reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Hej wszystkim

Buziaki i duuuuuużo zdrówka dla Olisia

ja nawet wczoraj się nie pożegnałam wieczorem ale już czasu nie miałam szliśmy na grila kolację do znajomych i małego trzeba było wykąpać i uśpić wcześniej i został sam z babcia my wróciliśmy dopiero dziś o 10 rano
i nie było tak zle dla obu stron mały tylko raz sie na jedzenie obudził babcia nakarmiła i spał do rana uśmiechnięty zadowolony a mama tez bo wreszcie wyszła do ludzi :-D:-D

niestety chyba też sąi złe wieści mój mąż jest obciążony choroba genetyczną tworzą mu się na kościach narośla kostne mieliśmy nadzieję że Kuba nie przejmie tego ale niestety chyba wymacałam na żeberku jakieś zgrubienie muszę to lekarzowi pokazać martwię się żeby nie przeszkadzało to w tym miejscu.:baffled::crazy::no::wściekła/y:
Brat mojego R ma córkę ona ma strasznie dużo tego na całym ciele już jak miała 3 latka musiała przejść operacje rączek bo nie kogła swobodnie nią ruszać miała ścierane te narośla ale to sie od nowa tworzy ona ma tego pełno na całym ciele i to bardzo widoczzne jest

Boże obym był przewrażliwiona:baffled::angry:

reklama
Witajcie w ten kolejny pochmurny dzien;-)
Nadrobilam te pare:baffled: stron (tylko pare) i widze ,ze pojawil sie temat spania w osobnym pokoju.
Musze pochwalic mojego starszego synka bo bez problemu spi w swoim pokoju od 6miesiaca.My postanowilismy ,ze przeniesiemy go poki sam nie siada w lozeczku i nie widzi czy jestesmy w pokoju czy nie.Wszystko poszlo super.
Jutrzenko my tez mamy 2 poziomy w domu i czesto jak dzieci spia jestem na dole albo nawet w mieszkaniu u rodzicow lub u brata.Swietnie sparawdzaja sie nianie elektroniczne.
Nie wiem tylko jakie moge Ci polecic bo my mamy jakies super tanie z allegro.Ciezko znalezc sprawne tej firmy bo to stary model ale nam sie w koncu udalo i jestem zadowolona bo wlaczaja sie nawet jak dziecko sie tylko rusza:tak:
A tak z innej beczki to jak zachecic mojego leniuszka do przekrecania sie na plecki:sorry2:Udalo mu sie 2 razy a potem koniec.Macie jakies dobre sposoby na zachecenie do tej gimnastyki?

aneczka ja tez mam taki problemik z koim leniuchem dziś o dziwo przewrócił sie z bucha na plecy po raz 2 hura:-D aż dwa racy całe i to wlaśnie jest jego rekord nie chce mu sie chyba macham grzechotkami trochę go sama przekręcam turlam go delikatnie z buszka na plecki i odwrotnie może zajarzy o co chodzi:-D

Grzechotko mam nadzieje ,ze to nie ta choroba u maluszka:no: Trzymam kciuki zeby to bylo tylko Twoje przewrazliwienie:tak:
Ja swoja droga tez kiedys wyczulam guzek u malego na glowce i przy okazji usg bioderek prosilam technika zeby to zobaczyl.Okazalo sie ,ze to tylko wstawka kostna i ,ze jak glowka urosnie to sie to schowa.Potem znalazlam u niego bardzo powiekszone wezly chlonne potyliczne.No i przy mozliwej okazji tez mu USG zrobilam:zawstydzona/y:;-)
Wiem ,ze jestem potwornie przewrazliwiona ale po kilku latach pracy na hematologii dzieciecej boje sie potwornie o te moje sloneczka

Grzechotka trzymam kciuki żeby się okazało że jesteś przewrażliwiona;-):tak:

Aneczka wiesz jak to jest z dzieciaczkami. Ty możesz się produkowac i wymyślac różne sposoby a Antoś, jak nie będzie chciał się obrócic to i tak tego nie zrobi. Powiem Ci, że Marcel się już tego nauczył ale też baaaardzo rzadko się przekręca, taki z niego leń:no::crazy:
A co do spania w drugim pokoju to poczekam chyba właśnie do skończenia 6 miesiąca. A w tym czasie będę się przyzwyczajac do tej myśli, hehe;-)

no nie dziwię się ja staram sie zachować zdrowy rozsądek ale ciężko mi to przychodzi narazie nie panikuję

ZDRÓWKA, SIŁY I SERDUCHA JAK DZWON
3.gif

ORAZ UŚMIECHNIĘTEJ, SZCZĘŚLIWEJ MAMUSI
KOCHANEMU OLISIOWI

życzy Ciocia Madzia i Wiktorek !!!

Grzechotka obyś była przewrażliwiona, tego Wam życzę :tak:

Olisiek jeszcze raz dziękuje za życzonka:-)
Jejku tak mnie dzisiaj Młody wystraszył, że szok. Od rana właściwie nie śpi, bo Go chyba brzuszek boli. W pewnym momencie zaczął tak przeciagle wyć, że aż powietrza nie mógł złapać, jakiś spazmów normalnie mi dostał. Już mieliśmy gnać do szpitala, ale na szczęście jakoś udało się Go uspokoić. Trzymajcie jutro kciukasy, tak czuję, że nas zostawią na tej obserwacji, oby jak najkrócej. Chyba nie będę laptopa do szpitala brać, ale napewno do kogoś się odezwę sms-em co i jak ;-)

Kasiu jasne że będziemy trzymac kciuki.

W obliczu Kasi zmartwień mój problem jest baardzo mały ale mimo to ja się martwię i proszę Was o pomoc.
Marcelowi jakiś czas temu wyskoczyła taka plamka nad skronią, potem sie powiększała, potem wyszło tez po drugiej stronie. Myślałam że to od mleka, które wprowdziłam mu już dośc dawno. Więc odstawiłam mu je i próbowałam na tym sojowym. Problem jest w tym że robi się jemu coraz gorzej na tej buźce:wściekła/y::angry::angry: a do tego jeszcze dostał wysypki na plecach!!!!:wściekła/y::angry::szok:
Nie wiem co to może byc:-:)-:)-( Acha, no i do tego jeszcze prawie wogóle nie chce jesc:wściekła/y::angry:

reklama
Sylwia a byłas u lekarza z wysypką? a poczytaj o trzydniówce w necie - moze to to. na necie wprawdzie pisze o wys. temp. ale lekarka moich siostrzeńców powiedziała ze niekoniecznie musi byc z temp.

Do góry