reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Od dwóch dni zauważyłam, że coraz gorzej się czuję. Tzn nic niepokojącego, po prostu gorzej mi się chodzi, szybciej się męczę, coraz bardziej niewygodnie kiedy siedzę.

reklama
zwykłym cukrem tego nie zastapisz bo to jest poprostu inny cukier
a czym kłujesz paluszki ?? masz pena czy zwykłe jednorazówki/?
najlepiej kluć boczną czesc palca i napiac troche ten fragment co ma byc ukłuty

Wydawało mi się, że właśnie zwykły cukier najbardziej będzie pasował :-( No trudno... Do kłucia mam pena z zestawu Accu-chek active. Bratowa miała problemy z cukrem w ciąży i jej został aparat, więc mi dała :-) Tam są takie szpileczki w penie, ale ponoć wystarczy je przemyć i od nowa używać - jeśli ta sama osoba.

Teraz się zastanawiam bo ja głupia jadłam dzień przed glukozą wieczorem Kinder Bueno:( I nie wiem czy soku nie piłam też.. Dżizus nie pamiętam. Nie mogę powtórzyć badania bez skierowania chyba co nie?

No ja też płaciłam. Myślałam jednak, że jak ginka nie każe to mam nie robić. W pon. mam wizytę, więc może do pon. zaczekam z tą glukozą, ona mi powie co i jak.

Ja poszłam po weselu i ponoć mogło to mieć jakiś wpływ. Możesz zrobić bez skierowania, ale musisz dokładnie im powiedzieć czego chcesz. Mnie trzy razy wypytywały co dokładnie lekarka powiedziała, bo się bały że źle zrobią. Kosztowało to 30 zł prywatnie, w tym glukoza 75 g. A najlepiej faktycznie zaczekaj co powie gin i jakby coś to przecież może Ci dać drugie skierowanie.

co do duphastonu to roznie lekarze mowia mi odstawił po 20 tyg.
ale mówil ze jakby mnie brzuch pobolewał to wracamy
a moja kolezanka brała prawie do konca wiec ... badz tu madry i pisz wiersze

Bratowa brała do samego porodu, mi odstawili w 14 czy 15 tygodniu. Wszystko zależy czy potrzeba czy nie. Do tego brała jakieś tony lekarstw na wszystko, co jak moja gin usłyszała to się za głowę złapała po co jej tyle tego :eek: Ale tak to jest jak ktoś przewrażliwiony i w tygodniu odwiedza 3 różnych ginów... :szok:

No to ja się dziewczynki żegnam aż do jutra ;-) Płyniemy z M i jego kolegami z konferencji do Finlandii na jeden dzień :-D Już widzę jak w nocy będę szaleć na pokładowej dyskotece z zapitymi biochemikami... Alkohol będzie się lał strumieniami... a ja będę sączyć wodę i robić im kompromitujące zdjęcia :-)
Do jutra!

a ja jestem tak śpiąca że już ledwo ciągnę ten dzisiejszy dzień
b010.gif

Czesc laski !
Se was czytam ,ale jakos czasu ostatnio brak na pisanie ...kurde czy rozumiecie to ze teraz jak maly w szkole ja jakos mniej czasu mam niz jak on biegal po domu ...no masakra tak mi jest sie ciezko przestwic po tych wakacjach.
Wogole noce mam koszmarneee ,nie dosc ze łapia mnie skurcze w łydkach tak bardzo ze syry pozniej bola caly dzien i kuleje ahhaha !!!! a aspargin łykam alez owszem i gowno chyba pomaga ! To na dodatek budze sie po kilka razy w nocy bo jest mi zwyczajnie niewygodnie ,ciało mnie boli jak bym spała na podlodze chyba !!!! TOZ TO SZOK !!!! Jeszcze takie 2 -3 nocki i chyba bede spala na stojaco w niewyspania !!!
Moj synus kopie mnie czasami tak mocno ze az wykrzywiam sie na twarzy - musi to byc nie zrozumialy i komiczny widok dla przechodniow co mnie mijaja w tym oto momecie :) NO i wybudza mnie oczywiscie w nocy 2-3 w nocy on moje dziecko zaczyna odstawiac takie charce ze zapomnij o spaniu !

Joanna - mój też w nocy szaleje. Budzi mnie. Ale mam sposób. Pewnie to przypadek ale jak sie obudze to pije pare łyków wody, on się uspokaja a ja dalej w kime ide.

Właśnie sie sama zaskoczyłam. Zjadłam pierogi z kapustą i grzybami i zagryzłam je mleczną czekoladą. Niezły miks - smakowało mi więc mam nadzieję że wymiotować nie będę.

No to ja się dziewczynki żegnam aż do jutra ;-) Płyniemy z M i jego kolegami z konferencji do Finlandii na jeden dzień :-D Już widzę jak w nocy będę szaleć na pokładowej dyskotece z zapitymi biochemikami... Alkohol będzie się lał strumieniami... a ja będę sączyć wodę i robić im kompromitujące zdjęcia :-)
Do jutra!

Uwazaj na chorobe morska:-Dno i koniecznie pokaz nam te kompromitujace zdjecia:-D

ASKA ja tam nie narzekam:no:mi nawet nocki mijaja niezle tylko najgorzej jest sie przerwócic na drugi bok:-Dstekam jak stara baba:-D

moje wyrazy wspolczucia ... ja przesypiam nocki od deski do deski :D mala najwiecej szaleje wieczorkiem a potem jak tatus sie przytuli to juz cisza i spokoj :) niech wieze to pora spania :D

a ja wlasnie ostatnie 2h przespalam nie wiem co mi sie dzieje ale tak mnie lamie popoludniami ze szok !!

reklama
Do góry