja nareszcie w domu o dwoch tygodniach obytu w szpitalu...
niestety lezene plackiem do konca, choc koniec moze nadejsc wczesniej...oby jeszcze 8 tygodni wytrzymac...
normalnie jak czytam o tym sprzataniu to az zazdroszcze ;-)lezac nawet za tym tesknie;-)
a juz nie wspomne o zakupach:-(

tak jak czytam o tym lezeniu /przerazajace dla mnie/ to sie ciesze ze wiekszosc zakupow "sklepowych" mam juz z glowy i gdyby nie daj mnie dopadlo takie lezenie to moje kupowanie moze spokojnie ograniczyc sie do allegro :)
jedyne co mi jeszcze zostalo z takich wiekszych przedsiewziec to pranie ... ale to sukcesywnie bede robic /jak bym chciala zeby tesciowa gdzies sie stracila na kilka dni zeby mi nochala nie wsciubiala do tego/

Dzieki:)
dopiero 28 wiec jeszcze troszke za malo:-(
szyjki juz nie mam i jak to ujal lekarz podszas badania wszystko ledwo ledwo sie trzyma...ale skurcze odpukac ustapily i leze juz w domku;-)bo jak przywozili takie przypadki jak moj tylko za pozno to mozna bylo tam zeswirowac ze strachu...
planuja w 35 odstawic leki i pozwolic rodzic..ale te 8 tygodni wydaje mi sie byc cala wiecznoscia;-)
ja sie czuje dobrze, maly na szczescie z usg wyglada na 30 tydzien i tez zdrowiutki tylko wredna macica plata wigle....

tak jak czytam o tym lezeniu /przerazajace dla mnie/ to sie ciesze ze wiekszosc zakupow "sklepowych" mam juz z glowy i gdyby nie daj mnie dopadlo takie lezenie to moje kupowanie moze spokojnie ograniczyc sie do allegro :)
jedyne co mi jeszcze zostalo z takich wiekszych przedsiewziec to pranie ... ale to sukcesywnie bede robic /jak bym chciala zeby tesciowa gdzies sie stracila na kilka dni zeby mi nochala nie wsciubiala do tego/
no ja teraz sie musze ograniczyc do zakupow internetowych...
a jeszcze lozeczko materacyk, wanienki paktycznie wszystko...
a co do tesciowej to nawet nic nie pisze;-) wole sie nie nakrecac kazali sie nie denerwowac:-D

Kasia witamy z powrotem!!:-):-)
Widzę, że jak brakuje tematów na weekend to zawsze dobrze ponarzekac na tesciowa;-);-);-);-) ja mam ze swoja BARDZO dobry kontakt, może dlatego, że ograniczamy sie do "dzien dobry":sorry::sorry::cool::cool::cool2::cool2::shocked2::shocked2:

a ja wyczytalam gdzies po forach /pisze ze po forach bo trzeba na to brac poprawke/ ze ten Cordafen ktory mi lekarz przepisal jest tez czesto podawany wlasnie na skurcze ... co nie powiem troche mnie zaskoczylo ... i wyczytalam ze dopegyt wlasnie podawany sam moze powodowac skurcze macicy i przedwczesny porod ...

Kasia witamy z powrotem!!:-):-)
Widzę, że jak brakuje tematów na weekend to zawsze dobrze ponarzekac na tesciowa;-);-);-);-) ja mam ze swoja BARDZO dobry kontakt, może dlatego, że ograniczamy sie do "dzien dobry":sorry::sorry::cool::cool::cool2::cool2::shocked2::shocked2:

jakze ci zazdroszcze :D moj ma taki kontakt z moja mama i tez bardzo go to cieszy /moja mama mimo ze jest kochana jak nie wiem co, jest typowa TESCIOWA ... jak by nie patrzec wszyscy 4 mezczyzni jej corek sa u mamusi pod krecha :) oczywiscie przy nich jest miluuuusia ale nam marudzi ze to czy tamto jest zle ... /

kurcze, ja tam na swoją teściową nie narzekam, poważnie! fajna kobieta, niepracująca nigdzie, tylko w domu (może dlatego mi tak dobrze). to obiad zrobi, to mi ciuchy poprasuje, to okna pomyje, psy przypilnuje jak nas nie ma dłużej, już wiem, że z Kalinką zostanie w razie czego... jak druga mama (swoją mam 20 kilometrów stąd, ale też baaaardzo często się widujemy).

reklama
szczerze to nie wiem gdzie mnie pokieruje moja pani doktor, bo albo mowi o koperniku w krk albo o katowicach, bo jestem po bialaczce i twierdzi ze lepiej bedzie jak bedzie dobre zaplecze specjalistow i krwi na wszelki wy...
na skurcze bralam partusisten a teraz 4x1 fenoterol plus 4x1magnez...i staveran na kolatania w klatce piersiowej mi dali...

Do góry