reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
no ok.. ich wspólny syn ma dopiero 11 lat a bartek nie ma z tym nic wspólnego bo jest synem tylko teściowej..
nawet jesli tylko teść ma te kredyty.. bo teściowa przeciez nie pracuje i nie wyrazała zgody na to wszystko to na tez za to odpowiada..
musi być jakieś wyjscie.. oO

tak jest-szukajcie dobrego adwokata
moja kuzynka była z mężem w separacji ale tylko takiej ustalonej przez nich
jej mąż za jej plecami nabrał kredytów a później był zonk kiedy do niej przyszedł komornik-w dalszym ciągu była jego żoną i doopa-musiała płacić bo on się zwinął za granicę

Mea- ma rację ale zanim wejdą na pobory Bartka to musi wpłynąc sprawa do sądu, ot tak sobie bank nie może przysłac Bartkowi pisma więc bez obaw ....... tesciowej powiedz by poszukała pism od banku z zaleganiem ze spłata kredytu, w nich informuja jakie otwierają procedury i czy dom , ziemia i inne przedmioty nie są obciążone kredytem

Mea- ma rację ale zanim wejdą na pobory Bartka to musi wpłynąc sprawa do sądu, ot tak sobie bank nie może przysłac Bartkowi pisma więc bez obaw ....... tesciowej powiedz by poszukała pism od banku z zaleganiem ze spłata kredytu, w nich informuja jakie otwierają procedury i czy dom , ziemia i inne przedmioty nie są obciążone kredytem
jaki bezsens.. ;|
i przyjdzie do tego że my będziemy musieli spłacać jakies długi po kimś ;|
zaraz wybuchne..

Żona nie zawsze musi spłacać długi męża - Strefa Biznesu, Nowiny 24 - lokalny portal przedsiębiorców

hmm sama nie wiem ...

MEA pojedziemy jak Bartek wróci z pracy ..
gorzej jak mi tego nie będą chcieli wypłacic to ich komornikiem postraszę :-D

anka wedlug tego co tam pisza to niby zona nie odpowiada za dlugi ale tak naprawde to chyba jest inaczej ... moja siostra tez splaca kradyty meza idioty o ktorych nic nie wiedziala wiec albo dobry adwokat albo taniec pod dyktando banku ...

anka wedlug tego co tam pisza to niby zona nie odpowiada za dlugi ale tak naprawde to chyba jest inaczej ... moja siostra tez splaca kradyty meza idioty o ktorych nic nie wiedziala wiec albo dobry adwokat albo taniec pod dyktando banku ...

art. mówi jasno:

Ustawowa wspólność majątkowa
w tym też długowa

Aby nie odpowiadać za długi
Aby w przyszłości nie odpowiadać za długi męża, wystarczy znieść wspólnotę majątkową. Można to zrobić u notariusza, spisując odpowiednią umowę. Wymagana jest jednak zgoda obojga małżonków.

lub podpisac intercyzę

Kochanie w art. jest mowa o zaciąganiu długów przed slubem
Dług po ślubie
Kiedy mąż narobił długów już po ślubie, wszystko zależy od tego, czy żona wyraziła zgodę na zaciągnięcie zobowiązań finansowych przez męża, czy też nie.
Jeśli mąż bez zgody żony pożyczył pieniądze od bliskiego znajomego, wziął szybki kredyt, bądź podżyrował pożyczkę, której pożyczkobiorca nie spłaca, wówczas sam odpowiada za długi.
Oznacza to, że komornik nie ma prawa ściągać należności z waszego majątku wspólnego ani też z osobistego majątku żony. Może jedynie zająć pensję męża oraz jego osobiste dobra. Przykładowo - traktor, laptop, albo skuter, który należy wyłącznie do niego.

reklama
dla mnie osobiście to jest wszystko dziwne,że teściowa nic o niczym nie wiedziała
to nie jest 200 zł czy nawet 2 tys tylko 200 tego nie da się stracić tak,żeby nikt nic nie wiedział

ja na waszym miejscu spadałabym jak najdalej tej rodziny bo możecie mieć problemy

Do góry