reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Ja też mam takiego do podwieszania ale jeszcze go nie używałam:no: Stefanka ten bujak Fisher-Price® Rainforest Jumperoo fajny. Tylko nie wiem jak u Ciebie z miejscem, ja bym go nie kupiła bo trochę miejsca za dużo zajmuje:crazy:
A jeśli chodzi o chodziki i sadzanie to się strasznie oburzyłam Waszymi wypowiedziami:crazy::crazy:;-) przecież nikt nikogo na siłe nie sadza:wściekła/y::angry::wściekła/y::angry: Co mam położyc małego na macie i czekac aż sam usiądzie i zacznie chodzic???? przecież jesteśmy po to żeby im pomóc zdobyc te umiejętności, czyż nie??? A obciążenie dla kręgosłupa owszem jest, ale jak się przesadza z siadaniem i trzymaniem w chodziku:-):tak:
Takie jest moje zdanie i ciekawa jestem czy ktoraś z Was je popiera, czy może teraz wszystkie mnie zlinczujecie:-p;-)

reklama
sylwia ja mam duzo miejsca :)
a co do linczu to nie wiem bo ja nie mam zdania jeszcze na temat :)

ja tez nie mam zdania na ten temat, dlatego tu zapytalam, ale wydaje mi sie ze z chodzika bede korzystala

sylwia ja np nie mówię że dzieci tylko na macie mają leżej owszem musimy je stymulować i zachęcać do siadania raczkowania i chodzenia ale jest na to tak wiele sposobów nie uzywając takiego sprzętu Polecam książkę Pawła Zawitkowskiego
" co nieco o rozwoju dziecka" są tam porady nie tylko o pielęgnacji dziecka lae też o tym jak nosić jak ubierać ja sie bawić . Uważam że jest to bardzo praktyczna książka

Ja się o takich sprzętach wolę nie wypowiadać, bo u nas nieco inna sytuacja ;-) Po operacji zacznie się taka właściwa rehabilitacja, a wtedy wszystkie sprzęty będą dozwolone ;-)

Witam wieczorowa pora.

Zycze wszystkim milego wieczorka i dobrej nocki i nie bede Was meczyla moimi postami bo nadroabiajac dzisiejsze zaleglosci sie dowiedzialam ze nie mam sensownych argumentow :-:)-( wiec Was oszczedze.

Sylwia w pelni podzielam Twoje zdania.

Pozdrawiam

Zagorzałe przeciwniczki to się dopiero odezwą jak zobaczą co będziemy używać przy rehabilitacji ;-)
A tak na poważnie to uważam, że to co jest stworzone z myślą o dzieciach jest stworzone dla dzieci i powinny one z tego korzystać. Oczywiście mamuśki muszą mieć się na baczności, żeby nie przesadzać, ale chyba nikt tu nie mówi np. o ciągłym trzymaniu dziecka w chodziku czy tam w jakiejś bujawce. Skoro dziecku to sprawia przyjemność to czemu Mu na to czasami nie pozwolić? Ja sama korzystałam podobno z chodzika i żadnych problemów ze stawami czy tam z kręgosłupem, ani z nogami nie mam (no poza tym, że mogłyby być znacznie szczuplejsze:-p) także nie dajmy się zwariować. Większość zabawek też nie wiemy z czego jest zrobiona a mimo to dajemy je dzieciom ;-)

mamuski kochane ja was na dzis zegnam podziwiam te co beda w nocy siedzialy, ja jestem jakas niedzisiejsza i nawet do polnocy nie dam rady, uciekam przytulic sie do podusi bo tylko to mi zostalo, milej nocki zycze:-):-):-)

reklama
Do góry