reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

no to piszę jeszcze raz :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Viki straszną miałaś noc - nie zazdroszczę - Może Damian coś zjadł i mu siadło na żolądku - ja miałam tak jak byłam mała - wystarczyło że nie pogryzłam marchewki i już gorączka, która mijała zazwyczaj tak szybko jak się pojawiła.
U nas tez w nocy pobudki co godzinę rano byłam jak przez wyrzymaczkę przepuszona.
Annn - cieszę sie że Magdusia ma się już dobrze i może się cieszyć z życia pełną gębą :tak:

Jeśli chodzi o sterylizację to tez nie jestem za tym żeby przesadzać i wygotowuję tylko przed pierwszym użyciem a potem tylko zalewam wrzątkiem. Niektóre matki w ogóle nie zwracają na to uwagi i ich dzieci są zdrowe, a co najbardziej mnie szokuje , jak mamuśka bierze do buzi smoczek a potem daje maluchowi :no:

Dotka zazdrość mnie zżera ;-)

reklama
oczywiscie kazda z nas ma swoje poglady na wychowanie dzieci i pielegancje ale ja na wszystkie z was ktore maja inne zdanie niz ja OBRAZAM SIE !!!
a szczegolnie na ciebie agato!! hehehhe

hmm ciagle sie oszukuje co do tego tematu :)) magdalenka przykro mi ale na ciebie tez sie obrazilam !!
:)

dzis Paweł przewrócił się sam z brzucha na plecy:-)
ma dzis nie najgorszy humor i mam nadzieje ze dzis da mi sie wyspac bo o 7 musimy wstac by zawieźć damiana do szkoły..

viki wspolczuje tylu obowiazkow ale dasz rade!! a niedlugo mama przyjedzie a pozniej valdii...szybko zleci!

no ja jakos nie umiem tak pozytywnie myslec....no ale coz..staram sie ..jedyny plus tego wszystkiego to utrata kilogramow...z dnia na dzien waze coraz mniej...jeszcze 4 kilo i wróce do wagi sprzed ciąży z damiankiem:tak:

oczywiscie kazda z nas ma swoje poglady na wychowanie dzieci i pielegancje ale ja na wszystkie z was ktore maja inne zdanie niz ja OBRAZAM SIE !!!
a szczegolnie na ciebie agato!! hehehhe
Hmm:oo2:
To tak powiadasz Stefanko...:crazy:
A ja słyszałam, ze podobno Twoja Gajunia to bardzo bardzo grzeczna, spokojna, ułożona i mądra dziewczynka, która bardzo szybko się uczy...:evil::evil: W takim razie w odwecie wysyłam do niej moją grzeczniutką Daruśkę... ona już nauczy Gajunię jak dac mamusi popalić!!!:evil::evil::-D:-p:-D
:evil:

Magda jak wklejasz link do posta to zawsze odchacz to: Automatically retrieve titles from external links . Bo właśnie jak nie odchaczysz to i link nie wskoczy i pożre Ci całego posta pod linkiem:tak:;-)

viki brawo dla Pawełka:tak: Moja Darucha choc nienawidzi lezec na brzuchu to juz jakis miesiąc temu mi sie z brzucha pare razy przewracała ale tylko na bok. Na plecki jezcze:no:. A tak wogóle to sie zastanawiam jak to bedziemy miały przekichane jak przyjdzie przestawić czas na letni:szok: To nam dzieci będą robić pobudke o 4 czy 5 rano:szok: Masakra trzeba bedzie je jakos przestawić, ale pewnie szybko nie pójdzie:baffled:

reklama
A tak wogóle to sie zastanawiam jak to bedziemy miały przekichane jak przyjdzie przestawić czas na letni:szok: To nam dzieci będą robić pobudke o 4 czy 5 rano:szok: Masakra trzeba bedzie je jakos przestawić, ale pewnie szybko nie pójdzie:baffled:

A to nie jest raczej tak, że właśnie godzinkę później będą się budzić (jak wg czasu zimowego budzą się o 6 to wg letniego będzie to 7) ??? Zegarki przesuwa się do przodu.

Ale zazdroszczę Wam dziewczyny, że planujecie wakacje nad morzem. Nam to w tym roku nie będzie dane. Musimy zbierać kasę :((

A co do sterylizacji, to trzymam stronę większości (cóż też podpadnę stefance;-))
I tak w okresie "co do rączki, to do buzi" nie zapanujesz nad tym.
Ja sterylizowałam butelki codziennie przez jakieś 1,5 miesiąca. Teraz myje bardzo dokładnie w płynie do naczyń i sterylizuję co 2 dzień. Nie wyparzam smoczków w międzyczasie.

A u nas Szymon odpuścił sobie dziś drzemkę o 17 i byłam w szoku bo bez problemu wytrwał do nocnego spania, czyli do 19.45.
4 i pół godziny bez snu. Jestem w szoku :szok::szok:

Do góry