reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Jutrzenka my właśnie taki mamy dostac na chrzciny już jedna ciocia sobie taki prezent zarezerwowała fajnny jest

wiem co znaczy mało miejsca ja mieszkałam na 27 metrach i jak zaczeliśmy kupować wyprawkę dla Kuby to nie było gdzie upychać wszystkiego jak w składziku było ale na szczęście tydzień przed narodzinami sie przeprowadziliśmy do większego tylko 54 m ale zawsze więcej niż 27:-D

i kto tak powiedział że nie masz sęsownych argumentów??

reklama
Dziewczyny muszę Wam się pochwalić :-)
Od dzisiaj Oliś jest przedszkolakiem :-):-):-) Była pracownica socjalna i wpisała nas na listę do przedszkola integracyjnego, będzie nas to kosztowało całe 0 funtów za dzień, tylko wyżywienie kosztuje 2,5 funta :-) Transport będzie zapewniony autobusem przedszkolnym, przez pierwsze kilka miesięcy Oliś będzie chodził do przedszkola tylko dwa razy w tygodniu, później już codziennie. Będzie miał tam zapewnione zajęcia z rehabilitacji, logopedę i zajęcia z nauki życia :-D Choinka jak ja się cieszę, odsunęłam złe myśli na bok, bo przecież musi być dobrze:-)
Także już od przyszłego roku od września lub od września 2010 Olisiek będzie śmigał do przedszkola. Wszystko zależy od tego czy załapie się na przyszły rok z listy rezerwowej, jak nie to trudno, rok w tą czy w tą nas nie zbawi ;-)
No i mamy dostać papiery o mieszkanie socjalne i dodatek mieszkaniowy, oby się udało. Na mieszkanie socjalne można czekać nawet kilka lat, ale mamy to szczęście w nieszczęściu, że przy naszym przypadku będziemy gdzieś w czubie listy, a za kilka lat mieszkanko będziemy mogli sobie wykupić za jakieś śmieszne pieniądze :tak:
Od razu mi się humor poprawił, tymbardziej,że Oliś jak tylko mógl czarował pracownicę socjalną i z miejsca podbił jej serce. Ma się tego lovelaska nie ;-)

Kasiu no widzisz szklanka jest do połowy pełna a nie pusta:-D
cieszę sie razem z tobą a swoją drogą to naprawdę jestem zaskoczona że za granicą takie udogodnienia mają Polacy
super :-D:-D:-D:-D

Grzechotka, nie tylko Polacy, tutaj jest po prostu prawdziwa opieka socjalna, a nie to co w Polsce ;-) W Polsce opieka socjalna jest tylko z nazwy, podobnie jak to państwo prorodzinne...
A tak wogóle to @ się u mnie pojawiła i może za kilkanaście dni znowu zaczniemy starania:baffled: Miałam nie próbować, ale jakoś tak mnie coś korci... Mój tatuś by się ucieszył jakbym Mu wnuka sprezentowała na Jego urodzinki w lutym;-)
Oliś był prezentem na dzień ojca (tatuś się dowiedział o wnuku 23 czerwca, 24 czerwca już piaskownicę robił, w której jak narazie moje suczydła się bawią) to może teraz prezent urodzinowy. Ewentualnie staranka za 2 miesiące to wtedy moja mamuśka bedzie miała prezent na urodziny w kwietniu ;-)
Kurcze, poprawil mi się humor, nie ma co :-) Tylko moje dziecko jakieś tak dzisiaj antymamusiowe jest, pracownicę socjalną bajerował i wogóle, a jak mamusia chce Go wziąść na rączki to jest marudzenie i chce, żeby Go położyć z zabaweczkami i nimi się zajmuje, a nie mną. Robię się zazdrosna o tego osiołka i słonika Jego :baffled:

ha a co ty myślałaś teraz osiołek a zaraz laski zaczną przychodzić i będzie tylko część mama co na obiad ? lecę cześć mama:-D:-D:-D:-D

Ja Mu dam laski :-p Już mam synową upatrzoną ;P Nazywa się Nelly i jest 4 dni od Olisia młodsza ;-):-p Tylko ciekawe co Młody na te mamusine plany:-)
Pewnie będzie tak, że Młody wejdzie do domu, będzie Mamuśka podaj piwko, a ja będę jak w zegareczku chodzić ;-)Albo pożyczy młoteczka od Krzysia i tak mnie będzie tresował ;-)
Jejku, żeby tylko moje dziecko kiedyś tego nie przeczytało i nie podłapało, bo cienko bedzie ze mną :-)

wiesz co za dobrych jeszcze przed Kubusiowych imprezowych czasów jak chodziiśmy na party jakieś to zawsze nasz przyjaciel nakręcał wszystko na kamerę albo zdjęca robił poczym montował to wszystko w taki film i z każdej imprezki Mocno zakrapianej mamy dokumentację ja mówię że trzeba to w jakimś sejfie pozamykać bo jak kiedyś taki 17 letni Kubuś to obejrzy to powie Jezu ale moi starzy balowicze byli jak oni tak mogli to ja tez:-D:-D:-D

O rany Kasiu ale super z ta opieka socjalna :szok::tak:
No i Ty sie zalisz ,ze prezes woli polezec?? Ja wole zeby Tosiek lezal i sie troszke sam bawil zabawkami ale on wlasnie taki synus mamusi.Woli na raczkach a zabawki ma w nosie.:baffled: Moze pokaz tego osiolka , kupie mlodemu zeby tez chwile jego bajerowal zamiast ciagle mamusia i mamusia;-):-D

witajcie mamuski
u nas dzis pogoda ochydna wiec o spacerku nie moze byc mowy, siedzimy mama na bb a Zaki oglada MINIMINI i sknerusa, w nocy po raz kolejny udalo mi sie oszukac malenstwo herbatka
O rany Kasiu ale super z ta opieka socjalna :szok::tak:
No i Ty sie zalisz ,ze prezes woli polezec?? Ja wole zeby Tosiek lezal i sie troszke sam bawil zabawkami ale on wlasnie taki synus mamusi.Woli na raczkach a zabawki ma w nosie.:baffled: Moze pokaz tego osiolka , kupie mlodemu zeby tez chwile jego bajerowal zamiast ciagle mamusia i mamusia;-):-D

Aneczka
u nas jest to samo najlepiej na raczkach a wszystko inne parzy w pupcie, ja juz czasami nie wyrabiam, teraz chwilowo lezy w lezaczku i obgryza paznokcie u nog ale caly czas marudzi z nadzieja ze mama sie w koncu ugnie, krzyczy na mnie to moje dziecie,

kasiawawa
super ze humor ci sie poprawil, bardzo sie ciesze Olis pewnie tez

reklama
kasiawawa super ze humor ci sie poprawil, bardzo sie ciesze Olis pewnie tez

Oliś na wszystko ma wywalone ;-) Pobawił się zabawkami i tak Go zabawa zmęczyła, że usnął i o dziwo śpi na boczku, główką na tej stronie co ma bardziej wypukłą :-)Mój kochany, mądry chłopczyk :tak:
Aneczko, a jeśli chodzi o osiołka to taki zwykły disneyowski, chyba dzisiaj w galerii na jakimś zdjęciu się załapał ;-)Osiołek i słonik to dwie ulubione zabawki Oliśka, a jak Mu smakują :laugh2:

Do góry