reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

albo mam chinskie znaczki albo pusta biala strone ....

a myslalam ze tylko mi nawala :no: od kilku dni mam okazje posiedziec przy kompie i nawet poczytac sobie nie moge :wściekła/y:

reklama
Witajcie Kochane :-)
My już nie śpimy i szykujemy się do szpitala... Nie powiem,żeby mi się jakoś szczególnie spieszyło, wszystko robię z prędkością ślimaka, żeby to odwlec...

Serdeczne życzonka i buziole dla Marcelka na 5 miesiąc i oczywiście dużo zdrówka, żeby sobie plamki i wysypka poszły w siną dal;-)

hej czyżbym ja pierwsza była???

STO LATEK MARCELKU BUZIAKI
dzięki za kciuki w czwartek mamy szczepienie to od razu pokaże to lekarzowi

viki i madzia fajnie że skie spotkałyście może wreszcire ja i vi,ki sie spotkamy już 2 raz ale tym razem w innym kontekście:-D:-D

Kasiu trzymaj sie złotko

a co do herbatek to Kuba na początku pił bobofen taką mieszankę ziołową ona jest całkiem bez cukru ale strasznie mu to szło nie chciał pić woda a w zyciu pluł ile sie dało potem zaczełam mu dosładzać glukozą ale glukoza jest bardzo kolkorodna wreszcie zaczął pić herbatkę hippa najpierw koperkowa teraz melisa z jjabłkiem ale nie wypija więcekj niż 100 ml i to do godz 18 na wieczór nie daję już słodkości

teraz jak pije soczki daję mu albo nektary albo soczki rozrobione z wodą tylko naturalny marchewkowy pije sam. Dostaje na zmianę jednego dnia herbatkę jednego soczek.
Pozatym zawsze wieczorem myję mu dziąsełka po jedzeniu i czasem rano lub w południe

dodatkowo czytałam że jakd dziecku wyjdą juz zęby to można podawać kropelki z fluorem w zależnośći od stężenia fluoru w wodzie pitnej w kranie lub w wodzie mineralnej. Takie info posiada lekarz pediatra i on może zapisać takie kropeli. Zapobiegaja one w dużej mierze pruchnicy. Słyszałam że nie poleca sie tych kropelek poniżej 6 miesiąca ale to wszystko zależy od lekarza i stężenia fluoru.

U nas marna pogoda pada deszcz a mieliśmy iść dziś do zoo:baffled::angry:

życze wam miłego dnia:-D

Spóźnione ale serdeczne życzonka dla OLISIA, trzymam kciuki....:-):-):-)

Sto latek dla MARCELKA, oby wszystkie krosteczki i plameczki znikły z uroczego chłopca...:-):-):-)

No i imieninowe życzonka dla MONI. Buziak Kochana...:-D:-D:-D

Wczoraj mnie nie było bo szanowny mąż od rana okupował kompa :wściekła/y:

Co do herbatek to my na zmianę rumianek i kpoerek hipp i jabłko z melisą BoboVita. Czasem dostaje też czystą wodę i pije bez piśnięcia. Julka mleko je bez problemu. Więc jakoś jestem spokojna, a bojąc się o cukier zawsze można rozrobic słabszą tą herbatkę.

Aneczka co do przekręcania się to nie bardzo mogę poóc bo Julka z brzuszka na plecy przewraca się dośc dawno bo jak miała 2 miesiące to to robiła, a teraz to już wogóle szaleństwo bo jak ją położę to z pleców na brzuch, z brzucha na plecy i tak w kółko... tylko że przewraca się tylko na prawą stronę na razie... Ale to podobno na początku tak jest.

Co do wóżka typu parasolka to Agatka ma 100% racji. Typowa parasolka nie ma rozkładanego oparcia, tylko siedząca pozycja ;-):tak:

Grzeczotka mam nadzieję że twoje obawy są mylne.... :tak:

Viki, Madzia fajnie że udało wam się spotkac. :tak:

U nas pogoda do niczego, bllleee.... Ale może uda się na jakiś spacer wyskoczyc.

Witam.

Sto latek dla Marcelka, buziaczki :-)

Monia wszystkiego naj naj w dniu imienin, zdrowka i pociechy z Twoich dwoch wspanialych mezczyzn. I duzo milosci :-)

U nas dzis noc jak wczoraj i po cicho zaczynam miec nadzieje ze tak zostanie :tak:, najpierw spanie do 7:30 a potem od 8:30 do 10:20 :szok::szok:. Ale to pewnie przez pogode. Ale moze to nowe zwyczaje :laugh2::laugh2:

Kasia trzymam mocno kciuki

U nas pogoda narazie do bani. Wczoraj planowa,lismy ze jak bedzie ladnie pojdziemy na spacerek i na obiadek na miasta ale chyba nic z tego. A na 16 ide na imieniny do kolezanki Moniki.
Milego dnia

Monia wszystkiego najlepszego w dniu imienin. Dużo zdrówka, szczęścia i spełnienia marzeń a w szczególności tych najskrytszych:-)

Marcelek baaardzo dziękuje wszystkim cioteczkom za życzenia. Kazał powiedziec Wam, że jestecie KOCHANE;-):tak:

Marcelkowa buzia wydaje mi się, że wygląda ciut lepiej. Plamki nadal są, choc chyba są bledsze:-) Wysypka z pleców nie zniknęła:-( No nic, poczekam jeszcze i poobserwuję Go.

Kasia czekamy na wieści

Sylwia jak by to było jakieś uczulenie to zawsze możesz dac Calcium,to nic nie zaszkodzi... z na pewno załagodzi wysypkę.

Moja Julcia ma od urodzenia plamkę na policzku :-:)-:)-:)zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: niestety...

reklama
Witam!

Ja tylko na chwilkę, bo zaraz spadamy na obiadek do moich rodziców, ale zaglądnę później i postaram sie wszyściutko nadrobić;-)

Najlepsze życzenia dla Marcelka,
STO LAT !!!!!
:-):-):-):-)
Buziaki:):):)

Kasia pamiętaj ... jesteśmy z Wami!!!!! Powodzenia:-)

I wielkie dzięki za pamięć i życzenia ... ależ mi się milutko zrobiło ... kochane jesteście
:tak::tak::-):-):-):-):-):-)

Miłego dnia ... choć pewnie wszędzie leje:crazy: ... ale mimo wszystko;-)

Do góry