reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Malvina gratulacje i ciesz sie ze do Nas dolaczylas, tym bardziej ze ja tez jestem z UK. Bedziemy mogly sobie podyskutowac co do lekarzy.

A wogole tak Dziewczyny nie uwazacie ze wczesne usg jest szkodliwe dla Dziecka? Ostatnio wpadlam na taki pomysl ale moja Mama mi go wyperswadowala,gdyz Jej lekarz powiedzial ze to jak przeswietnie. Czyli nie musi ale moze zaszkodzic ciazy.
Co o tym myslicie?
belka usg to nie jest prześwietlenie, i jest nieszkodliwe, podczas tego badania wysyłane są fale o odpowiedniej częstotliwości które odbijając sie od ciałka maluszka wpadają z powrotem do tego urządenia co jeździ po brzuchu i po odpowiednim przetworzeniu tych fal odbitych powstaje obraz który widać na monitorku, podczas tego badania następuje nieznaczne podgrzanie, ale żeby to było w jakimkolwiek stopniu szkodliwe to w jednym punkcie brzucha doktor musiał by trzymać to urządzenie przez co najmniej 40 minut, a przecież całe badanie trwa kilka minut więc nie ma możliwości żeby nastąpił wzrost temperatury w tak krótkim czasie.

reklama
belka bóle podbrzusza i jajników są zupełnie normalne,
ja miałam całą ciążę, mój gin mówił żebym brała nospę

jak bardzo boli bo wg niego dla dziecka lepiej jak mamę nie boli
niż jak się skręca z bólu, ja oczywiście wiedziałam lepiej i nie chciałam chemii pakować, a teraz sie zastanawiam czemu ja mam takiego nerwusa i czorta ;-)
żartuję
ale gin rzeczywiście polecał żeby brać rozkurczową nospę

Hej,O widzę,że Jagoda się za mnie pomądrzyła;-):-)
Nie miałam jakoś wczoraj czasu popisać:dry:
Malvina witamy.Wreszcie jakaś już mamusia:-) Będziemy razem obmyślać,jak przygotować nasze małolaty to roli starszego rodzeństwa:cool2:
Miłego dnia wszystkim.Pa.

Czesc dziewczynki, gratki z calego serca!!!Wpadlam tutaj,bo widze chyba znajomy nick:-) Malvina, to Ty??Na lipcowkach bylas??Pamietasz mnie,tez bylam??Nie wiem czy wtedy doczytalas, ale mialam pusty pecherzyk i krwawic dopiero przestalam kilka dni temu, tak mi zpaprali zabieg:baffled: Ale od dzis robie testy owu i moge juz sie starac:tak: Ciesze sie bardzo:tak: Ile teraz miesiecy, zeby w ta ciaze zajsc, sie staralas??Pisz mi tu, bo wiadomo,ze szybko bym chciala znow:zawstydzona/y:
Alfa - przytulam!Wiem co czujesz, zobaczysz minie troszke czasu i bedziecie sie znow starac, u Ciebie to szybciochem,bo nie masz zabiegu. Trzymaj sie!Jak msz ochote to na noworodku( www.noworodek.pl) jest watek najlepszy na smutek jest nastepny maluszek, zapraszam!

czesc Lilu! pewnie ze Cie pamietam! strasznie mi przykro ze sie nie udalo- nie sledzilam potem juz lipcowek wiec nie mialam pojecia ze ty tez...i to jescze tak dlugo krwawilas??? ja nie mialam zabiegu bo lekarz powiedzial ze sie samo wszytko oczysci, krwawilam 3 tyg a potem pare dni przerwy i kolejne dwa chyba. nie wiedzialam ze to tak dlugo trwa, ale u Ciebie to strasznie dlugo:-( mam nadzieje ze sie juz dobrze czujesz. mi lekarz tez powiedzial ze moge sie starac od zaraz- ze nie ma przeciwskazan ze nawet nastepny cykl moge zajsc, no i zaszlam w 3 cyklu. nie powiem ze do konca swiadomie, no ale ciesze oczywiscie! no i nic sie nie martw na pewno szybko znowu zaskoczysz;-) i tym razem na pewno bedzie ok, ja w to przynajmniej wierze:-)
Gabi - no super ze sa jeszcze inne oprocz mnie mamuski! :-) ja sie ciesze dla mojej malej ze bedzie miala rodzenstwo i towarzystwo do zabaw, z drugiej strony boje sie ze bedzie mnie bolalo to ze nie bede mogla jej poswiecac tyle czasu jak do tej pory...no generalnie wiem ze lekko nie bedzie (ja z tych co sie lubia martwic na zapas tak na marginesie;-) )

Malvinko to gratuluje serdecznie!!!Trzymaj sie z fasolka, jak zafasolkuje to dam Ci znac na bank, bardzo sie ciesze,ze Ty juz:tak: :tak:

a ja kiedys trafiłam na info, że USG jest bardzo dla płodu nieprzyjemne, bo dziecko odczuwa te fale jako straszny pisk. pisali, że widac jak płód próbuje rączkami zakryć uszy. nie wiem ile w tym prawdy, ale coś w tym jest.....

A skąd takie informacje???

USG nic nie boli! anie nie jest prześwietleniem..

Dziewczyny...ale wam fajnie.. jak ja lubię być w ciąży...

reklama
Do góry