reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

ja jak juz mówiłam uważam że jest to niepotrzebne i szkodliwe dla dziecka więc poczekam aż sam sie nauczy chodzić ;-)

reklama
Stefanka zniknął twój post... :sorry2:
Ja nie znam języka angielskiego ale sprzęt mothercare fajny. Widzę że to nie chodzik tylko taki stojaczek, no i myślę że dzidzia musi już samodzielnie mocno siedziec, żeby nie narażac niepotrzebnie kręgosłupa..
O już mam tego posta...
Krzesełko jak nocniczek, śmieszne. No i też sądzę że dzidzia musi siedziec.
Podejrzewam że tak koło 8-go miesiąca... chyba...

paula ten pierwszy to takie siedzonko ulatwiajae dzieciom siedzenie. wspierajace ze wszystkich stron i utrzymujace prawidlowa sylwetke tu polecane od kiedy dziecko trzyma glowke czyli od + - 3 miesiaca. a drugie to taki bujak bo dziecko jest na takich gumach i sobie delikatnie skacze bo to nie chodzik i tez pisza ze moze byc od kiedy dziecko glowke trzyma.
a moj post zniknal bo mi sie linki nie wyswietlily i musialam go zalatwic :)

hmmm to krzesełko ciekawe
a to drugie myślęże to zbędnę ja jestem przeciwna takim wynalazkom dziecko powinno na macie na podłodze ruszać się pełzać raczkować turlać sie i w ten sposób rozwijać soeje umiejętości coś takiego można zastąpić fajną matą edukacyjną a w tym dzieko nie dotyka stopami ziemi więc obciąża bviodra i kręgosłup może to i nie szkodzi ale dla mnie najprostrze zabawki są najlepsze

ewedia czy ja dobrze zrozumiałam czy Zaki już zaczyna chodzic?? Ty go trzymasz za rączki a on już zapinkala???:szok:
Ja myśle że jest za wczesnie na chodzik, stanowczo za wcześnie:tak: ale sama napewno będe takowego używała, na 100%
Ataata to moje dziecko to jakies dziwne jest, on by caly dzien chcial skakac, on nie chce lezec ani siedziec tylko pod paszki zeby go wziac i caly czas skacze, a jak sie go wezmie tak na ziemie to przebiera nogami jakby chcial chodzic, ale do takiego prawdziwego chodzenia to mu jeszcze daleko, nie wyobrazaj sobie ze on taki geniusz jest :rofl2::rofl2::rofl2:
mnie to by sie taki bujak przydal co stefanka pokazala to bym miala wiecej odpoczynku

Ewedja to kicanie to normalne... Niedługo jak go sobie na kolankach posadzisz to będzie tak podskakiwał. Właśnie mi mama dziś o tym opowiadała. Moja zdanie znasz....

Stefanka fajne te sprzęty ale dla mnie trzy miesięczny maluch to za mały do tych sprzętów. Uważam że nie powinno się malucha sadzac na siłę, bo jak wiadomo chodzi o to że dzidzia jest jeszcze nie proporcjonalna i ma stosunkowo za ciężką i za dużą główkę. Więc mimo że plecy podtrzymane to górna częśc kręgosłupa mocno obciążona.:tak:
Co do sprzętu na gumkach to fajny ale dla stabilnego, siedzącego dzidziusia. Z podobnych powodów... ;-)

Ewedja to kicanie to normalne... Niedługo jak go sobie na kolankach posadzisz to będzie tak podskakiwał. Właśnie mi mama dziś o tym opowiadała. Moja zdanie znasz....
Paula on juz tak kicka na kolanach, dla niego nie ma problemu gdzie najwazniejsze zeby kickac i to jest tak juz miesiac a ja dzieki temu bicepsy sobie wyrabiam:-):-):-)

ewedia sa tez takie skoczki podwieszane do framugi drzwi.. Weroniczka juz takiego używa:tak:
cos takiego jak hustawki??? czy cos innego bo nie bardzo rozumiem

reklama
Do góry