reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

wlasnie wczoraj o tym rozmawialysmy z viki bo ja planuje przeniesc Gajutka juz na dniach. a dlaczego wy chcecie tak zwlekac?? ja czytalam ( tak jestem molem ksiazkowym ) ze najlepiej ok 6 miesiaca zycia dzidzi. ja oczywiscie tez mam opory ale mam nianie z monitorkiem ruchu to jak cos to alarm bedzie :))
a i chcialam dodac magdalenka ze dla Gai napewno bedzie lepiej podobno spac bo J pochrapuje w dodatku zawsze staramy sie cichutko zachowywac ale niestety czasami dostajemy np. atakow smiechu :))

reklama
Ja to jakoś tak sama nie wiem...
Mamy w mieszkanku dwa pokoje w tym jeden maleńki w który stoi mały regalik i wersalka, a w drugim taki większy i tam jest z nami mała. Jak będziemy ją przenosic to musimy tą wersalkę wywalic....
Kurcze... Nawet nie chcę o tym myślec... Najwyżej później będę walczyła...

Sylwia moj maz jest za tym ze jak tylko wykonczymy malemu pokoj (narazie robimy w nim gipsy wiec jeszcze troszke sie zejdzie) to zeby malego przeniesc, bo waza ze jak on przesypia noce to lepiej wczesniej. Ja tez mam takie zdanie tylko ja mam jedno ale.... Jego pokoj jest na innym pietrze niz nasz. Na to moj R ma oczywiscie odpowiedz ze widzial na allegro takie elektroniczne nianie z monitorem ruchu co pisze Stefanka i nie wiem jak w jej urzadzeniu ale on jeszcze widzial take z kamera na podczerwien montowana na lozeczku i malym monitorkiem ktory mozna sobie postawic w sypialni wiec nie tylko slyszysz czy maluch placze i sie porusza ale mozesz go pogdladac :tak::tak::-). Wiec w sumie jest to dobre rozwiazanie, ale pewnie i tak bede przezywala. Ale z drugiej strony wiem jak ciezko jest oduczyc potem dziecka spac z rodzicami. Mojego R brata corka ma 7 lat i niby zasypia w swoim pokoju ale kazdej nocy jak sie obudzi to przylazi do nich do lozka i juz ich szlag trafia.

stefanka co do ksiazki to tak duzo praktycznych rad do tego sa płyty dvd na których sa zabawy i opieka np jak przekrecac dziecko przy przewijaniu powiem ci ze dostałam kilka ksiazek o niemowlakach i pielęgnacji ale ta jest naprawdę ciekawa Ten facet to fizjoterapeuta i naprawde mądrze gada

a co do przeniesienia dziecka do swojego pokoju to ja poczekam aż Kuba będzie przesypiał całą nockę a poza tym u Kuby w pokoiku chociaż juz jest zrobiony jest graciarnia nie mamy jeszcze dużej szfy wnękowej i wszystkie ciuchy w kartonach u Kuby stoją hhhehe:-D:-D

Ja zaczełam o tym myslec dlatego że, jak wiadomo staramy się o następną dzidzię, i wtedy może byc cieżko:crazy::tak: Choc pewnie nie będzie łatwo jak Go przeniosę bo Marcel nie przesypia jeszcze całych nocy:no: Będę musiała kursowac z jednego pokoju do drugiego:szok: Muszę to jeszcze przedyskutowac z R.

A ja niedawno wróciłam z kolejnego spacerku, taka u nas piękna pogoda:-):tak: Pojechałam z siostrą i jej dziecmi do parku, Ale się wyhasałam:-):-p Fajnie było:-):tak::-):tak:

https://www.babyboom.pl/forum/dzieciaczki-f62/pokazcie-jak-wasze-dzieci-spia-779/
Jak będziecie miały wolna chwilkę to sobie popatrzcie. Ja się strasznie uśmiałam z tych dzieciaczków, jak potrafią śmieszne pozycje do spania przybierac

sylwia niezle te dzieciaki:-D

A moja Darucha wlaśnie zjadla.... uwaga...230ml:szok:
Masakra jakas! Dopiero co biadoliłam że wogole nie chce jeść, a tymczasem pożera na dobranoc coraz wiecej:szok: szkoda tylko ze po takiej dawce żarełka itak sie budzi miedzy 3 a 4:crazy:

a wogole dzisiejszej nocy jakos cos mnie przebudziło (ale nie Daria) poprostu sie obudzilam o 3,30 patrze do łóżeczka a ta leży na boku i syczy do miśków z ochraniacza:szok::-D normalnie zaczęłam sie smiac, a ta mnie zuważyła i gada do mnie:szok:
I tak sie zastanawiam czy ona tak codziennie sie przebudza i coś knuje z tymi miśkami a ja smacznie śpie?? Hehe może tak być:-D:laugh2::-D

Kasia super z tym przedszkolem i mieszkaniem .... proszę, to się nazywa opieka państwa!!! Nasz rząd powinien brać przykład:tak:
I najważniejsze ... strasznie się cieszę, że Ci się humorek poprawił. Tak trzymać:-):-):-)

Stefanka ataki śmiechu powiadasz??!!!:-D:-D:-D

Sylwia jeśli chodzi o osobną sypialnię to ja ma problem rozwiązany bo mamy mieszkanko 36 m i jeden pokój więc jakbym nawet chciała to LIPA! Ale gdyby były warunki, czemu nie?:-)

Ataata Ty i Twoja Darusia jesteście po prostu jedyne!!!:-D:-D:-D

A my dziś byliśmy po raz pierwszy w życiu Wiktorka z tatą na ... rybach!!! Wiktorek był pod wielkim wrażeniem , nawdychał się świeżego powietrza, pospał nad wodą ... i chyba jutro znów się wybierzemy tyle, że na dłużej. No cóż ... tata wędkarz zachwycony ... myśli że syn pójdzie w jego ślady ... dobre, hehehe:-D:-D:-D

Ja spadam, bo mi Ł zaprasza mnie na romantyczny wieczór ... ciekawe....
Miłej nocki:-):-):-):-)

Ufff w końcu mój przedszkolak usnął ;-)
Chyba przez to przedszkole pomieszało Mu się w główce i wydaje Mu się, że już jest dorosły... Najlepsze jest to, że o tej porze On nawet zmęczony nie był tylko cały czas się śmiał i zagadywał zabawki, w końcu Go chyba to gadanie zmęczyło ;-)Ciekawe czy rano też mi zrobi pobudkę o 5?? Podejrzewam, że tak, bo skoro ma się buźkę to trzeba jej używać ile wlezie :-)

reklama
Ej no ja przepraszam, że tak post pod postem, ale Wy oszalałyście???? Śpicie już???? Kurcze no sama z sobą nie będę gadać;-) Pryzybelka miłego dnia :-)

Do góry