reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Jeśli chodzi o usypianie to ja też zmagam się z nauczeniem Magdy zasypiania w łózeczku, u nas to jest dopiero historia Magda już umiała zasypiać w łóżeczku, było tak przez miesiąc, ale niestety się skończyło i to przez niekonsekwencje rodziców:confused:
tzn. pozwoliliśmy jej kilka razy zasnąć w bujaczku, kilka razy na rękach po wypiciu butli, i tak się Magdzi pokręciło i był ostatnio problem, ale ja uparcie kładę ją teraz do łóżeczka i od nowa uczę zasypiania. :tak:
Już dwa dni zasypia znów w łóżeczku, tzn. czasem pomarudzi trochę, ale w końcu zasypia, tak zabawnie marudzi brzmi to łeju łeju łeju, ejo ejo ejo, łeju łeju łeju, a potem to jest już EJO!!!!!!!! EJO!!!!!!!!!!! EJO!!!!!!!!!!!!!!
hihihihii

reklama
Witam!
U nas dziś jakiś marny dzień, wogóle nie mam humoru...a do tego Wiktor rano jak się obudził o 7 dał straszny koncert...a wieczór też nie chciał zjeść ani spać...dopiero teraz go dokarmiłam przez sen...i śpi...odpukać!:-)

Kasia, Sylwia podziwiam Was za tak szybka decyzję o powiększeniu rodziny....no i życzę powodzenia w staraniach:-):-);-);-)

Magdalenka nie łam się, jak już masz pierwsze sukcesy w samodzielnym usypianiu to musisz być twarda!!...hehe...i kto to mówi co??...ta co dalej dziecko na rękach usypia!!:-( ale obiecuję...jak Tobie się uda to i ja przystępuję do działania:crazy:

Asmodis hmmm...szkoda ze spowrotem macie kłopot...kurcze ciężko tak znaleźć przyczynę, ale życzę Ci obyś szybciutko ją wykryła i Eryczek miał śliczniutką gładziutką skórkę!!:-):-)

Jutrzenka też patrzyłam w Carrefurze na te Pampersy i też kosztowały 91zł i nawet był karton otwarty....i są w nich chyba 2 albo 3 paczki tyle że w białej folii i pisze na nich to samo co na tych naszych normalnych...więc to chyba też polska partia:-:)-(

Viki, Kasia super te historyjki...naprawdę wzruszające:-):-)

Miłego wieczorka:)

sylwia nawet mi nie mow ze pawłowi mialo by sie odmienic i lozeczko bedzie beee
wydaje mi sie ze tym razem bede konsekwentna bo przy damianie wlasnie nie bylam..ale on mial charakterek podobny do Darii od agaty i dlugo zasypial w wozku (haha 2 godziny bujania i kolysania wozkiem na wszystkie strony a spal 20-30 minut:szok:)pozniej ze mna w lozku a dopiero okolo 10 miesiaca uczyl sie spac w lozeczku i nie bylo to latwe:tak:

ann może zrob sobie suwaczek bedziemy wtedy wiedzialy ile ma twoja córcia:-)

viki ja na solarium smiga co 2 dzien ale u mnie jest takie mocna ze przerwe musze robic bo glupio wygladam taka bardzo opalona.
a co wy dziewczyny tak ciagle o dzieciach i dzieciach???
hehhehee

Hhe Viki trzymam kciuki zeby ci sie udalo.
Ja ciagle do meza powtarzam ze w wychowaniu najwazniejsza jest konsekwencja, szkoda tylko ze sama sie do niej nie stosuje:) Ale jakos tak nie potrafie:((( Jak Go nie wziac i nie przytulic jak On tak mocno placze:))
Tylko ja to sobie tlumacze tym ze Marcel na codzien to jest grzeczny. Odkad sie urodzil wszystkie noce ladnie przesypia, budzac sie tylko na karmienie, no i chodzi spac juz o 19 wiec mam duzo czasu dla siebie. Wiec chyba moge w nagrode pozwolic mu zasnac w objeciach mamusi skoro to tak lubi. Wiem, wiem ze to nie wychowawcze:(((

.
a co wy dziewczyny tak ciagle o dzieciach i dzieciach???
hehhehee

no dobra to ja z innej beczki...masakrycznie wypadają mi włosy:szok:juz zaczynam sie bac ze łysieje;-)niby mowia ze wypadanie wlosów to jeden ze skutkow ubocznych narkoz, znieczulen do operacji itp...to by sie zgadzało...bo mialam cesarke..

wiec moze macie jakies sposoby albo sprawdzone produkty by ratowac moje wlosy???

ataata a moze poprostu zmierz mi twoj rozek centymetrem i ja zmierze swoj i porownam!
No tak, mądra agata nie wpadła na taki pomysł:sorry2:

moj rozek ma zaledwie 73x73 chyba za czesto go piore i zmalal :))
pomocyyyyyyyyyyy ja chce wiekszy rozekkkkk ataataaaaaaaa
i zabij mnie teraz stefanka bo obiecałam a nie wywiązałam sie, obiecuje jutro z rana zmierzyc i napisać, no chyba ze mam teraz Darie obudzic i wyjąć z niego i pomierzyć:confused: no ale to wtedy bedziesz mnie miała na sumieniu:-p

viki plis poratuj zadałam ci pytanko na watku o jedzonkach...
A co do usypiania, to ja tam sie juz nie stresuje, mała spi we wózku i niech se tam zasypia... jak bedzie starsza i bardziej kumata to wtedy sie moze wezme za wychowanie:-D bo na tą chwile bym musiała brac Deprim i Persen Forte zeby nie ześwirowac przy usypianiu jej w łóżeczku, a i sąsiedzi zza ściany by mnie chyba zlinczowali :-D

ja biore witaminy takie dla mamus i mi jakos sie trzymaja wlosy :))
a ty cos bierzesz?? bo wiem ze skrzypovita jest dobra chociaz w polsce falvit tez dobry.

ataata budz mala :)) adrenalina ci wzrosnie i wogole sie rozbudzisz bardziej a Daria sie chetnie pobawi z mamusia !!!

reklama
Do góry